TS- Kayseri maçında teşvik verildi!

7 Temmuz’da tutuklanan Eskişehirspor eski sportif direktörü Ümit Karan dün savcılığa bu kez tanık olarak ifade verdiDaha önce savcı Hüseyin Ayar tarafından sorgulanan Karan, dün sabah getirildiği Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde Savcı Mehmet Berk’e ifa

TS- Kayseri maçında teşvik verildi!

7 Temmuz’da tutuklanan Eskişehirspor eski sportif direktörü Ümit Karan dün savcılığa bu kez tanık olarak ifade verdi

Daha önce savcı Hüseyin Ayar tarafından sorgulanan Karan, dün sabah getirildiği Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde Savcı Mehmet Berk’e ifade verdi. Yayınladığı basın bildirisindeki serzenişleri ve sorgulanması sırasında eksik kalan konularla ilgili ‘tanık’ sıfatıyla ifadesinin alındığı öğrenilen Karan 2 saat sorgulandı. Karan’ın sorgusunda Savcı Berk’e teşvik primi ile ilgili bildiklerini anlattığı öne sürüldü. Ümit Karan’ın şampiyonluğun en büyük adaylarından Trabzonspor’un Kayserispor ile yapacağı maç öncesi, Fenerbahçe’nin bir Kayserisporlu futbolcuya ‘iyi oynaması’ için teşvik pirimi ödediğini söylediği öğrenildi.

‘YANLIŞ ANLAŞILMALARI DÜZELTTİ’

Adliye çıkışında soruları yanıtlayan Karan’ın avukatı Ayhan Sağıroğlu, müvekkilinin ifadesinde değişikliğin söz konusu olmadığını, sadece yanlış anlaşılan bazı konularla ilgili bilgi verdiğini söyledi. Karan’ın daha önce farklı bir savcı tarafından ifadesi alındığını hatırlatan avukat, soruşturma savcısı Mehmet Berk’in detaylı bir şekilde ifadesine başvurduğunu belirtti.

BİTKİN GÖZÜKTÜ

Sakal bıraktığı ve moralsiz olduğu gözlenen Ümit Karan sorgusunun ardından yeniden Metris Cezaevi’ne gönderildi. Karan’ın Metris’ten bir ring aracıyla adliyeye getirildiği sırada gazeteciler ile görüntü alınmasını engellemeye çalışan polisler arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.

SAVCI MEHMET BERK: İfadeni ben almadım bunlar nereden çıktı

Metris Cezaevi’nden bir basın bildirisi gönderen Ümit Karan savcıya sitem etmiş ve “Psikolojik baskı gördüm. Savcı ifademi almaya başlamadan önce bir savcıya yakışmayacak önyargıyla bana inanmayacağını söyledi” demişti. Bu serzenişlerin ardından Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk, Karan’ı bir kez daha ifade için çağırdı. Avukat Ayhan Sağıroğlu, “Sorgu sırasında Savcı Berk, ‘makamımızla alakalı bir iddianız var. Biz bunu yanlış da anlamış olabiliriz. ‘Çünkü ben seni tanımıyorum, senin ifadeni ben almadım, hakkımda basında bunlar çıkıyor. Ek söyleyeceğin şeyler varsa onları beyan et kardeşim, bunlar senin tabii hakların dedi’ açıklamasını yaptı. Ümit ise “Sayın Savcım ben de sizi tanımıyorum. Benim ifademi başkası aldı. Ama içime sindiremediğim eksik kaldığım şeyler vardı.

Ben bunları dolu dolu anlatmak istiyordum. Bunları da tutuklandığım için anlatmak istiyor değilim. Herhangi bir ifşaatta da bulunacak değilim” şeklinde diyalogların geçtiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor