TS Futbolcuları Avrupa Gözdesi

Trabzonspor, son dönemlerde yurtdışına gönderdiği oyuncularla dikkat çekerken, Avrupa takımları Bordo-mavili takımın golcü oyuncularına ilgi gösteriyor.Geçtiğimiz günlerde 40. kuruluş yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutlayan Trabzonspor, son dönemlerde

TS Futbolcuları Avrupa Gözdesi

Trabzonspor, son dönemlerde yurtdışına gönderdiği oyuncularla dikkat çekerken, Avrupa takımları Bordo-mavili takımın golcü oyuncularına ilgi gösteriyor.

Geçtiğimiz günlerde 40. kuruluş yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutlayan Trabzonspor, son dönemlerde Avrupa'ya transfer ettiği oyuncularla dikkat çekiyor. Kadrosunda yer alan birçok oyuncuya transfer teklifi gelmesine rağmen bırakmayan Bordo-mavili Karadeniz temsilcisi, transferde Avrupa'nın gözde kulüpleri arasında yer almaya başladı. 1905-1907 sezonunda Nejat Evliyazade ve Talat Erboy ile Türk futbolcusuna açılan Avrupa kapılarından, Trabzonspor da nasibini aldı. Bordo-mavili takım, bugüne kadar yurtdışına yapmış olduğu transferleri kendi keşfedip daha sonra yıldız bir oyuncu olarak yurtdışına verdi.

Trabzonspor'un yerli oyuncu olarak yurtdışına transferi Hami Mandıralı ile başladı. 10 yaşında Trabzonspor'a katılan Hami Mandıralı, iki sezon dışında tüm sezonları Bordo-mavili takımda geçirdi. Trabzonspor'da attığı birbirinden güzel gollerin yanında mesafe tanımaksızın yaptığı sert şutlarla ünlenen Hami Mandıralı, 1998 yılanda Bundesliga takımlarından Schalke 04'de transfer oldu.

İkiz kardeşi Arçil Arveladze ile Dinamo Tiflis takımında futbol oynadıkları dönemde Trabzonspor tarafından keşfedilen Gürcü futbolcu Şota Arveladze de, Bordo-mavili takımın Avrupa futboluna kazandırdığı önemli yıldızlardan biri. Şota, Bordo-mavili takıma geldiğinde çok genç olmasına rağmen gösterdiği performansla penaltı atmadan 25 gol ile gol kralı oldu. Trabzonspor'da gösterdiği performansla Avrupa kulüplerinin dikkatini çeken Şota, Ajax tarafından transfer edildi.

17 yaşında Trabzonspor A Takımı'na yükselen Fatih Tekke ise, Hami, Ünal, Tolunay, Abdullah, Ogün ve Orhan'lı kadroda yer aldı. Genç yaşında A Takım'a yükselmesine rağmen tecrübesizliği ve agresifliği yüzünden Altay'a kiralandı. Altay'dan tekrar Trabzonspor'a dönen Fatih Tekke, sürekli değişen teknik adamlar yüzünden kadroda kendisine yer bulamadı. Bu kez Gaziantepspor'a giden Fatih Tekke, 2002-2003 sezonunda Trabzonspor'a yeniden geri döndü. Bordo-mavili takım Fatih Tekke, döneminde 2 Türkiye Kupası ve 2 kez de ligde 2. oldu. Ligde gol krallığı tahtına da oturan Fatih Tekke, Türkiye'de başta Fenerbahçe, olmak üzere yurtdışından ise başta Tottenham olmak üzere birçok takımın transfer listesinde yer aldı. Ancak Fatih Tekke, 2006-2007 sezonu başında Trabzonspor'a 7.5 milyon euro öneren Rusya'nın Zenit St. Petersburg takımına transfer oldu.

Geçtiğimiz sezon Musa Büyük ile birlikte Ankaraspor'dan transfer edilen golcü futbolcu Ersen Martin ise, Bordo-mavili takıma transfer olmasıyla birlikte dikkatleri üzerine çekti. İlk kez Beşiktaş maçıyla resmi bir maçta Bordo-mavili formayı giyen golcü oyuncu, bu maçta attığı 2 şık kafa golüyle dikkat çekti. Daha sonra oynanan Galatasaray maçında yine 2 şık gol atan Ersen Martin, Trabzonspor forması altında attığı gollerle takımına önemli puanlar kazandırdı. Trabzonspor'a gelmeden önce Beşiktaş,Denizlispor, Göztepe ve Ankaraspor formalarını giyen golcü oyuncu, İspanya'nın La Liga takımlarından Recreativo Huelva ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Trabzonspor'un Avrupa futboluna kazandırdığı diğer oyuncu ise Milan Stepanov. Dönemin teknik direktörü Vahid Halilhodzic tarafından Sırbistan'ın FK Vojvodina Novi Sad takımından Trabzonspor'a kazandırılan Stepanov, gösterdiği performans ile bir ara Chelsea gibi büyük takımların takibine alındı. Oyuncu, 2007-2008 sezonu başında Portekiz'in dünyaca ünlü kulübü Porto'ya transfer oldu.

Trabzonspor'un yurtdışına gönderdiği futbolculardan biri de Tolga Seyhan. 2003 yılında teknik direktör Ziya Doğan'ın isteği üzerine Malatyaspor'dan, Trabzonspor'a transfer olan Tolga Seyhan, Bordo-mavili takımda geçirdiği başarılı sezonun ardından 2005 yılında Mircea Lucescu'nun yoğun çabalarıyla Ukrayna'nın Shakhtar Donetks takımına transfer oldu. Ukranya temsilcisinde fazla forma şansı bulamayan Tolga Seyhan, daha sonra 1 yıl kiralık olarak Galatasaray'da forma giydi. 2007-2008 sezonunda tekrar
Shakhtar Donetsk'e dönen Tolga, sezon başlamadan teknik direktör Ziya Doğan'ın isteği üzerine Trabzonspor ile kiralık olarak 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Kariyerinde birçok başarı bulunan Brezilyalı oyuncu Marcelinho'nun Trabzonspor'a gelişi gündem olmuştu. Marcelinho, 2006 yılının Temmuz ayında Trabzonspor'a transfer oldu ve ilk golunü oynadığı 4. maçta 12. dakikada Denizlispor'a karşı kaydetti. Trabzonspor'da performansını gösteremediği için tekrar Bundesliga'ya döndü. Uzun yıllar Almanya'da Hertha Berlin forması giyen oyuncu, bu kez Wolfsburg takımına transfer oldu.

Avrupa'da bir marka haline gelen Trabzonspor'un birçok oyuncusu daha yurt dışı takımları tarafından izleniyor. Başta Gökdeniz, Hüseyin, Umut Bulut, İbrahim Yattara, Ayman, Serkan Balcı ve Ömer Rıza Avrupa takımlarının kıskacında bulunuyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor