TS Yönetimi kongre kararını Aralık ayına uzatamaz

Trabzon eski Baro Başkanı Av. Mehmet Şentürk Trabzonspor’un 2013 yılında yapılan Genel Kurulun mahkemeye taşınması ve iptali için açılan davanın kararının Yargıtay tarafından onanmasının ardından Haber61.Net Spor Servisine çok çarpıcı açıklamalarda bulund

TS Yönetimi kongre kararını Aralık ayına uzatamaz

Trabzon eski Baro Başkanı Av. Mehmet Şentürk Trabzonspor’un 2013 yılında yapılan Genel Kurulun mahkemeye taşınması ve iptali için açılan davanın kararının Yargıtay tarafından onanmasının ardından Haber61.Net Spor Servisine çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Av. Mehmet Şentürk yaptığı açıklamada, "tüzük değişikliği yapıldığını söylediler. Hani görev süresinin uzamasıyla alakalı. Bununla ilgili geçti denen genel kurul kararı iptal oldu. Yani kısacası tüzük değişmemiş hükmünde. Bud a dolasıyla Trabzonspor yönetiminin acilen secimli genel kurul yapmasını gerektiriyor" dedi.

Bordo-Mavili Yönetimin kongre kararını Aralık ayına taşıma girişimi ile ilgili açıklamalarda bulunan Av.Mehmet Şentürk, "Trabzonspor Yönetim Kurulu Mahkeme kararını Aralık ayına kadar uzatma teşebbüsü içine girerse mahkeme, kararı Sulh Hukuk Mahkemesine gönderecek" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Hukuk Kurulunun Karar Düzeltme itirazına ilişkin açıklamalarda bulunan Şentürk, "karar düzelttirme itirazı başvurusu bir şey değiştirmez. Ama şöyle ki karar düzeltme kararını bu kesinleşmesiyle ilgili bir şey değil. Yargıtay kararı onayladığı için bu kararı işi uzatma yoluna gidiyorlar ama bu kararı uygulamak zorundalar." dedi.

Trabzonspor Yönetiminin Kongre kararını Aralık ayına uzatmalarının mümkün olmadığını belirten Av.Mehmet Şentürk, "çünkü Yargıtay Genel Kurul iptali kararı hakkında verildiği andan itibaren uygulanması gerekiyor. Ama bunlar Yargıtay sonucunu beklediler yarın başka bir şey diyecekler, bu uygun değil. Şuanda Trabzonspor’un eğer  makul süre içinde yani 1 hafta 10 gün  içinde genel kurul kararını almazsa yönetim kurulu kişilerden bazıları hukuk mahkemesine başvuruda bulunup Genel Kurula çağrıyı yaptırabilir" dedi.

Bu açıklamaları daha önce defalarca yaptığını belirten Şentürk, "şuanda görev süresi yönetmeliğe göre uzamadığı için Trabzonspor Yönetimi kalan süreyi tamamlamakla görevli. Hatta o normal görev süresinden sonra kalan süreyle alakalı yaptıkları işlemde tartışma konusu. Yetkisiz olarak işlem yapılmıştır. Bu işi Trabzonspor Yönetiminin Aralık ayına getirme şansları yoktur. En son yapılan Mali Genel Kurulun cetvelindeki genel seçme ve seçilme yeterliliğine sahip üye yapısıyla beraber olağanüstü  Genel Kurula gidecek. Çünkü görev süresi uzamamıştır. Dolayısıyla bu karar şart. Trabzonspor Yönetimi kongre kararı almaz ise üyelerden bazıları, yönetim kuruluna talepte  bulunarak, ihtar çekerek genel kurul isteyebilir. Ancak yönetim bunu yapmazsa mahkemeye müracaat edilir" dedi.

Haber61.Net Spor Servisi / Tuncay LAKOT

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler