TS Fatih Tekke'ye teklif yaptı mı

Trabzonspor'dan Rusya'nın Zenit St Petersburg takımına transfer olduktan sonra, sık sık Türkiye'deki çeşitli takımların gündemine gelen Fatih Tekke Radyospor'a konuştu. Son yıllarda Türkiye'den teklif almadığını kaydeden Tekke, Fatih Terim'in çağırması du

TS Fatih Tekke'ye teklif yaptı mı

Trabzonspor'dan Rusya'nın Zenit St Petersburg takımına transfer olduktan sonra, sık sık Türkiye'deki çeşitli takımların gündemine gelen Fatih Tekke Radyospor'a konuştu.

Son yıllarda Türkiye'den teklif almadığını kaydeden Tekke, Fatih Terim'in çağırması durumunda milli takımda oynamanın kendisine gurur vereceğini söyledi.

Fatih Tekke, Zenit'ten de ayrılmak istediğini vurgularken, “önemli olan kulüplerin anlaşması” şeklinde konuştu.

TRABZONSPOR'DAN NET RESMİ TEKLİF TOK
Engin Çınar'la “Cosmos Engin” programına katılan Tekke, Trabzonspor'un gündeminde olmasıyla ilgili olarak, “Trabzonspor'dan net ve resmi bir teklif yok.” Dedi.

BEŞİKTAŞ, FENERBAHÇE VE GALATASARAYLI FUTBOLCU OLSAYDIM DAHA ÇOK DİKKAT ÇEKERDİM
UEFA Kupası, Süper Kupa ve Rusya Ligi şampiyonluğu yaşadığını vurgulayan Fatih Tekke, “Sadece Trabzonsporlular için değil, tüm Türkler için gurur verici. Orada Türkiye'yi temsil ediyoruz. Bana da UEFA Şampiyonluğu, Süper Kupa ve Rusya Ligi şampiyonluğu nasip oldu. Bunu Fenerbahçe, Beşiktaş veya Galatasaray'da daha önce oynamış bir oyuncu başarsaydı daha farklı gündemler oluşacaktı. Bu sene yine Trabzonspor'dan gelen Gökdeniz, Rusya'da Rubin Kazan'la şampiyonluk yaşadı. Ne basında fazla yazıldı ne de daha farklı yer aldı.” diye sitem etti.

TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDİYORUM
Fatih olarak Zenit'te insanların kendini sevdiğini vurgulayan Tekke, “Burada en azından Türkiye'yi ve Türk futbolunu iyi temsil ettiğimi düşünüyorum. Gönül farklı şeyler istiyor ancak bunlarla sınırlı kalıyor.” şeklinde konuştu.

FENERBAHÇE 1.5 YIL ÖNCE TEKLİFLE GELDİ
Fenerbahçe Asbaşkanı Nihat Özdemir'in Şadan Kalkavan'ın yanında kendisini almak için Zenit'e sezon başında yaklaşık 10 milyon euro'luk teklif yaptığını ancak daha sonra Güiza'nın transferinin ardından bundan vazgeçtiklerini söylediğinin hatırlatılması üzerine, “1.5 yıl önce Fenerbahçe resmi teklif yaptı. Daha önce 7.5 milyon euro'ya evet dediler. Son günde ise 10 milyon euro'ya çıkardılar. Ancak son 1.5 yıldır resmi ve net bir teklif gelmedi.” dedi.

ZENİT'TEN AYRILMAK İSTİYORUM
Zenit'ten ayrılıp Türkiye'ye dönmek istediğinin hatırlatılması üzerine golcü oyuncu, “Bir kaç yer daha benimle ilgileniyor ancak ekonomik krizin de etkisiyle resmi teklifler yok. Eğer istenilen şartlar oluşmazsa kulubümde kalmam en iyisi. Şu anda takımım Avrupa'nın en iyi beş kulübü arasında. Ancak iyi bir teklif gelirse Türkiye'ye dönerim.” ifadelerini kullandı.

TRABZONSPOR'A DUA EDİYORUM
Trabzonspor taraftarının Fatih Tekke'yi takımda görmek istediğinin hatırlatılması üzerine, “Gönlüm hep Trabzonspor'da. Zenit'ten de ayrılmayı istiyorum. Ancak ayrılmam için de kulübün teklif yapması lazım. Şu aşamada Fatih Tekke'yi konuşmak takıma yarar sağlamaz. Önemli olan takıma destek vermek. Biz dışarıdan ancak dua edebiliyoruz.” dedi.

TRABZONSPOR AKILLI OYNARSA FENER'İ YENER
Trabzonspor Fenerbahçe ile oynuyor. Maçla ilgili ne düşünüyorsun” sorusunu ise Tekke şöyle cevaplandırdı: “Trabzonspor için Pazar günkü maç ligin en önemli maçı. Tabi şu da var. Kadıköy'de oynuyor. Kadıköy'de çok zor bir maç olacak. Trabzonspor akıllı hamleler yapar ise, eski gücünden biraz uzak Fenerbahçe'yi yenebilir. Fenerbahçe de kazanırsa kazanırsa Trabzonspor'un önüne geçecekler. Çok zor bir maç. Trabzonspor kaybederse çok şey kaybetmez ancak kazanırsa çok moral kazanır.”

MİLLİ TAKIMDA OYNARIM
Fatih Terim'e “Halı sahada mı kaptan çıkıyorsunuz” şeklindeki espirisinin iç yüzünün de sorulması üzerine Tekke, “Ben futbol hayatımın en iyi dönemini son yıllarda geçirdim. Son 2.5 yılın altı ay süresince milli takımdan uzak kaldım. Kendimi iyi hissediyorum. Her zaman milli takımda kendimi düşünüyorum. Şu an demek diğer taraftar yetersiz görülüyorum. Hocanın inisiyatifi. Kararına saygı duymak gerek.” şeklinde sözlerini bitirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler