TS Mahkemeye Başvurdu

Trabzonspor yönetimi kurulu geçtiğmiz günlerde basında yer alan"Trabzonspor'un isim hakkını satıyor" şeklinde çıkan haberlere tepki gösterdi.Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi.02 Eylül 2007 tarihli bazı basın orga

TS Mahkemeye Başvurdu

Trabzonspor yönetimi kurulu geçtiğmiz günlerde basında yer alan
"Trabzonspor'un isim hakkını satıyor" şeklinde çıkan haberlere tepki gösterdi.Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi.

02 Eylül 2007 tarihli bazı basın organlarında yer alan “Trabzonspor'un isim hakkını satıyor” başlıklı gazete haberi tamamen gerçek dışıdır. Art niyetli kişilerce gündeme getirilmeye çalışılan söz konusu kayıt hakkında gerekli hukuki süreç başlatıldığı gibi iddiaları basına yansıtan şahıslar hakkında maddi ve manevi tazminat davaları da açılmıştır.

Son yıllarda artan suistimaller gerçek marka tescili yaptıran kurum ve kuruluşları zorunlu olarak hukuki mücadelelere sürüklemektedir. Kolay kazanç uğruna etik olmayan ve hiçbir hukuki temele dayanmayan benzer girişimlerden sakınılması gerekmektedir. Zira bu tarz olaylarda failler yüksek para cezası veya hapis cezasına çarptırılma riskine sahiptirler. Burada esas olan ilk tescili yapmış olmak değil, amacı ve kullanımını kanıtlamaktır.

Konuyla ilgili olarak Almanya'daki uzman kulüp avukatımız Sayın Hakan Taşkın aracılığıyla gerekli girişimler başlatılmıştır. Kamuoyuna ve lisans alma talebinde bulunabilecek kişilerin dikkatine önemle arz eder, bu konularda tüm yetkinin bizzat Trabzonspor Futbol A. Ş.'ye ait olduğunu hatırlatırız

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor