TS Avukatlarından Büyüka'ya dava!

Maraton'daki, "İyi ki F.Bahçe bu maçı (G.Antep) galip bitirdi. Yoksa kan gövdeyi götürürdü" sözleri için soruşturma açıldı. Spor yazarı Şansal Büyüka'nın 16 Nisan'da oynanan F.Bahçe-Gaziantep maçı sonrası Maraton programında yaptığı, hakemi (Hüseyin Göçek

TS Avukatlarından Büyüka'ya dava!

Maraton'daki, "İyi ki F.Bahçe bu maçı (G.Antep) galip bitirdi. Yoksa kan gövdeyi götürürdü" sözleri için soruşturma açıldı.

 

Spor yazarı Şansal Büyüka'nın 16 Nisan'da oynanan F.Bahçe-Gaziantep maçı sonrası Maraton programında yaptığı, hakemi (Hüseyin Göçek) eleştiren yorumları nedeniyle soruşturma açıldı. Trabzonspor taraftarı 3 avukatın ihbarı üzerine başlatılan soruşturmada, Büyüka'nın, "İyi ki Andre Santos 90+4'te golü attı da F.Bahçe bu maçı galip bitirdi.

 

Yoksa kan gövdeyi götürürdü" şeklindeki sözleri ile şiddeti teşvik ettiği öne sürüldü. Yasaya göre suçlu bulunması halinde Şansal Büyüka hakkında 50 bin liraya kadar para cezası verilebilecek.

 

HAKEMİ HEDEF GÖSTERDİ

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Şansal Büyüka'nın F.Bahçe- Gaziantep maçından sonra Lig TV'de yaptığı yorumların şiddeti teşvik edecek nitelikte olduğu ifade edildi.

 

Ali Kemal Gülay, Temel Akyazı ve Ercan Akyazı isimli avukatlarca hazırlanan dilekçede, Büyüka'nın maçın hakemi ve Gaziantep'i hedef gösteren ağır ithamlarda bulunduktan sonra; "İyi ki Santos 90+4'te golü attı da F.Bahçe bu maçı galip bitirdi. Yoksa kan gövdeyi götürürdü" dediği hatırlatıldı.

 

 

 

 

ÇOCUKLAR DA SEYREDİYOR

Bu açıklamanın da diğer davalı Digital Platform İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından yayınlandığı belirtildi. Şüpheli Şansal Büyüka'nın bu sözlerinin kendisini izleyen çoğunluğu çocuk ve gençlerden oluşan sporseverler tarafından, "Şayet maç Fenerbahçe'nin galibiyeti ile bitmeseydi Fenerbahçe'nin hakkının yenmiş olacağı ve bu durumda ortalama insanların da kan gövdeyi götürecek şekilde, açık ve yoğun şiddet içeren tepki vermelerinin meşru olacağı" şeklinde algılandığı ifade edildi.

 

YASAYA GÖRE SUÇ İŞLEDİ

Dilekçede, "Şüpheli bu haliyle şiddeti teşvik eden açıklamalarda bulunmuş ve diğer şüpheli kuruluş da bu açıklamayı yayınlamıştır" denildi. Bu ifadelerin 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun 22. Maddesine göre suç olduğu belirtilerek, buna göre cezalandırılması istendi.

 

Bu maddeye göre Büyüka hakkında 5 binden 50 bin liraya kadar para cezası verilebilecek. Ayrıca diğer şüpheli Digital Platform İletişim Hiz. A.Ş.'ye de 100 bin liradan 500 bin liraya kadar para cezası verilebilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler