'TS liderlik keyfini yaşayamadı'

Turkcell Süper Lig'de, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 4-0 yenen Trabzonspor, Beşiktaş'ın da puan kaybetmesiyle 2 haftalık aradan sonra tekrar liderlik koltuğuna oturdu.      Kulüp asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu

'TS liderlik keyfini yaşayamadı'

Turkcell Süper Lig'de, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 4-0 yenen Trabzonspor, Beşiktaş'ın da puan kaybetmesiyle 2 haftalık aradan sonra tekrar liderlik koltuğuna oturdu.
    

Kulüp asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl zorlu bir lig mücadelesinin yaşandığını belirterek, ''Enteresan bir lig yaşıyoruz. Bir hafta iyi oynayabilen bir takım, diğer hafta kötü bir futbolla kaybedebiliyor. Bunlar ligdeki heyecanı artırıyor. Oynanan maçlar her takımın iddialı olduğunu gösteriyor. Biz iniş çıkışları en az zayiatla kapatarak her şeye rağmen zirvede olan bir konum ile ligi tamamlamak istiyoruz. Şu andaki liderliği moral motivasyon olarak görüyoruz. Önemli olan sezon sonundaki konumumuz'' dedi.
    

Trabzonspor'un yeni bir takım olduğunu ifade eden Hacısalihoğlu, ''Trabzonspor, şu anda arzulanan futbolu oynayamasa da bundan hoca, futbolcular, yöneticiler çok mutlu olmasa da her şeye rağmen büyük takımlardan daha iyi konumdadır. 20 puanla liderdir. Bu noktada aksaklıklar yanlışları tespit edip onları düzeltmeliyiz. Tabi bunu, olan doğruları yıkmadan yapmalıyız'' diye konuştu.
    

Trabzonspor'un bu yıl zirveye oynamayı planlayarak lige başladığını ve ona göre transferler yaptıklarını kaydeden Hacısalihoğlu, şöyle konuştu:
     ''Tabi herkesin gönlünden en üst sıralar geçiyor. Biz en azından Avrupa kupalarına katılacak bir konumda ligi tamamlamak istiyoruz. Yeni bir takımız. Bu takım zaman zaman arzulanan futbolu oynayamayacak. İstediği neticeleri alamadığı maçlar olacaktır. Ama bunun sonucundaki konumuna bakıp değerlendirmek lazım. Bu takımın düzelmesi, daha iyi futbol oynaması için herkesin desteğine ihtiyacı var. Liderlikle huzurlu olmalıyız, gurur duymalıyız. Maalesef eleştiriler dozu kaçırılarak yapılıyor. Düzelme yolunda olan bazı şeyleri de yıkmış oluyoruz. Yönetim, hocanın, futbolcuların moralini bozuyoruz. Oysaki yanlışları ikaz ederek eksikleri göstererek düzeltme yolunu seçsek herkes daha huzurlu, mutlu olur.''
    
     -''YANAL KONUSUNDAKİ AÇIKLAMALARI''- 
     
 Hacısalihoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı öncesi teknik direktör Ersun Yanal konusunda yaptığı açıklamaların yanlış anlaşılmaması gerektiğini kaydederek, şunları söyledi:
     ''Hocanın arkasında mısınız diye bir soru yöneltildi. Benim de söylediğim hoca ile ilgili tartışma olursa böyle soru olur. Şu anda hocanın arkasında olmamızı gerektirecek bir konu yok. Çünkü Trabzonspor'un hocayla ilgili değerlendirmesi, tartışması yok. Onun için hocanın arkasında olmaya gerek yok. Böyle bir değerlendirme yok. Biz yeni bir ekip olduğunu, bu ekipte bazı aksaklıkların zaman zaman olacağını söylüyoruz. Bugüne kadar bu işler halledilmiş olsa daha iyiydi. Ancak neticeler değil arzu edilen futbol ortaya koyulamadı. Ama dediğim şartlar sağlanırsa bu da gerçekleşir.''
    

Yattara'nın sakatlığı nedeniyle ligin ikinci haftasındaki Ankaragücü maçından sonra takımdan ayrı kaldığını belirten Hacısalihoğlu, ''Halen daha sakatlığı tam geçmiş değil. Yattara kadrodaki en eski oyunculardan biri. Sakatlığını tam olarak üzerinden attığı zaman daha iyi olacaktır'' diye konuştu. 

Asbaşkan Hacısalihoğlu, yönetim kurulunun Yattara'ya takım kaptanlığı vermesinin eleştirilmesine ilişkin olarak ise ''Trabzonspor'da maalesef her şey eleştiriliyor. Formadan kaptanlığa, oynayan futbolcudan taktiğe kadar. Bazı şeyleri oradaki görevli insanların da tenkit edenler kadar hatta ondan daha fazla değerlendirip kamuoyuna yansıtılmayan bazı bilgiler doğrultusunda yaptığına güvenirsek her olayı tenkit etmemiş oluruz. Böyle planda olmayan gündem yaratmış olmayız'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler