TS üyelerine hiç yakışmıyor

Trabzonspor Sicil Kurulu Başkanı Tayfun Sezeroğlu, Trabzonspor'da 4 bin 775 üyenin 5 yıl ya da daha fazla süredir aidat ödemediğini belirterek bu üyelerin 30 Eylül 2009 tarihine kadar aidatlarını ödememesi durumunda tüzük gereği üyelik kayıtlarının dondur

TS üyelerine hiç yakışmıyor

Trabzonspor Sicil Kurulu Başkanı Tayfun Sezeroğlu, Trabzonspor'da 4 bin 775 üyenin 5 yıl ya da daha fazla süredir aidat ödemediğini belirterek bu üyelerin 30 Eylül 2009 tarihine kadar aidatlarını ödememesi durumunda tüzük gereği üyelik kayıtlarının dondurulacağını söyledi.

Türkiye'de eski adıyla Türkiye 1. Futbol Ligi, yeni adıyla Turkcell Süper Lig'de mücadele eden ve İstanbul'un 3 büyük takımı Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş dışında şampiyonluk yaşayan tek takım olan Trabzonspor'da 5 bine yakın üyenin aidatlarını 5 yıl ya da daha uzun süreyle ödemediği ortaya çıktı. Yaklaşık 20 bin üyesi bulunan Trabzonspor'da, yapılan inceleme sonucunda bu üyelerin 4 bin 775'inin, yani 4'te birinin üyelik aidatını 5 yıl ya da daha fazla süreyle ödemediği belirlenirken, üyelerin yaklaşık 4'te birinin de 5 yılın altındaki değişik zaman dilimlerinde aidatlarını ödemedikleri öğrenildi.

30 EYLÜL'E KADAR AİDATLARINI YATIRMAYAN ÜYELERİN HAKLARI DONDURULACAK

Trabzonspor Sicil Kurulu Başkanı Tayfun Sezeroğlu, yaptıkları inceleme sonucunda 4 bin 775 üyenin 5 yıl ya da daha fazla süredir üyelik aidatlarını ödemediklerini tespit ettiklerini belirterek aidatlarını ödemeyen bu üyelerin listesinin bugünden itibaren askıya çıkarılacağını söyledi.

Aidatlarını ödemeyen üyeleri, 30 Eylül 2009 tarihine kadar ödeme yapmaya çağıran Sezeroğlu, "Tüzüğümüzün 54. maddesinin d bendi gereğince 5 yıl ya da daha fazla süreyle aidatını ödemeyen 4 bin 775 üyeyi tespit etmiş bulunuyoruz. Bu üyelerin adlarını içeren listeler, kulüp internet sitesinde, Ziya Bey ve Sadri Şener Sosyal Tesisleri'nde bugünden itibaren askıya çıkarılmıştır. Söz konusu üyeler bu listeleri inceleyerek en geç 30 Eylül tarihine kadar aidatlarını ödeyebileceklerdir. Bu süre içinde aidatlarını yatırmayan üyelerin kayıtları tüzük gereği yeni bir işleme tabi tutuluncaya kadar dondurulacaktır" diye konuştu.

Aidat borçlarının kredi kartıyla ve taksitle de ödenebileceğini belirten Sezeroğlu, üyelerin haklarını kaybetmemeleri için bu listeleri dikkatle incelemelerini ve aidatlarını ödemelerini istedi.

TRABZONSPOR'DA ÜYELERİN YAKLAŞIK YARISI AİDAT ÖDEMİYOR

Sezeroğlu, yaklaşık 20 bin üyesi bulunan Trabzonspor'da üyelerin neredeyse yarısına yakınının aidat ödemediğini belirterek şöyle konuştu:

"Üyelerin 4 bin 775'i, yani yaklaşık 4'te biri 5 yıl ve daha uzun süredir aidatlarını ödemedi. Bunun yanında 4'te biri de yine aidat ödemedi. Ancak bunların süresi 5 yıldan az olduğu için biz tüzük gereği 5 yıl ve daha fazla süredir aidat ödemeyen üyelerin isimlerini askıya çıkardık."

Üyeliklerin seçimlere yönelik ve toplu olarak yaptırıldığı dönemler olduğuna dikkat çeken Sezeroğlu, bu şekilde yaptırılan üyeliklerde ve merkeze uzak yerlerde yaşayan üyelerde aidat ödenmeme durumunun daha sık görüldüğünü söyledi.

Sezeroğlu, Son Genel Kurul'da tüzükteki aidatlarla ilgili 5 yıllık sürenin 2 yıla indirilmesinin öngörüldüğünü ancak bunun geçmediğini de hatırlattı.

Öte yandan Trabzonspor Kulübü'ne üye olabilmek için girişte 500 YTL, izleyen her yıl için de 60 YTL aidat ödeniyor. Bu rakam Galatasaray ve Fenerbahçe'de girişte 10 bin YTL, Beşiktaş'ta ise 2 bin YTL olarak alınıyor.

Türkiye'nin 4 büyük takımından biri olan ve Türkiye'nin hemen her köşesinde sayıları milyonlarla ifade edilen taraftarı bulunan Trabzonspor'un üye sayısının 20 binin altında olması dikkat çekerken üye sayısını artırmayı hedefleyen '100 Bin Yeni Üye' kampanyasında ise yaklaşık 5 bin yeni üyenin yapıldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor