TS Bursa'dan ne bekliyor?

Bursaspor-Trabzonspor Trabzonspor'un galip geldiği birçok maçta olumsuz yazılar yazmıştım. Bu galibiyetlerin hep rakibin ikramından kaynaklandığı, kendisinin üretmediği, rakip takımın oyunun genelinde daha iyi oynadığı şeklindeki eleştirilerime geçen haft

TS Bursa'dan ne bekliyor?


Bursaspor-Trabzonspor
Trabzonspor'un galip geldiği birçok maçta olumsuz yazılar yazmıştım. Bu galibiyetlerin hep rakibin ikramından kaynaklandığı, kendisinin üretmediği, rakip takımın oyunun genelinde daha iyi oynadığı şeklindeki eleştirilerime geçen haftaki Kocaelispor maçıyla virgül koyuyorum.
Kocaelispor karşısında izlediğim Trabzonspor bu sezon galip geldiği maçlarda izlediğim en iyi Trabzonspor'du. İlk kez Trabzonspor için yüzde yüz oynayarak kazandığını söyleyebilirim.
Sonuç belki farklı olmadı ama olsun, bu maçtaki oyun düzeni, organize ataklar,sağlı sollu ortalar, oyun içindeki organizasyonlar, futbolcuların hırsları, mücadele güçleri, yardımlaşma duyguları en üst seviyede idi. Ersun Yanal'ın bu maçtaki oyuncu tercihleri de yerine oturmuştu.
Özellikle Yattara, Serkan Balcı, Tayfun, Giray arkadaşlarına oranla biraz daha üst seviyede idiler. Serkan Balcı'nın Hem defansif, hem de hücum özellikleri bakımından orta alanda daha verimli olacağını sürekli yazıp çizdik. Nitekim bu maçta da gördük ki Serkan Balcı orta sahada daha verimli oynadı.
Kısaca Trabzonspor ilk kez lider gibi oynadı ve lider gibi kazandı.
İşte böyle bir Trabzonspor bekliyoruz Bursa'da..
Maçın bütününde böyle oynayacak bir Trabzonspor'un karşısında Bursa gibi takımların tutunacağına ihtimal vermiyorum. Bursa da seyirci desteğini de bulacak olan Bordo mavililer için en büyük dezavantaj Bursa stadının çimleridir.
Daha önceki maçlarda zemininin ne kadar bozuk olduğunu ve oynamak isteyen takımları nasıl oynatmadığını gözlemlemiştik. Trabzonspor Bursaspor'dan çok zeminle mücadele edecektir.

Transfer haberleri moral bozar
Trabzonspor iyi oynayıp kazanmış ve ligin zirvesinde. Ama bakıyorum da bugünlerde gazete manşetleri hala daha transferlerden bahsediyor. Bunu çok yanlış buluyorum.
Takımın oynadığı oyunu, oyuncu tercihlerinden dolayı teknik direktörü eleştirebilirsin. Ancak, takım iki gün sonra maça çıkacak, transfere onbeşgün gibi bir süre varken transfer haberlerini gündeme getirmek, gazete manşetlerine taşımak lider takıma yapılacak en büyük kötülük olur ki, futbolcularının moralini bozar. Dilerim futbolcular bundan fazla etkilenmezler.

Salonlar bayramlaşmaya dar geliyor
Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da Trabzonspor'un bayramlaşma törenine katıldık. Daha önce Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde yapılan bayramlaşma töreni ilk kez Trabzonspor'a verilen Haluk Ulusoy kamp eğitim tesislerine alındı.
Kent merkezine yakınlığı nedeniyle bayramlaşma bu tesislere alınmıştı. Burada yönetimin herhangi bir art niyeti olamaz. Ancak, burada da görüldü ki, Trabzonsporn camiası her geçen gün daha da büyüyüp gelişiyor. Daha büyük bir kucaklaşma halkası oluşuyor.Bunun için bu tesislerin salonları da bayramlaşma yeri olarak uygun değil. Yer darlığı ve kalabalık ortamdan insanların çoğu birbirini göremeyip kucaklaşamıyor.
Benim önerim, bundan sonraki bayramlaşma törenlerinin 19 mayıs spor salonunda yapılmasıdır. Daha düzenli ve herkes birbirini rahatça görüp kucaklayabilecek bir ortamdır. Ayrıca, halkın katılımı da daha kolay sağlanmış olur.(Tahmin: 2)

Gençlerbirliği-Galatasaray
Galatasaray çok etkili oyunculara sahip. Doksan dakikalık bir maçta beş dakika oynamaları bile onları 3-0 gibi net bir skora getirdi.Barış Özbek ile Mehmet Topal'ın sakatlıktan kurtulup yeniden kadroya girmeleri takımın defans-orta saha-forvet bağlarını sağlamlaştırdı. Gençlerbirliği takımı büyüklere karşı iyi oynuyor ama yenilgiden de kurtulamıyor. Bu maçta da belki iyi oynarlar ama puan almaları zor.(Tahmin:2)

Fenerbahçe-Antalyaspor
Fenerbahçe büyük maçlar dışında çok kötü oynuyor. denizlide de kötü oynadılar ama uzaktan şutlarla kazandılar. Antalyaspor takımı Mehmet Özdilek ile hiç kaybetmedi.Son dört haftada berabere kaldılar.Buradan da puan veya puanlarla dönerse kimse şaşırmasın(Tahmin: %70:1 %30:0)

Beşiktaş-Ankaragücü
Ankaragücü'nde Teknik Direktör Ünal Karaman ile kulüp başkanı Cemal Aydın istifa ettiler. Kulüp içten içe kaynıyor. Futbolcular ne kadar iyi oynasalar da bundan mutlaka etkilenirler. Bu görüntüsüyle Beşiktaş için kolay bir rakip olurlar. (Tahmin:1)

Ankaraspor-Denizlispor
Ankaraspor büyük maçlarda büyük oynuyor. Ama küçük maçlarda aynı oyununu sergileyemiyor. Beşiktaş'ı 3-1 yenmenin rehaveti bu maça yansıyabilir. (Tahmin:%65:1 %35:0 )

Sivasspor-Hacettepe
Sivasspor zayıf rakibi karşısında hem de kendi evinde rahat kazanır(Tahmin:1)

Kocaelispor-Gaziantep
Her iki takımda açık ve güzel futbolu tercih ediyor.Öncelikli sonuç beraberlik olur.(Tahmin: %40:0 %30:1 %30:2)

Kayserispor-İstanbul Büyükşehir
Kayserispor son haftalarda hep beraberlikle yetiniyor. Bu maç onların beraberlik zincirini kırabilir. Büyükşehir Antepte yaptığı gibi Kayseri'de de bir sürpriz yapabilir(Tahmin:%40:1 %30:0 %30:2)

Eskişehir-Konya
Eskişehirspor sahasında iyi oynuyor, Konyaspor da deplasmanda daha iyi bir görüntü sergiliyor.(Tahmin:%60:1 %40:0)

Cevatocak@hotmail.com

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor