TS ikinci HES'in peşinde

Karadeniz'den Günebakış Gazetesi, Trabzonspor'un ikinci HES projesinin peşinde olduğu iddia edildi. Trabzonspor bünyesindeki Bordo-Mavi Enerji Ltd. Şti. Çaykara'nın Uzungöl Beldesi'nde kurmak üzere ihalesini kazandığı Uzungöl HES 1'in ardından şimdi de So

TS ikinci HES'in peşinde
Karadeniz'den Günebakış Gazetesi, Trabzonspor'un ikinci HES projesinin peşinde olduğu iddia edildi.

Trabzonspor bünyesindeki Bordo-Mavi Enerji Ltd. Şti. Çaykara'nın Uzungöl Beldesi'nde kurmak üzere ihalesini kazandığı Uzungöl HES 1'in ardından şimdi de Solaklı Deresi üzerinde Ballıca HES'in peşine düştü. Ballıca Regülatörü ve HES'in keşif bedelinin 15 milyon dolar civarında olacağı ve Uzungöl HES 1 şartlarında alınabilirse yıllık enerji karının 5 trilyon lira civarında olacağı belirtildi.

Bordo-Mavi Enerji Ltd. Şti tarafından ilki hazırlanan ve Çaykara'nın Uzungöl Beldesi üzerinde kurulması planlanan HES-1 ile Trabzonspor 10 milyon dolarlık bir geliri hedefleyerek bir ilke imza atmıştı. İhalenin sonuçlanmasının ardından Trabzonspor yine aynı tür bir proje ile çalışmalara devam etmek için kolları sıvadı.

Trabzon'un Of İlçesi'nde Solaklı Deresi üzerinde, mevut Uzungöl HES-1 projesinin bulunduğu alandan 15-20 km aşağıda bulunan alanda projelendirilen HES Projesinin 8-10 megavat gücünde olup 14 milyon kilovat saat enerji üreteceği belirtildi. Ballıca Regülatörü ve HES'in keşif bedelinin 15 milyon dolar civarında olacağı ifade edilirken, yıllık enerjisinin ise 5 trilyon olacağı belirtildi.

Bu projenin Uzungöl HES-1'in yarısı kadar değerde bir proje olduğu ifade edilirken Ballıca Regülatörü'nün doğrudan Bordo-Mavi Enerji Ltd. Şti'nin ikinci bir HES projesi olduğunu belirten yetkililer, bu şekilde müracaatın DSİ Genel Müdürlüğü'ne yapıldığını dile getirdiler. Başka enerji firmalarının müracaat etmediği takdirde bu projenin de Trabzonspor'un olacağı belirtilirken, bugün Trabzonspor'un resmi internet sitesinde yayınlandıktan sonra bir ay boyunca askıda kalacağı dile getirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor