TS Hükmen Yenik Sayılabilirdi

'Trabzon hükmen mağlup olabilirdi !'Haluk Ulusoy, Trabzonspor'a verilen ceza hakkında olay yaratacak açıklamalar yaptı.1 Eylül 2007 10:10Türkiye Futbol Federasyonu'nun, olaylı Trabzonspor-Sivasspor maçını tekrar oynatma kararı gündemi sarsarken, Başkan Ha

TS Hükmen Yenik Sayılabilirdi

'Trabzon hükmen mağlup olabilirdi !'Haluk Ulusoy, Trabzonspor'a verilen ceza hakkında olay yaratacak açıklamalar yaptı.1 Eylül 2007 10:10Türkiye Futbol Federasyonu'nun, olaylı Trabzonspor-Sivasspor maçını tekrar oynatma kararı gündemi sarsarken, Başkan Haluk Ulusoy, maçı televizyondan izlerken kendisinin de hükmen mağlubiyet kanaatinde olduğunu söyledi.

Karşılaşmayı televizyondan izlediğini ifade eden Ulusoy, ekranda izlediği görüntülerin ardından, "kafasında Trabzonspor'un 3-0 hükmen mağlubiyeti kanaatinin oluştuğunu" belirtti. Fakat raporları inceleyip soruşturmaları tamamlayınca hakemin kusurundan dolayı maçı tekrar oynatmaya karar verdiklerini ve bu karardan dolayı da vicdanlarının rahat olduğunu vurguladı.

Maçta çıkan olayların görüntülerini ve raporlarını inceledikten sonra, görmedikleri birçok konuya vakıf olduklarını belirten Ulusoy, kafasındaki kanaatin de bu sayede değiştiğini söyledi. Maçta görev yapan insanlarla bire bir ve ayrı ayrı yaptıkları konuşmalar neticesi, olayların maçı izlerkenki kanaatinin aksine geliştiğini gördüğünü ifade eden Ulusoy, "Arkadaşlardan edindiğimiz kanaat maçın hakeminin oyuna devam anlamında hiçbir girişimi olmadığı, hatta güvenlik sorunu ile ilgili hiç kimseden bilgi talep etmediği şeklindeydi. Burada hakemin maçın sonucuna etkili olabilecek ihmalini tespit etmemiz gerekiyordu. Futbol Müsabaka Talimatı'nın yönetim kurulumuza tanıdığı yetkiyi kullanarak maçın tekrarına karar verdik. Vicdanen son derece rahatız." şeklinde konuştu.


Ulusoy, kendilerini bu konuda eleştiren başta eski Federasyon Başkanı Levent Bıçakcı olmak üzere herkese Ordu-Eskişehir maçını hatırlatma ihtiyacı duyduğunu belirterek, "Kendi yönetimlerinin iş başında olduğu sezon Ordu'da oynanan ve ilk yarısı Eskişehirspor'un 2-1 galibiyetiyle kapanan maçın devre arasında saha içerisinde hiç kimsenin bulunmadığı anda elinde bıçakla sahaya giren ve anında güvenlikçilerin müdahalesi ile stat dışarısına çıkarılan seyirci olayını hatırlatırım. Güvenlik açısından hiçbir sorun olmadığı tüm yetkililerce Eskişehirspor ilgililerine garanti edilmesine rağmen bu takım sahaya çıkmamış ve Orduspor yok yere hükmen yenik sayılmıştı." serzenişinde bulundu. Bunu yaşatanların şimdiki görüşlerinin öncelikle ayıp kaçtığını söyleyen Haluk Ulusoy, "Bazı medya kuruluşları da işi öylesine çarpık bir hale getirmişlerdir ki; bu olayı bile bize mal etmişlerdir. İntikam hırsıyla da olsa bazı eleştirilerin sahiplerine vicdanen rahatsızlık vermemesi önemlidir. Kulüplerin Tahkim'e itiraz hakları var. Tahkim'den çıkacak kararı önümüzü ilikler, saygı ile karşılar ve gerekeni yaparız." dedi.

Kulüp başkanlarının da konuşmalarına çok dikkat etmesi gerektiğini belirten Ulusoy, 2 sene önce Digitürk mukavelesinin uzatılmasına imza verenlerin şimdilerde, 'D-Smart'ın teklifini değerlendirmeye alın' diye federasyona yazı gönderdiğini ifade etti. Bunlardan bir tanesinin ise Bıçakcı yönetiminin asbaşkanı, o mukavelenin uzatılmasında federasyon adına imza koyan kişi olduğunu açıkladı.

Ulusoy, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu sözler, bu imzalar bu kadar kolay nasıl geri alınmak isteniyor, ben Haluk Ulusoy olarak inanamıyorum. Bu tarz, spor ruhu taşıyan kişilere hiç uygun düşmez. Kulüpler, özel şirketleri değildir. Ticarette ve yaşamda verilen sözün, atılan imzanın değerinin ne olduğunu bize öğretenlere şimdilerde daha çok saygı duyuyorum."

Zaman

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor