TS kongresini kazanmayınca!

Trabzonspor Basketbol Takımı Başkan Yardımcı Gökhan Saral ile Genel Sayman Hasan Aktaş, Trabzonspor kongresinde Muharrem Usta’nın listesinde Trabzonspor’a aday yönetici adayları arasında yer aldıklarını belirtirken, “Sevdamız da amacımız da Trabzonspor’du

TS kongresini kazanmayınca!

Trabzonspor Basketbol Takımı Başkan Yardımcı Gökhan Saral ile Genel Sayman Hasan Aktaş, Trabzonspor kongresinde Muharrem Usta’nın listesinde Trabzonspor’a aday yönetici adayları arasında yer aldıklarını belirtirken, “Sevdamız da amacımız da Trabzonspor’du. Kongrede bir yarışa girdik ve kaybeden taraf olduk. Amaç olarak Trabzonspor’a hizmet etme noktasında birleştiğimiz için, Beko Basketbol liginde faaliyet gösteren basketbol kulübümüzde bizler yönetici olarak yolumuza devam ettik” dediler.

SARAL: ALP VE EKİBİNE TEŞEKKÜR EDERİZ

Trabzonspor’a ve Trabzon şehrine nasıl hizmet edebiliriz noktasında başkanımız, yönetim kurulumuz ve sponsorumuz Medical Park’ın desteği ile Beko Basketbol ligine şampiyon olarak çıkan bir kulüp teslim aldık. Burada Mehmet Yiğit Alp Bey ile yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz. Biz de bu çıtayı daha yükseğe nasıl çıkarabiliriz, Trabzonspor Beko Basketbol liginde nasıl daha kalıcı olur, hedeflerimiz nedir, anlamında bazı ilkeli hesaplarla yola çıktık. Altyapıya önem verip, daha sonra Beko Basketbol liginde inişli-çıkışlı bir grafik çizmeden, kalıcı bir şekilde Trabzonspor ismine ve armasına yakışır bir takım oluşturup, yönetimimizle, şehrimizle kenetlenip, bu olguyla Beko Basketbol liginde yolumuza ilerleyen sezonlarda devam etmeyi planladık

SARAL:  MALA’NIN BÜYÜK EMEĞİ VAR

Hakan Demir hocamızla, 3. haftanın ardından hızlı bir şekilde anlaştık. Bu süreçte Menajerimiz Nihat Mala Bey’in de çok büyük gayret ve çabaları olmuştur. Sakatlanan oyuncularımızın yerine yeni oyuncular transfer ettik. Tabi bunlar belirli bir bütçeye mal oluyor. Eski borçlarımız da vardı bir yandan onları yapılandırma ve ödeme yoluna girdik. Tabi ki takım olgusunu yakalamanın peşindeydik ama bir yandan da lig devam ediyordu. Karşınızda oturmuş bir lig, kulüpler, hazır takımlar var. Transferlerini yapmış, ciddi bütçeler ayırmış takımlar var. Sonuçta bu iş bir yönetim tarzıdır ve ayrıca bir bütçedir. Hem idari hem teknik ve finans yönetimidir. Yani bu komplike bir yönetimdir. Sadece parayla da, sadece yönetimle de ve sadece iyi bir takım kurmakla da olmaz. Bu üçünü koordine etmek ve bunu sahaya yansıtmak çok önemli. Taraftarla ve şehirle, deplasmanlarda ve Trabzon’da buluşabilmek çok önemli. Bu olguyu oturtabilmektir asıl amaçtır. Biz yola çıkarken bunları hedefledik.

SARAL: USTA HER ZAMAN YANIMIZDA

Biz bir yönetim modeli sergilemeye çalıştık. Hepimiz kendi iş alanında iş yöneten insanlarız. Başkanımız Trabzonlu değil ama bir Trabzon ve Trabzonspor sevdalısı. İstanbul’dan, Ankara’dan ve Trabzon’dan yöneticilerimiz var. Sonuçta biz Trabzon şehrinin sevdalısıyız, futbola olduğu kadar basketbola da sevdalıyız. Bu renklerin bu armanın sevdalısıyız. Amacımız bu armaya değer katmak, saygı katmak, bu armayı yüceltmek. Ortak sevdamız olan Trabzonspor’u ilk sıralara taşımak için neler yapabilirizin hesabındayız. Bu konuda sponsorumuz Medical Park Hastaneler Grup Başkanı Sayın Muharrem Usta Bey’in bize çok destekleri oldu. Muharrem Bey’den yöneticilik anlamında çok destek aldık. Olumlu, yapıcı destekler. Kötü günde nasıl davranmamız gerektiği yönünde bize ağabeylik yaptı. Sadece bütçe için katkı sağlamadı; bize her konuda telkinlerde bulundu. Başkanımızla birlikte bütün deplasmanlarda yanımızda oldu.

AKTAŞ: AİLE ORTAMI OLUŞTURDUK

Tabi ki zor bir süreç yaşadık kulüp olarak. İstifa eden ağabeylerimiz de basketbolu iyi tanıyan, bayağı tecrübeli insanlardı. Bir istifa süreci yaşadık ama yönetim kurulu olarak biz o süreci kısa sürede toparlamasını bildik. Abiş Başkanımızın ve Muharrem Bey’in bize orada verdiği destek çok önemli. Ve yine Gökhan Bey’in bize verdiği destek çok önemliydi. Ben de o süreçte, şahsım adına yapılması gerekeni yaptım. Takımımızın her zaman yanında olmaya çalıştım. Öncelikle ‘kulübü nasıl bir yerlere taşıyabiliriz’ onu tartıştık başkan yardımcılarımızla. İstişarelerimiz sonucunda kulübü bir yerlere taşıma adına neler yapabilirizi tartışarak ve her zaman durumu masaya yatırarak, güzel sonuçlar çıkarıp buralara geldik. Takımla, kulübümüzle beraber olmaya çalıştık. Teknik heyetimiz ve yönetimimizle bir aile ortamı kurduk. Ve başarılar yavaş yavaş gelmeye başladı. Trabzonspor sevdalıları olarak o arma, o renkler bizim için çok şey ifade ediyor. Biz de kulübümüze elimizden gelen desteği verdik ve kulübümüzü bu güzel yere taşımasını da bildik. Allah’a çok şükrediyoruz.

AKTAŞ: ÖDEMELERİ DÜZENLİ YAPIYORUZ

Biz işe ilk soyunduğumuzda 12 milyon TL’lik bir bütçeyle yola çıktık. Bu bütçenin 4 milyonu borçtu, 8 milyonu bizim gerçek bütçemizdi. Bunun bir kısmını yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte karşıladık. Başkanımız burada iyi bir meblağı karşıladı. En büyük desteği Muharrem Bey verdi, ona da buradan teşekkür ediyoruz. Geri kalanını başkanımız ve yönetim kurulu arkadaşlarımızla paylaştık. Bir bütçe oluşturduk ve bu bütçeyi düzenli bir şekilde harcamaya çalışıyoruz. Eski borçlarımızın bir kısmını verdik, çok az bir kısmı vardı. Sporcularımıza düzenli ödeme yapıyoruz. Kulübü tam bir kurumsal yapıya getirdik ve devam ettiriyoruz.

SARAL: KREDİ KULLANMAYAN KULÜBÜZ

Gönül ister ki Trabzonspor, sponsora ihtiyaç duymadan bütün faaliyet göstersin, ama sponsorluk dünyanın sonu değildir. Sonuçta Trabzon’dan doğan bir işadamımız bugün sponsorumuzdur. Muharrem Usta Bey Trabzonspor armasına destek olsun diye bu işte elini taşın altına fazlasıyla koymuş bizi de onure etmiş, sahipsiz bırakmamıştır. Trabzonspor Kulübü’nden manevi destek haricinde bir destek almadık, böyle bir şey de bize teklif edilmemiştir. Kendi yağımızla kavrulmaya çalışıyoruz. Bu arada dövizin yükselmesiyle bütçemizde biraz şaşmalar oluyor. Çünkü yabancı transferlerimize dövizle ödeme yapıyoruz. Bu konuda yönetim kurulumuz üzerine düşeni yapacaktır, sponsorumuz zaten yapmaktadır. Ekstra bir destek ihtiyaç duymadan kendi ayakları üzerinde duran, bugün kredi kullanmayan bir kulübüz. Ödemelerini geciktirmeden gününde yapan, planlı, ne söz vermişse, primlerini zamanında gerçekleştiren bir kulübüz. Trabzonspor armasına bu şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz.

SARAL: OLMAZSA OLMAZIMIZ ALT YAPIDIR

Sponsorumuzun, başlangıç noktasındaki olmazsa olmazı altyapı desteği idi. ‘Altyapı yoksa ben yokum, altyapıda oyuncu yetişmezse ben yokum’ idi. Bugün İstanbul’da oynayan çok önemli Trabzonlu oyuncularımız var. Bu çok önemli bir şey. Bütün kulüplerde futbol branşında olduğu gibi basketbolda da oyuncular Trabzon’da yetişip boy göstermeye başladı. Bu anlamda biz altyapıya da çok büyük yatırım yaptık. Tabi bu bir yönetim şekli. Biz bugün burada bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Belki biz yarın olmayız, yeni gelen yönetim de bu şekilde devam ederse Trabzonspor basketbol kulübü kalıcı olur.

SARAL: ÜNİVERSİTELERDEN DESTEK BEKLİYORUZ

Basketbol, her ne kadar Trabzonspor arması altında devam ediyorsa da, buradaki devlet üniversitesi olan KTÜ ve özel üniversitelerdeki gençliğin Trabzonspor Basketbol Kulübü’ne destek vermesi ve bir şekilde basketbolun bu kitleyle artık tanışması lazım. Zaman zaman bunları maçlarda görüyoruz. Trabzonspor’un aile seyircisi kaliteli. Gurbette, deplasmandaki o aile seyircisinin gösterdiği destek, genç taraftarımız çok önemli ve bu sürece yavaş yavaş üniversiteli gençleri davet ediyoruz. Üniversitelerdeki sayın rektörlerimizden, hocalarımızdan, spor bölümlerinden destek bekliyoruz.

AKTAŞ: HER MAÇA OTOBÜS KALDIRIYORUZ

Biz her maça toplam 9 otobüs kaldırıyoruz. KTÜ’ye otobüs gönderiyoruz ve 200 taraftarımızı maça götürebiliyoruz. Taraftar organizasyonu da yapıyoruz. Trabzon’dan 6 ayrı noktadan otobüs kaldırıyoruz ve taraftarlarımızı ücretsiz Hayri Gür’e getiriyoruz. Bu imkanları taraftarımıza sağladık. Geçtiğimiz yıllarda 300 kişiye oynayan takım şu anda en az 1500 kişiye oynuyor. Fenerbahçe maçına yaklaşık 5 bin kişi geldi. Şu anda takıma aşırı bir güven ve bir sahiplenme var. Kaliteli oyuncularımız var. İnşallah play-off hedefimizi gerçekleştireceğiz. 7 tane final havasında geçecek maçlarımız var. Onlara odaklanmış durumdayız.

SARAL: KADER BİRLİĞİ YAPTIK

Ben Trabzon Vakfıkebir Büyüklimanspor’da amatör olarak iki yıl futbol oynadım. Ofspor Kulübü’nde de iki dönem başkan yardımcılığı ve yöneticilik yaptım. Trabzon derneklerinin Ankara, İstanbul, Yalova, Samsun’daki merkezlerinde yöneticilik yaptım. Biz Trabzon aşığıyız. Tabi futbolla başladık. Bizi de eleştirdiler, ‘Muharrem Bey’in asıl listesinden seçime girdiniz, basketbolda niye varsınız?’ diye yakın çevremizden ve kamuoyundan eleştiriler geldi. Sonuçta ben şehir dışında yaşıyorum. Yoğun da bir iş hayatım var. Şantiyelerimizle beraber yanımızda yaklaşık 300 kişi çalışıyor. Trabzonlu işadamı olarak gurbette uğraş veriyoruz. Ama Trabzon sevdamız ağır basıyor. Bugün futboldur, basketboldur, yarın hentboldur. Hentboldaki arkadaşlarımız bizi bilirler her zaman destek vermişizdir, basketbola da vermişizdir. Sonuç olarak,  'burada bir yere aday olacağız, ancak ‘Trabzonspor basketbol yönetimi kendini Trabzonspor’a hazırlıyor’ diye bir şey yok. Ama tabiî ki bir sponsorumuz var, bize göre kader birliği yaptığımız, beraber hareket ettiğimiz, Muharrem Usta Bey var. Biz Trabzonspor’a hizmet edebilme noktasında kendimizi nerede görürsek orada oluruz. Trabzonspor armasının olduğu her yerde oluruz.

Cumartesi günü herkesi Hayri Gür’e bekliyoruz

Cumartesi günü saat 17:30’da Banvit ile çok öneli bir maç oynayacaklarını söyleyen Saral, “Banvit ligin lideri ve basketbol liginin klasiklerinden. Biz de artık Trabzonspor Medical Park olarak bu ligde kalıcıyız. Bu takım için, bugüne kadar emeği geçen bütün başkan ve yönetimlere teşekkür ediyoruz. Herkesin emeği var. Bizler de gelip geçiciyiz. Eğer bir şeyler yapabilirsek kalıcı oluruz. Arkamızdan bize de teşekkür edilirse mutlu oluruz. Hedefimiz budur. Banvit maçına; taraftarımızı, Trabzon’un dinamiklerini, sivil toplum örgütlerini, basını, belediyemizi, valiliğimizi ve Trabzon camiasını davet ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor