TS sezonu ne zaman açacak?

Trabzonspor’un sezon açılış tarihinin belirlenmemesinin nedeni belli oldu. Bordo Mavililerin sezon açılış tarihi  Fenerbahçe ile Bursaspor arasında bu akşam oynanacak olan Ziraat Türkiye  Kupası final maçından sonra netleşecek. Bursaspor ile Fenerbahçe ar

TS sezonu ne zaman açacak?

Trabzonspor’un sezon açılış tarihinin belirlenmemesinin nedeni belli oldu. Bordo Mavililerin sezon açılış tarihi  Fenerbahçe ile Bursaspor arasında bu akşam oynanacak olan Ziraat Türkiye  Kupası final maçından sonra netleşecek.

 

Bursaspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan maçta Kupayı  Fenerbahçe’nin kazanması halinde Bordo mavililer Avrupa kupası maçlarına ön eleme oynamadan Play-Off maçı ile başlayacak.Trabzonspor bu maçı kazanması halinde UEFA Avrupa kupasında guruplara kalacak.

 

 Trabzonspor ön eleme oynamayacağı için yeni sezon hazırlıklarına 2 temmuzda start verecek.

 

Ancak Ziraat Türkiye kupasını Bursaspor’un kazanması durumunda ise Trabzonspor yeni sezon hazırlıklarına daha erken bir tarihte başlayacak. Yeşil beyazlı ekibin Ziraat Türkiye kupasını alması halinde Trabzonspor Avrupa kupası maçlarına 3.ön eleme turundan  başlayacağı için yeni sezon çalışmalarına  25 Haziran’da başlamayı planlıyor.

 

 Bordo mavililerin 3.ön elemeyi geçmeleri halinde Play-0ff maçı oynadıktan sonra başarılı olduğu taktirde Avrupa Kupası gurup maçlarına kalacak.

 

Öte Yandan Trabzonspor’un Şampiyonlar ligine katılma ihtimali de doğdu. Bu konuda gözler UEFA’ya çevrilirken UEFA’nın şike süreci ile ilgili Mayıs sonunda vereceği karar beklenmeye başlandı.

 

UEFA Şike illetine bulaşan Fenerbahçe’yi Şampiyonlar ligine dahil etmemesine kesin gözüyle bakılırken Bordo mavililer Fener’in yerine Şampiyonlar ligine dahil edilebilir.Ancak bu çok zayıf bir ihtimal olarak göze çarpıyor.

 

Trabzonspor’un Fener’in yerine Şampiyonlar ligine dahil edilmesi halinde ise sezon açılış tarihi bir kez daha değişecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor