TS ikinci şotasını kaybetti

Tıpkı Mehmet Aurelio gibi Özkan Sümer'in bizzat bulup getirdiği "ucuz" futbolculardan biri idi İbrahim Yattara. Zaman'dan Erdal Hoş'un haberine göre, 2003 yılında tecrübeli hoca tarafından 170 bin Euro bonservis ve 150 bin dolar yıllık ücretle transfer ed

TS ikinci şotasını kaybetti


Tıpkı Mehmet Aurelio gibi Özkan Sümer'in bizzat bulup getirdiği "ucuz" futbolculardan biri idi İbrahim Yattara.

Zaman'dan Erdal Hoş'un haberine göre, 2003 yılında tecrübeli hoca tarafından 170 bin Euro bonservis ve 150 bin dolar yıllık ücretle transfer edildiğinde kimse onun beş sene sonra 10 milyon Euro'dan fazla para edeceğini tahmin edemezdi şüphesiz.

Yattara, Trabzon'da kaldığı beş sene içerisinde hep gündemin ilk sıralarında oldu. Neredeyse her sezon başı kampına geç katıldı. Neredeyse ülkesine her gidişinde dönüşte uçağı kaçırdı! Trabzonspor için çok önemli Avrupa kupası maçlarında lüzumsuz gördüğü kartlar sebebi ile takımını eksik bıraktı. Sık sık sakatlık sorunu yaşadı. Özel hayatında profesyonelce yaşamadığı için çok eleştirildi. Yaşadığı sık sakatlıkların bir sebebi de özel hayatı olarak gösterildi. Beş sene boyunca çalıştığı hocalar için kimi zaman varlığı da yokluğu da dert oldu.

Aslında Gineli yıldızın Roma ve PSG gibi takımların da teklifi dururken Katar takımının teklifini kabul etmesi, Yattara'nın halı saha tadında az idman, az stres, bol şov bir futbol anlayışında olduğunu gösteriyor belki de... Bir sezonda toplam müsabaka süresinin 3.060 dakika olduğu düşünülecek olursa Yattara, 2.600 dakikanın üzerine hiç çıkamadı... Ama bütün bunlar, onu "mahallenin" haylaz ama çok sevilen delikanlısı olmaktan alıkoymadı. O, estetik çalımları ile sahada yıldızlaşırken futbola küsmek üzere olan bir şehrin çocukları için kahraman oldu. Bazı maçları tek başına çevirdi. Yattara'ya alışan Trabzonspor, sürekli sağa çeken bir arabaya benzedi. İyi bir Yattara'ya önlem almayı başarabilmek demek en azından defansın göbeğinde açık vermek demekti... Saha içinde bunları yaparken saha dışında "Sürmeneli" Yattara oldu. Şota'dan beri yabancı sevemeyen şehrin ikinci Şota'sı oldu. Kolbastı oynarken kemençe ile poz verirken hep kendilerinden biri olarak düşündü onu Trabzonlular. O, bir bakıma esmer Karadenizli idi artık; "Afrokaradenizli". Çarşamba günü basın açıklaması ile Trabzonspor taraftarından gitmek için izin isteyen Yattara, bundan sonra Trabzonlular için ne ifade edecek, bunu zaman gösterecek

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor