TS İsveçli Golcüye Formül Buldu

Transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, gündemindeki İsveçli golcü Rada Prica'nın bonservis bedeli sorununu büyük ölçüde çözdü.Teknik direktör Ziya Doğan'ın raporu doğrultusunda yönetimin almak için büyük çaba harcadığı, Danimarka'nın Aalborg takımın

TS İsveçli Golcüye Formül Buldu


Transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, gündemindeki İsveçli golcü Rada Prica'nın bonservis bedeli sorununu büyük ölçüde çözdü.

Teknik direktör Ziya Doğan'ın raporu doğrultusunda yönetimin almak için büyük çaba harcadığı, Danimarka'nın Aalborg takımında gol kralı olan Rada Prica'nın alınması için gereken para, Ömer Rıza'nın İngiltere İkinci Lig takımlarından Southampton'a satılması ile karşılanacak.

İngiliz Southampton kulübü, Ömer Rıza için Trabzonspor'a 1 milyon euro resmi teklifte bulundu. Bu teklifi ilk başta değerlendirmeye almayan bordo mavili kulüp, İntertoto kupasından elenilmesinin ardından görüşmelerin yeniden başlayabileceğini Southampton kulübüne iletti. Bunun üzerine harekete geçen İngiliz kulübü, futbola İngiltere'de başlayan ve geri dönmeye sıcak bakan Ömer Rıza'yla da anlaştı. Ömer Rıza'nın Southampton kulübüne transferinin bir iki gün içerisinde sonuçlanması bekleniyor. Yönetim ise bu futbolcunun Southampton'a gitmesinin ardından gelecek sıcak parayla Rada Prica'yı Trabzon'a getirmenin planlarını yapıyor.

YATTARA: ARTIK USLANDIM

Trabzonspor'un Gineli yıldız futbolcusu Yattara, yönetimin kendisine verdiği 25 bin YTL'lik cezanın doğru olduğunu söyledi. Yattara, Galati maçında yaptığı hareketin art niyetli olmadığını ancak hakem tarafından yalnış anlaşıldığını da belirterek, “Takımda herkesle çok iyi arkadaşım. Trabzon şehrinde de çok sevildiğimi biliyorum. Teknik direktör Ziya Doğan'ın benim iyiliğimi düşündüğünü biliyorum. Onun için bundan sonra takımda uslu duracağım ve kulübümün başarısı için elimden geleni yapacağım'' dedi. Yattara, Jabi'nin takıma katılması ile neşesinin daha da arttığını belirterek, “Kendi ülkemden biriyle aynı takımda oynamak bana büyük heyecan veriyor. Jabi gerçekten çok kaliteli bir futbolcu. Trabzonspor'a katkı sağlayacağından hiç şüphem yok. Hocamız ona şans verdiği takdirde kendisini ispatlayacaktır. Tüm takım olarak çok iyiyiz ve iyiye gidiyoruz'' dedi.

ALBAYRAK - DOĞAN TEMASLARI HIZLANDI

40. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri nedeniyle Trabzon'da bulunan Başkan Nuri Albayrak, sık sık teknik direktör Ziya Doğan ile bir araya gelerek takım hakkında bilgi alıyor. Doğan'a yeni sezonun ilk maçının mutlaka kazanılması gerektiğini söyleyen Albayrak, “40. yılımızda şampiyon olmak, bizim için çok güzel olur. Herkes bizden böyle bir başarı bekliyor. Aralık ayına kadar takımı dimdik ayakta götürmeliyiz. O günün şartları ne gösterir bilemiyorum ama Trabzonspor'un gücünü lig başladığında herkes görmeli'' dediği öğrenildi. Transfer konusunda tüm yetkileri Asbaşkan Haşim Sayitoğlu ile birlikte eline alan Başkan Nuri Albayrak, transferde asla hata yapmak istemiyor. 40. yılda muhteşem bir şampiyonluk isteyen Albayrak, 40. Yıla yakışır tesis projesinin de kulübe kazandırılması için de ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Albayrak, tesis projesinin Trabzonspor'un gücüne güç katacağını belirterek, “Bana göre Trabzonspor, Türkiye'nin dördüncü büyüğü değil, en büyük takımıdır. Kısa süreli tarihinde bu kadar büyük başarılara olan kulüp sayısı azdır. Bu takımı hep birlikte eski coşku dolu günlerine getirmek için çalışacağız'' dedi.

11 KİŞİLİK KADRO ŞEKİLLENİYOR

Trabzonspor'un bol alternatifli kadrosundan ilk 11'i oluşturmak için yoğun bir şekilde çalışan teknik direktör Ziya Doğan, stoper ve sağ kanat için karar vermekte zorlanıyor. Kalede Ahmet Şahin ve Tolga arasında karar verme aşamasında olan Doğan, savunmanın sağına ise yeni transfer Jabi'yi monte etmeye çalışıyor. Bu bölgede formda olan isimlerden Ferhat'a ise yedek kulübesinin yolu gözüküyor. Stoperde ise Erdinç'i banko oynatması beklenen Doğan'ın bu futbolcunun yanında eski göz ağrılarından Tolga Seyhan'ı ilk 11'e alma ihtimali yüksek. Formda olan Çağdaş'ın ise ilk 11 şansı az gözüküyor. Solbeke Celaleddin alternatifsiz bırakılırken, orta sahada üç ön libero yer alıyor. Hüseyin, Ayman ve Serkan'ı burada oynatması beklenen tecrübeli hoca, bu üçlüyü Gökdeniz ile güçlendirecek. Forvette ise Ersen ile Umut arasında karar verecek olan Doğan, Ceyhun veya Yattara ikilisinden birini hücuma dönük oynatması bekleniyor. Yapılması muhtemel transferlerin Doğan'ın aklındaki bu kadroyu nasıl etkileyeceği ise futbolcuların sergileyeceği performansla belli olacak. Teknik direktör Ziya Doğan ise her fırsatta formayı hak edene vereceğini söylüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler