TS Broos ile yola devam edecek

Trabzonspor Yönetim Kurulu, görevini sürdürme kararı alırken, teknik direktör Hugo Broos ile yola devam edeceğini açıkladı. ,Kulüp genel sekreteri Hasan Yener, yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un Aralık ayında yap

TS Broos ile yola devam edecek

Trabzonspor Yönetim Kurulu, görevini sürdürme kararı alırken, teknik direktör Hugo Broos ile yola devam edeceğini açıkladı. ,

Kulüp genel sekreteri Hasan Yener, yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un Aralık ayında yapılacak olan mali genel kurulunun, olağan genel kurul olduğunu belirterek, ''Kulüp tüzüğüne göre olağan genel kurulla olağanüstü kurulları aynı anda yapamazsınız. Mali genel kurula seçim maddesi eklenmesi tüzük gereği mümkün değil'' dedi.

Mali genel kurul öncesi 5 bin 300 civarında üyenin aidatlarını yatırdığını ifade eden Yener, üyelerin 5'de 1'inin imzasının toplanması halinde yönetim kurulunun seçim kararı alabileceğini belirterek, ''Bin 60 üye noter kanalıyla imza toplarsa yönetim kurulu 1 ay içinde seçim kararı almak zorunda kalır. Ancak bu mali genel kurulda seçim olmaz. Mali genel kuruldan sonraki bir dönem için seçim kararı alınır'' diye konuştu.

-BROOS İLE DEVAM-

Genel sekreter Yener, yönetim kurulu olarak kaybedilen Beşiktaş maçında Broos'un herhangi bir yanlışının olduğunu düşünmediklerini kaydederek, ''Sonuçlar kötü olunca ilk akla gelen yönetimden sonra hocadır. Ama Trabzonspor olarak şu aşamada teknik direktör, teknik kadro değişikliği gibi bir çözüm düşünmüyoruz'' ifadelerini kullandı.

Bundan önceki yönetim kurulları olarak bu yönetim kurulunun da başarı için uğraştığını ifade eden Yener, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Ancak her zaman her şey istediğiniz gibi olmuyor. Geçen senelere bakılınca Fenerbahçe, Galatasaray da bu sorunları yaşadı. Trabzonspor için 'ligde her şey bitmiş' diye bir ifade kullanmak bana göre son derece yanlış. Tabi ki bazı hedeflerden uzaklaştık. Bizim hedeflerimizin başında UEFA Ligi vardı ama olmadı. Bu dünyanın sonu değil. Futbol takımları her sezon birçok maç oynarlar, ama hedef hiçbir zaman tek değil. Önümüzde Türkiye liginin yarışı var. Yarışta şampiyonluk da var lig ikinciliği, üçüncülüğü var. UEFA Kupası'na gitmek var, Türkiye Kupası var. Bunlar da her zaman bir hedef.''

-YENİ TRANSFERLERİN FORMA GİYMEMESİ-

Yener, yönetim kurullarının görevinin futbol kadrosunu oluşturmak olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
''Futbol kadrosunu oluşturduktan sonra hangi futbolcunun hangi maçta veya hangi durumlarda kullanılacağı tamamen teknik kadronun inisiyatifine bırakılmıştır. Onların tasarrufudur, hiç kimse hiçbir yönetimin 'bu futbolcuyu transfer ettim, bu futbolcuya şu kadar ücret ödedim, şu oynayacak bu oynamayacak' diye teknik kadroya müdahalesi söz konusu değildir. Hele bu Trabzonspor Kulübü'nde olmaz. Trabzonspor Kulubü'nde yıllardır süren bir gelenek var. Yönetimler, bu zamana kadar teknik kadroya müdahil olmamışlardır, bundan sonra da olmaz.

Zafer Yelen sakattı, Gabriç şu anda takımda oynuyor. Engin, zaman zaman bu takımın en iyi oyuncularından biri. Ferhat, bu şansını kullandı. Şimdi Cale daha iyi o oynuyor. Ligde 12 haftayı oynadık, ama bundan sonra kupa maçları var. Lig yarışı devam ediyor, bu kadroya bu futbolculara her zaman ihtiyacımız olacak. Bu teknik kadroda futbolcuları değerlendirecek.''

Şu an puan cetvelindeki yerlerinin istedikleri yer olmadığını vurgulayan Yener, ''Biz de bunu başarı olarak görmüyoruz, bulunduğumuz yer itibariyle başarısızlık var. Ama çok erken karar veriyoruz, biraz sabır gösterilmesi lazım. Ligin henüz yarısına gelmedik'' dedi.

Geçen hafta Sylva'nın yaptığı açıklamaları ve Song'un davranışını da değerlendirdiklerini kaydeden Yener, ''Bunlar zaman zaman olacak. Kendileriyle konuştuk. Bu kadar baskı içerisinde, bu kadar yorgunlukta bunlar olabilir. Olabilecek şeyler, bazı şeyleri de çok büyütemezsiniz aile içerisinde de bu tarz tartışmalar baba oğul arasında olur'' diye konuştu.
Yener, bordo-mavili futbolculara bir ceza verilmediğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor