TS büyük cesaret gösterdi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Hasan Köktaş, Trabzonspor'un büyük bir cesaret göstererek, ileriye dönük gelir getirici hidroelektrik santrali sektörüne girdiğini vurguladı. Enerji santralinin çok karlı ve geri dönüşü çok hızlı olan bir yatırım o

TS büyük cesaret gösterdi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Hasan Köktaş, Trabzonspor'un büyük bir cesaret göstererek, ileriye dönük gelir getirici hidroelektrik santrali sektörüne girdiğini vurguladı.

Enerji santralinin çok karlı ve geri dönüşü çok hızlı olan bir yatırım olduğunu belirten Köktaş, Trabzonspor'un profesyonel bir yapılanmayla bu işin üstesinden gelebileceğini söyledi.

Trabzonspor'la bir gönül bağınızın olduğunu biliyoruz. Bunun kısa bir özetini yapabilirmisiniz?

Ben EPDK Başkanlığına atandığımda basında çeşitli açıklamalar çıkmıştı. Yayınlanan özgeçmişimde fanatik Trabzonsporlu olduğum vurgulandı. Hatta enerji bir kenara bırakılarak Trabzonsporluluğum ön plana çıkartıldı. Zaten makam odasına geldiğinizde her şey anlaşılıyor.

Şu anda nasıl görüyorsunuz Trabzonspor'u?

Önceki yıllara göre iyi ama yeterli değil. Trabzonspor'un temel özelliği altyapıdan yetişen oyuncuların hem kulübe hem de Türk futboluna kazandırılması olgusuydu. Hatırlayalım geçmişte Ali Kemal Denizci satıldığı zaman bu şehir ayağa kalkmıştı. Sembol olmuş futbolculardı. Ama onlar yeni oyuncuları ürettiler. Gidenlerin yerine yenileri gelmişti. Şimdi ise gidenlerin yerine altyapıdan yenileri gelmiyor. Bu da bir problemimiz var anlamına geliyor. Şu anda günlük olarak skora ulaşabilirsiniz ama eski Trabzonspor'un özelliği ihtiyaçlarını altyapıdan karşılayabiliyor olmasıydı.

Sizce Trabzonspor böyle bir politika mı izlemeli?

Pahalı yatırımların sonucunu Fenerbahçe'den görüyoruz. Olmuyor. Transfere büyük paralar yatırmalarına karşın şampiyon olamadılar. Anlaşılıyor ki sağlıklı bir altyapı oluşturmak gerekiyor. İyi bir sistem oluşturarak altyapıdan yetişen futbolcuların A takıma entegre edilmesi lazım. Trabzonspor takım bilincini, takım ruhunu kazanmaya çalışıyor. Son zamanlarda bunun eksikliği hissediliyordu. Trabzonspor şehrin üstünde. Kenti tamamen örtüyor. Şehrin sosyal dokusu, ekonomisi, kültürü ve sanatı ön plana çıkmıyor. Böyle olunca sadece bir spor kulübü olarak temsil yapmıyor. Onun için kalıcı, istikrarlı ve sürdürülebilir bir Trabzonspor için mutlaka altyapıya gereken önem verilmeli.

Mevcut yönetimin sportif yatırımlarının dışında kalıcı gelir getirici çalışmaları da var. Sizin sektörünüze de girildi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Trabzonspor Kulübü Trabzon'daki yatırımcılardan daha hızlı davrandı. Çünkü Türkiye'de küçük orta ölçekli hidroelektrik santrallerinin en yoğun olduğu bölgede yaşıyoruz. Trabzon, Giresun, Rize ve Artvin bu konuda ön plana çıkıyor. Böyle olmasına rağmen bu bölgenin yatırımcıları çok hızlı davranarak bu yatırım kollarına girememiş durumdalar. Trabzonspor büyük bir cesaret göstererek hidroelektrik santrali sektörüne girmeyi planlıyor.

Size göre enerji karlı ve Trabzonspor'un üstesinden gelebileceği bir sektörmüdür?

Çok karlı bir sektördür. Geri dönüşü çok hızlı olan bir projedir. Trabzonspor üstesinden gelebilir mi? Hepimiz biliyoruz ki dernek yönetme mantığıyla ticari şirketler yönetilemez. Eğer profesyonel bir yapılanma olursa bir sorun yaşanmaz. Devamlılığını sağlayabilmek lazım. Oradan bir gelir elde edelim gerisi ne olursa olsun olmaz. Ticari işletmeciliğin önceliğini ve mantığını oturtursak Trabzonspor'a katkı sağlamış oluruz.

Siz denetleme yaparak işletme yapısıyla ilgili bir öneride bulunacak mısınız?

Hidroelektrik santrali işletmeciliğiyle iyi para kazanılır. Çünkü piyasa bunu gerektirir. Ama işletmecilik kurallarına uygun olarak yönetimi yaparsanız kazanırsınız. Biz bu konuda gerekli denetimleri yapıyoruz. Ama şirket mevzuata uyduğu takdirde biz karışamayız. Her şey yönetmekle alakalı.

Son olarak bu sezon takımımızı nasıl buluyorsunuz?

Trabzonspor bu sezona iyi başladı. İyide gidiyor. Ama son dönemlerde takım içinde bir beyin eksikliği hissediliyor. Ümit ediyorum bu eksiklikler giderilerek takımın başarısı sürer. Şu anda toplanan puanlara bakılarak rehavete kapılmamak lazım. Çünkü lig 34 haftalık bir süreç. Trabzonspor'un zirveye oynaması Trabzonlular'ın yürüyüşünü etkiliyor. Geçmişte az farkla şampiyonlukları kaçırdığımız oldu. O nedenle çok dikkatli olmamız gerekiyor. Takımımızı bu sezon ligin favorisi olarak görüyorum. Çünkü rakiplerimiz iyi değil. Trabzonspor Trabzon'a ve Trabzonsporlular'a bunu yaşatabilecek durumda olmalı. Sürdürebilir bir istikrar yakalandığında camiamız için çok iyi olur.

Kaynak: Trabzonspor Dergisi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor