TS Basket hedefi belirledi

Trabzonspor Basketbol Takımı Baş Antrenörü Alaattin Yakan, hafta sonu oynayacakları Olin Gençlik karşısında tek hedefin galibiyet olacağını vurguladı. Ligde şuana kadar hesapta olmayan iki mağlubiyet aldıklarını belirten Yakan, “Bornova Belediyesi karşısı

TS Basket hedefi belirledi

Trabzonspor Basketbol Takımı Baş Antrenörü Alaattin Yakan, hafta sonu oynayacakları Olin Gençlik karşısında tek hedefin galibiyet olacağını vurguladı.

 

Ligde şuana kadar hesapta olmayan iki mağlubiyet aldıklarını belirten Yakan, “Bornova Belediyesi karşısında aldığımız ilk mağlubiyette bizim hatalarımızın yanında hakemlerinde kötü yönetimi çok etkili oldu. İstanbul TED karşısında aldığımız mağlubiyetin ise özrü yok. Ancak bu maçın bize farklı bir katkısı oldu. Genelde söylenen “Mağlubiyetten ders aldık” sözüne ben katılmıyorum. Bana göre galibiyetten ders alınır ama İstanbul TED maçı sonrası oynadığımız FMV Işıkspor karşısında oyuncularımızın savunmadaki üstün başarıları ve adaptasyonları farklıydı. Bu açıdan bakarsak ve o

yuncuların bundan sonraki maçlara da aynı şekilde hazırlanacağını düşünürsek bir kaybımız yok” dedi.

 

Işıkspor karşısında iyi mücadele ettiklerini dile getiren Yakan, “İyi oyunumuzun karşılığında rahat bir galibiyet aldık. Baştan sona üstündük. Hem savunmada hem de hücum da beklediğimiz etkinliği sağladık” diye konuştu.

 

Grupta bu hafta aynı puana sahip oldukları Olin Gençlik'le karşılaşacaklarını ifade eden Yakan, “Ayrıca grupta en az sayı yiyen takımlardan bir tanesiyiz. Rakibimizle durumumuz aynı. Bizim için önemli bir maç. Ama Işıkspor karşısında yaptığımız savunmayı bu maçta da ortaya koyarsak salondan galip ayrılırız. Zaten Trabzonspor'un hedefi içeride de dışarıda da galibiyettir. Ben takımıma güveniyorum” ifadelerini kullandı.

 

Takımda Burak'ın sakatlığı olduğunu söyleyen Yakan, “Bu oyuncumuz dışında eksiğimiz yok. Onun dışında sakatlığı geçen Engin aramıza döndü. Işıkspor karşısında çok da iyi bir performans sergiledi. Rakibini iyi kontrol ettiği gibi 14 sayı attı. Onun bize büyük katkısı olacak” açıklamasında bulundu.

 

Yakan, son olarak taraftarlara seslenerek, şöyle konuştu; “Taraftarlarımız şunu iyi bilsinler ki alınan mağlubiyetler sonrası biz onlardan daha çok üzülüyoruz. Daha yeni ve genç oyunculardan kurulu bir takımız. Önümüzde uzun bir süreç var. Bu süreç içerisinde bazen kazalar olabilir. Ama biz Play-Off'lara güçlü girmek istiyoruz. Bu nedenle oynayacağımız maçlarda taraftarlarımızın desteğine çok ihtiyacımız olacak”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor