TS Yönetimi Tepki Gösterdi

Vestel Manisaspor Başkanı Haluk Çubukçu'nun söylemleri üzerinde Trabzonspor yönetim kurulu bir açıklama yaptı. Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas tarafından kamuoyuna duyurulan açıklamada şu görüşlere yer verildi:"Vestel Manisaspor-Galatasaray karşılaşmasından s

TS Yönetimi Tepki Gösterdi

Vestel Manisaspor Başkanı Haluk Çubukçu'nun söylemleri üzerinde Trabzonspor yönetim kurulu bir açıklama yaptı. Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas tarafından kamuoyuna duyurulan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Vestel Manisaspor-Galatasaray karşılaşmasından sonra Vestel Manisaspor Kulübü Başkanı Sayın Haluk Çubukçu'nun düzenlediği basın toplantısında Vestel Şirketler Grubu olarak Manisaspor Kulübü'ne 7 yıldır sürdürdükleri sponsorluktan çekildiklerini açıklamasını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Vestel gibi ülkemizin saygın markalarının Türk futbolunun içerisinde olması ve bu yapıya maddi -manevi destek vermesi elbette önemsenecek bir durumdur. Bu nedenle çekilme kararı her sporsever gibi bizleri de üzmüştür.

Ancak üzüntümüzü arttıran bir diğer sebep; Sayın Çubukçu'nun söz konusu kararı açıklarken takındığı üslup ve kulübümüzü dolaylı da olsa sebep göstermesi olmuştur.

Trabzonspor Kulübü olarak bizler de en az Sayın Çubukçu kadar Türkiye'de futbolun, "Temiz, adaletli, renklerin ve kişilerin hakim olmadığı, kavgacılara ödün vermeyen, her kulübe eşit mesafede” bir anlayış içerisinde yönetilmesini beklemekte ve bu yolda yıllarca mücadele etmekteyiz.

28 Ağustos tarihinde Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun vermiş olduğu kararı biz de kulüp olarak eldeki tüm verileri ortaya koyarak kabul edilemez bulduğumuzu belirtmiştik. Futbol Federasyonu üyeleriyle hakem ve temsilcilerin beyanları Trabzonspor'un söz konusu müsabakada 3 puanının tescil edilmemesiyle uğradığı mağduriyeti açıkça gözler önüne sermekteyken, Sayın Çubukçu'nun belli ki bir takım iç sebepleri gizleme ve kentsel dengeleri gözetme adına öne sürdüğü bahanelerin kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur.

Trabzonspor bugüne kadar Türkiye'de Anadolu İhtilali'ni gerçekleştiren, 6 defa lig şampiyonluğu olmak üzere çok sayıda kupayı müzesin götüren, ülkenin futbolda lokomotif kulüplerinden biridir. Hiçbir başarısının ardında tehdit ve ahbap çavuş ilişkisi yoktur. Bunun aksini iddia etmeye de hiç kimsenin gücü yetmez.

Camiaların yaşadıkları haksızlıklar karşısında tepkisel ve demokratik bir tavır almalarını elbette saygıyla karşılıyoruz. Ancak, yine camiaların kendi mağduriyetlerini, üstelik farklı bir haksızlığı ayrıcalıkmış gibi göstererek Trabzonspor Kulübü'nü dolaylı da olsa hedef haline getirerek gündeme taşıma çabası tarafımızdan sağduyulu bir yaklaşım tarzı olarak görülmemektedir.

Bu gerçekler ışığında tüm iyiniyetimizle Türk futbolu adına Vestel Şirketler Grubu'nu kararlarını yeniden gözden geçirmeye çağırıyor, görüşlerimizi değerli kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor