TS taraftarını polis durdurdu

Trabzonsporlu taraftarlar federasyonun İstanbul'daki merkezine yürüdü. Polis federasyona 50 metre kala taraftarın önüne barikat çekti. Federasyonun ve hakemlerin yanlı kararları İstanbul'daki Trabzonspor taraftarını sokağa döktü. Bordomavi.net önderliğind

TS taraftarını polis durdurdu

Trabzonsporlu taraftarlar federasyonun İstanbul'daki merkezine yürüdü. Polis federasyona 50 metre kala taraftarın önüne barikat çekti.


Federasyonun ve hakemlerin yanlı kararları İstanbul'daki Trabzonspor taraftarını sokağa döktü. Bordomavi.net önderliğindeki yürüyüşe katılan ve ellerindeki kırmızı kartları göstere göstere federasyona yürüyen taraftar polis engeline takıldı. Neredeyse bir taraftara bir polisin düştüğü protesto yürüyüşünde polis her ihtimale karşı biber gazı önlemi de aldı.



İstanbul Levent Metro'da sabah saatlerinden itibaren toplanmaya çalışan Trabzonspor taraftarı önce düdüklerle ve ellerindeki kırmızı kartlarla federasyon ve hakemler aleyhine slogan attı. Saat 12:00'den itibaren düdük çalarak federasyona yürüyüşe geçen Trabzonspor taraftarı TFF'ye 50 metre kala polis barikatına takıldı. “Polis bize yardım et, Oğuz'u bize ver “ şeklinde slogan atan taraftarlar oldukları yerde değil tam federasyon kapısına gideceklerini ve geri dönmeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine taraftar temsilcileri ile polis yetkilileri arasında pazarlıklar yapıldı. Taraftar temsilcilerinden dört kişinin federasyonun kapısına siyah çelenk bırakması ve basın açıklamasıyla eylem sona erdi.


Bordomavi.net'in, basın açıklamasında özetle şu görüşlere yer verildi:



“Trabzonspor bu sezona ciddi yatırımlarla girdi. Hem kendi taraftarına hem de ülke futboluna heyecan getirdi. Ama bu heyecan üst üste gelen haksızlıklarla gölgelenmeye çalışılıyor. Artık aptal değiliz. Her şeyi görüyoruz. Perde arkasında oynanmak istenen oyunun ne amaçladığını da biliyoruz. Ligin zirvesi İstanbul takımlarının tapulu malı değil. Trabzonspor camiası haksızlıklara karşı mücadele edecek büyüklükte bir camiadır. Ve bu camia haksızlıklara bugünden daha fazla direnecektir.”

Aytekin AKAY / haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor