TS ve GS neyin peşinde?

Turkcell Süper Lig'in 9. haftasında oynanacak olan Galatasaray-Trabzonspor karşılaşmasında iki ezeli rakip son iki haftada kaybettikleri 4 puanın telafisinde kozlarını paylaşacaklar. Milli maçlar nedeniyle lige verilen aranın öncesinde iki takımda ligde i

TS ve GS neyin peşinde?

Turkcell Süper Lig'in 9. haftasında oynanacak olan Galatasaray-Trabzonspor karşılaşmasında iki ezeli rakip son iki haftada kaybettikleri 4 puanın telafisinde kozlarını paylaşacaklar.

Milli maçlar nedeniyle lige verilen aranın öncesinde iki takımda ligde istedikleri sonuçları alamadı. Ligin son iki haftasında Galatasaray evinde Eskişehirspor ile 1-1 berabere kalırken deplasmanda ise Ankaragücü'ne 3-0 mağlup olarak 4 puan kaybetti. Şampiyonluk yolunda Fenerbahçe'nin 4 puan gerisinde kalan Sarı-kırmızılı takım son iki haftada kaybettiği 4 puanın telafisi için Trabzonspor karşısında mutlak galibiyetle ayrılmayı planlıyor. Evinde oynamanın avantajı iyi kullanmak isteyen Sarı-kırmızılı
takım bordo-mavili takımı etkili hücum oyuncularıyla yıkmanın planlarını yaparken, teknik direktör Frank Rijkaard savunmayı ise sıkı tutacak. Ankaragücü maçında yapılan hataları tekrarlamak istemeyen Galatasaray, savunma güvenliğini ön planda tutarak sahadan galibiyetle ayrılmayı planlıyor.

Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanacak olan zorlu karşılaşma iki kulüp içindeki dengeler açısından da büyük önem taşıyor. Son iki haftada deplasmanda Gençlerbirliği ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor evinde ise Gaziantepspor ile 0-0 berabere kalarak taraftarını üzdü. Şampiyonluk yarışının gerisinde kalan Karadeniz temsilcisi Trabzonspor, rakibi karşısında lige havlu atmak istemiyor. Alacağı galibiyetle yeniden canlanıp taraftarı ile barışacak olan Bordo-mavili takım eline geçen bu fırsatı iyi kullanmak istiyor.

Galatasaray deplasmanına mutlak galibiyet ile giden Trabzonspor, alacağı galibiyetle hem yarıştaki umutlarını arttıracak hem de iç dengeleri yeniden sağlayarak huzura kavuşmuş olacak.
Bu düşünceyle hareket eden Trabzonspor'da teknik direktör Hugo Broos da Sarı-kırmızılı takımı önce durdurup, sonra vurmayı planlıyor. Özellikle mücadelenin orta sahada geçeceğini düşünen Belçikalı teknik adam takımın orta saha oyuncuları Selçuk İnan ve Colman'a özel görevler yükledi. Sarı-kırmızılı takımın pas trafiğini kesmeyi planlayan Broos, İstanbul'da Galatasaray'a sürpriz hazırlığı içinde.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler