TRT'ye Trabzon'dan Sert Tepki

Trabzon İl Genel Meclisi oturumunda Trabzonspor Sivas maçından sonra TFF'nın aldığı kararını tek taraflı Bordo Mavili kulübü linç edercesine yorumlayarak yayın yapan TRT'yi ortak bildiri ile kınadı.Trabzon İl Genel Meclisi'nin dünkü toplantısında Türkiye

TRT'ye Trabzon'dan Sert Tepki

Trabzon İl Genel Meclisi oturumunda Trabzonspor Sivas maçından sonra TFF'nın aldığı kararını tek taraflı Bordo Mavili kulübü linç edercesine yorumlayarak yayın yapan TRT'yi ortak bildiri ile kınadı.

Trabzon İl Genel Meclisi'nin dünkü toplantısında Türkiye futbol federasyonunun olaylı Trabzonspor Sivas maçında aldığı kararla ilgili olarak TRT'nin yaptığı yayına sert tepki kondu.

AK Parti CHP MHP DP ve ANAP temsilcilerinin ortak yazılı açıklaması ile TRT'nin tek yanlı linç kültürü ile yayın yaptığı Trabzonspor'a saldırdığı Trabzonspor'un hak ve hukuk mücadelesinde sanki kayrıldığı izlenimi verildiği belirtilerek eleştirildi. Yazılı açıklamada Vestel Manisaspor yöneticileri de eleştirilerek Trabzonspor'un hak ve hukuk mücadelesini fırsat bilerek sponsorluktan çekilmelerini de “Fırsat mı kolluyorlardı” biçiminde değerlendirildi. Söze konusu yazılı açıklama söyle…

“Türkiye Futbol Federasyonunun aldığı kararların, Trabzonspor'un hak ve hukukunun iadesi biçiminde şekillenmesinden sonra, spor kamuoyunda bazı kurumların bu karara ve Trabzonspor'a karşı başlatmış oldukları karalama kampanyasını da ibretle izliyoruz.
Trabzon İl Genel Meclisi olarak, milletimizin vergileri ve kaynakları ile tasarruflarından yayın yapan devletin bir kurumu TRT'de özellikle Trabzonspor aleyhine bir kampanya başlatılması, bu kampanyaya çanak tutulması tek taraflı karalama kampanyası ile büyük Trabzonspor'umuzun yıpratılması hak ve hukuk mücadelesinde sanki kayrıldığının imajının verilmesini şiddetle kınıyoruz.

Trabzon İl Genel Meclisi olarak devletin bir kurumunda bu tür tek taraflı bir yayın ile kamuoyunun yanlış yönlendirme cesareti gösterenlere karşı TRT yönetiminin gerekli tedbirleri alacağına, Trabzon'un ve Trabzonsporluların hassasiyetini dikkatle takip edip değerlendireceklerine inanmak istiyoruz. Trabzonsporluları da bu tek yanlı yayın anlayışına karşı demokratik tepkilerini göstermeye davet ediyoruz.

Bu arada, özellikle şehrimize yatırımlarını taktir ettiğimiz Zorlu Gurubunun “Vestel”adı altında Manisaspor'a sponsorluğundan Trabzonspor'un gasp edilen hakkının yeniden verilmesinden sonra mağduriyetini ileri sürerek vazgeçtiğini açıklaması da son derece ilginçtir. Trabzonspor'un hak ve hukuk mücadelesinde gösterdiği direnç, mücadele azmi, hak ve hukukunu koruma yöntemi başta Vestel Manisaspor başta olmak üzere diğer Anadolu takımları tarafından da örnek alınmalıdır. Trabzonspor'un hak ve hukuk mücadelesini fırsat bilerek Türk futbolundan desteği çekmek olsa olsa ilgili grubun kendi iç sorunlarından kaynaklandığına inandığımız gelişmedir. Aksi takdirde Trabzonspor'un hak mücadelesine Vestel Manisaspor'un bu denli bir tavır ortaya koyması tamamen gülünç bir mazeret olarak Türk futbol tarihindeki yerini alacaktır.

selahattinaydinli@haber61.net


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler