TS-Eskişehir maçı sonrası

Trabzonspor, Süper Lig'in 16. haftasında sahasında oynadığı Eskişehirspor maçını 2-1 kazanarak maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Bordo-Mavililerde 1-0 geriye düşülen ve penaltı kaçırılan müsabakanın kazanılması büyük sevinç oluşturdu. Trabzonspor Teknik

TS-Eskişehir maçı sonrası

Trabzonspor, Süper Lig'in 16. haftasında sahasında oynadığı Eskişehirspor maçını 2-1 kazanarak maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Bordo-Mavililerde 1-0 geriye düşülen ve penaltı kaçırılan müsabakanın kazanılması büyük sevinç oluşturdu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, maç sonrası yaptığı açıklamada, 1-0 yenik duruma düştükleri müsabakayı yoğun bir baskıyla lehlerine çevirmeyi başardıklarını söyledi.


Enerjisi yüksek ve rakiplerini baskı altına alıp bunu sonuna kadar götürebilecek güce sahip bir takım olduklarını belirten Yanal, "Bunu kontrollü şekilde rakibi çok daha rahat bir şekle geçebileceğimiz pozisyona sokmamız gerekiyor. Bugün de böyle bir maç oynadı. Rakibimize pozisyon vermedik ama yediğimiz golle geriye düştük. Ama ondan sonra yoğun bir baskıyla maçı lehimize çevirmeyi başardık. Özellikle son bölümlerde yakaladığımız pozisyonları değerlendirsek farka da gidebilirdik.'' dedi.

Bir haftadır camiaya çok ciddi şekilde etkileyen bir gelişmenin içerisinde olduklarını hatırlatan Yanal, ortamı germeden sadece futbol oynamaya çalıştıkları için futbolcuları ve demokratik tepkilerinden dolayı taraftarları tebrik etti.

Trabzonspor'un çok uzun bir yolu olduğunu ifade eden Yanal, "İyi bir takımız ve bunu çok daha iyi hale getirebilecek bir yönetime sahibiz. Bu ufak tahriklere aldırış etmeden önümüze bakmalıyız. Türkiye'de yaratılan ortamı çok iyi biliyorsunuz. Bütçeleri çok güçlü takımlar var. Onların da sağduyularıyla ortamı germeden doğal bir ortamın yaratılması hepimizin en büyük dileği." diye konuştu.

Bir soru üzerine, Bursasporlu Yusuf'u transfer etmek için girişimde bulunduklarını kaydeden Yanal, iki kulübün anlaşması durumlunda tecrübeli futbolcuyu almak istediklerini dile getirdi.

SADRİ ŞENER: "MORALSİZ HAFTADAN SONRA GALİBİYET ALDIK"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener de, moralsiz bir haftadan sonra önemli bir galibiyet aldıklarını ifade etti.

Eskişehirsporlu Tayfun'un kırmızı kartla oyundan atıldıktan sonra sahadan çıkarken "Başkan sizi tebrik ediyorum" dediğini söyleyen Şener, "Bu davranışı yadırgıyorum. Onlar adına üzülüyorum." dedi.

Trabzonspor'un 2 gölünü atan Gökhan Ünal ise, zaman zaman zorlansalar da kazandıkları için mutlu olduklarını kaydetti. Takım olarak ligini ikinci yarısında çok daha olacaklarını anlatan Gökhan, taraftarların gerçek Gökhan'ı da bundan sonra izleyeceklerini ifade etti.

Gökhan, gol sevinci sırasında eli ile yaptığı 'sus' işaretini de kendisine yönelik yapılan ağır eleştirilere cevap olsun diye yaptığını söyledi.

ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise, galibiyet için geldikleri Trabzon'dan puansız döndükleri için üzgün olduklarını söyledi. Trabzon'a çok önemli eksiklerle geldiklerine işaret eden Çalımbay, buna rağmen çok iyi mücadele ettiklerini, kazanmak için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.

Maçın gergin bir atmosferde oynanacağını bildiklerini anlatan Çalımbay, "Bunun neticesinde maç gergin başladı. Hakemin yanlış kararları çok oldu. Tayfun'u attıysa Cale'yi de atması gerekiyordu. Hakemin yönetimini eleştirmek istemiyorum; ama müsabakayı daha cesaretli yönetebilirdi. Fırat Aydınus gibi bir hakemden daha cesaretli maç yönetmesini beklerdim. Türkiye'nin en iyi hakemlerden biriydi Fırat Aydınus, ama maçı cesaretli yönetemedi. Trabzon'a çok önemli eksiklerle geldik. Galip duruma geçince de önemli oyuncularımızdan biri sakatlandı. Eksiklerimize rağmen takımın oyunundan memnunum. Son paslarımızda biraz daha dikkatli olsaydık istediğimiz sonuçla buradan ayrılabilirdik. Hakem biraz daha cesaretli yönetim gösterseydi, belki buradan daha farklı şekilde ayrılabilirdik." diye konuştu.

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal ise, öne geçtikleri maçı mağlup bitirdiklerine değildi.

Maçın hakemini esefle kınadığını söyleyen Ünal, "Ben Trabzonspor'un galibiyetini gölge düşürmek istemiyorum. Bizi burada çok iyi bir şekilde ağırladılar. Onlara teşekkür ediyor, galibiyetlerinden dolayı kutluyorum. Ancak şu bir gerçek ki; demek ki bundan sonra hakemlere, MHK'ye bir savaşta biz açacağız. Çünkü herkesin gördüğü gibi dünyada benzeri olmayan bir penaltı veriliyor. Sonrasında Cale'ye atması gerekirken bizim Tayfunu atıyor. Emeğe yazık diyorum, her zaman hak edenin hakkını vermek lazım." ifadelerini kullandı.

Futbolculardan Tayfun Türkmen de, 1 puan alsalar üzülecekleri maçtan puansız döndükleri için üzüldüklerini söyledi.

Oyundan çıkarken sadece alkış yaptığını söyleyen Tayfun, "Ben orada küfür falan etmedim. Sayın Başkan niye üzerine alınıyor? Sadri Bey'i tebrik ettim. Çünkü bu galibiyette onun da payı olduğunu düşünüyorum, onun için tebrik ettim." dedi.

Hakemin gösterdiği ilk sarı karttan haberi olmadığını öne süren Tayfun, "İlk sarı kart benim arkam dönükken göstermiş, benim haberim bile yok. İkinci sarı kartı da çak basit bir faulle gördüm. İkinci sarı kart doğru; ama keşke ilk sarı karttan haberim olsaydı, ben de o ikinci faulü yapmazdım." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor