TS Basket'te ilk maçına çıkıyor

Trabzonspor Basketbol Takımı Baş Antrenörü Alaaddin Yakan ligin ilk maçında karşılaşacakları Genç Telekom'u deplasmanda mağlup ederek iyi bir başlangıç yapmak istediklerini vurguladı. Yararlı bir turnuva olduŞehit Teğmen Pilot Mete Esat Basketbol Turnuvas

TS Basket'te ilk maçına çıkıyor

Trabzonspor Basketbol Takımı Baş Antrenörü Alaaddin Yakan ligin ilk maçında karşılaşacakları Genç Telekom'u deplasmanda mağlup ederek iyi bir başlangıç yapmak istediklerini vurguladı.

Yararlı bir turnuva oldu
Şehit Teğmen Pilot Mete Esat Basketbol Turnuvası'nın kendileri açısından yararlı geçtiğini belirten Yakan, “Ligin önemli takımlarından İTÜ, Tofaş ve Beykoz'u bu turnuvada bir araya getirdik. Bunlar ikinci ligde play-off oynaması beklenen takımlar. Geçen sezon İTÜ ve Tofaş lige çıkmayı averajla kaçırdı.

Beykoz ise yeni düştü. 3 takımın da kadroları oturmuş. Bunların üzerine birde takviyeler yaptılar. Güçlü takımlar. Bu nedenle turnuva bizim açımızdan oldukça faydalı oldu. İki maçımızı kazandık son müsabakayı ise kaybettik. Kaybetmemizin ana nedeni faul çizgisini iyi kullanamamamız oldu. 13 atıştan yararlanamadık” dedi.

“Zamana ihtiyacımız var”
Takım olma anlamında biraz daha zamana ihtiyaçları olduğunu dile getiren Yakan, “Son oynadığımız turnuva maçlarında inişli çıkışlı bir performans sergiledik. Tam olarak takım olamadık. Ama geriye baktığınızda 7 haftadır bir aradayız. İlk iki hafta fiziksel güç çalışması anlamında geçti. Fazla bir arada olamadık. Ona rağmen önemli hamleler yaptık. Doğru yoldayız. Takımın biraz zamana ihtiyacı var” diye konuştu.

“Hedefimiz galibiyet”
Ligin ilk maçında Genç Telekom'la oynayacaklarını ifade eden Yakan, “Bu maçın hazırlıklarını ara vermeden sürdürüyoruz. Şuanda takımda Amerikalı oyuncu Tyrus gribal enfeksiyon, Kerem Öztoprak ise bileğindeki sakatlık nedeniyle çalışmalarda yer alamıyor.

Bu dönemde sergilediğimiz oyun bizi tam olarak tatmin etmese de lige iyi bir giriş yapmak istiyoruz. Belli bir süre içerisinde tam olarak hazır hale geleceğiz. Taraftarlarımızdan isteğimiz oynayacağımız maçlarda bizleri yalnız bırakmamaları. Katkılarına çok ihtiyacımız var” yorumunu yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor