TS Üzerinde Oyun Oynanıyor

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, spora kirlilik bulaştırmak isteyenlerden çok daha güçlü olduklarını belirterek, “Onları susturmasını bileceğiz. Bunu herkes görecek” dedi.Ankara'dan İstanbul'a giden GSGM Mehmet Atalay, Zonguldak'ta bir balıkçı

TS Üzerinde Oyun Oynanıyor

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, spora kirlilik bulaştırmak isteyenlerden çok daha güçlü olduklarını belirterek, “Onları susturmasını bileceğiz. Bunu herkes görecek” dedi.

Ankara'dan İstanbul'a giden GSGM Mehmet Atalay, Zonguldak'ta bir balıkçı lokantasında balık yedi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Atalay, Trabzonspor ile Sivasspor maçında yaşanan olaylardan sonra Trabzon stadının tekrar tel örgüyle çevrilmesinin mümkün olmadığını belirterek, “Sporda şiddetle mücadelede eğer kararlıysanız geriye dönerek değil, daha fazla özgürleştirerek, daha çok yaptırımlar getirerek, daha çok eğiterek, insanlarımızı daha modern, daha sevgi, barış, dostluk ortamına alıştırmalısınız. Eğer sahalar tel örgüsüz hale getirilmişse bir iki olayın yüzünden geriye dönüş yapamazsınız, yapmamalısınız ve bizim de tercihimiz her zaman tel örgüsüz sahaların yaygınlaştırılmasıdır. Bunun için çaba harcıyoruz. Hatta, polislerden arındırılmış sahalar, sivil toplumun, gençlerin, gönüllülerin güvenliği sağladığı, özel güvenliğin gerekeni yaptığı, polisin de sadece tedbirle oralarda ya da statların yakınlarında bulunduğu bir Türkiye'yi arzuluyoruz” dedi.

TRABZON'DAKİ OLAYLAR PROVOKASYON

Karadeniz Olimpiyat Oyunları'nda Trabzon'un tam puan aldığını ifade eden Atalay, şöyle konuştu:
“Trabzon büyük bir organizasyonda tam puan aldı. Taraftarıyla sınav verdi. Oradaki bütün yapıyla çok başarılı bir sınav verdi. Karadeniz Olimpiyat Oyunları'nda kimsenin burnu bile kanamadı. Rusya'nın Yunanistan'ın, Ermenistan'ın, daha önce bizim Türkiye'nin çok sıcak bakmadığı, zaman zaman savaşlar yaşadığımız ülkelerin sporcuları geldi. Trabzon bunları bağrına bastı, müsabakaları tıklım tıklım doldurdu ve bütün tarafları da alkışladı. Trabzon'un böyle bir olayda şiddete bulaşması normalde mümkün değil. Ancak provokasyon olduğunu düşünüyorum. Belki bugünkü yönetime karşı bir provokasyondur, Sayın Nuri Albayrak'a bir provokasyondur. Ama bütün bir dünyanın bir araya gelse yapamayacağı kötülüğü, birkaç Trabzon taraftarı olduğunu söyleyen kişi sahaya atlayarak sporculara saldırarak Trabzonspor'a kötülük etmiştir.”

KÖTÜ NİYETLİLERİ SUSTURMASINI BİLECEĞİZ

Atalay, Trabzon'un sahasının yeniden tel örgüye mahkum edilmesini kabul etmediğini açıklayarak, şöyle konuştu:
“Bunlar yüzünden Trabzon sahasının yeniden tel örgüye mahkum edilmesini kabul etmiyorum. Böyle bir olay yüzünden kötü niyetli insanların güçleneceğini düşünüyorum. Onlara cesaret verecek adımları atmamak gerekiyor. Türkiye büyük bir devlettir. Kulüplerimiz de güçlüdür. Birkaç suçlu varsa cezalarını çekmeliler. Sporu festival havasında bakan, müsabakalara böyle gitmek isteyen, eşiyle, çocuğuyla maç izlemek isteyen insanlar yine devam edecekler. Onların sayıları çoğalacak. Onların arasına girmek isteyen kötü niyetli insanlar cezalarını bulacak. Bu sene Şiddetle Mücadele Yasası'nı daha ciddi uygulanması için meclisimize bir kanun teklifi var. Yeni hükümet kurulduktan sonra ilk yapacağımız işlerden biri, Şiddetle Mücadele Yasası'nda görevini ihmal edenlere çok ciddi müeyyideler getirmektir. O müeyyidelerin bir an önce yürürlüğe girmesini sağlayacak tedbirler alacağız. Kötü niyetlilerden bu işe spora kirlilik bulaştırmak isteyenlerden çok daha güçlüyüz. Onları susturmasını da bileceğiz. Bunu herkes görecek.”


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor