Trabzon'un listesindeki futbolcunun ilginç hikayesi!

Trabzonspor'a yazılan Bibras Natkho'nun ilginç bir hikayesi var.Aslında Çerkez olan Bibras, Ekrem ve Nurhan'ın oğlu olarak İsrail'ın kuzeyindeki küçük Kfar Kama köyünde doğmuş. Ailesi 1800'lerde Rusya ile Osmanlı imparatorluğu zamanında çıkan savaş sırası

Trabzon'un listesindeki futbolcunun ilginç hikayesi!

Trabzonspor'a yazılan Bibras Natkho'nun ilginç bir hikayesi var.

Aslında Çerkez olan Bibras, Ekrem ve Nurhan'ın oğlu olarak İsrail'ın kuzeyindeki küçük Kfar Kama köyünde doğmuş. Ailesi 1800'lerde Rusya ile Osmanlı imparatorluğu zamanında çıkan savaş sırasında İsrail'e göç etmiş. Müslüman Çerkezlerin sayısı İsrail'de sadece 4 bin. Kfar Kama dışında bir de Rehaniya diye bir köyleri var. Nathko hala Çerkez dilini çok iyi konuşabiliyor. Ramazan'da asla orucunu bırakmayan Bibras'ı, Rubin'e götüren de Tatar Kurban Berdiyev olmuştu. Taliya isimli 5 yaşında bir de oğlu bulunan Bibras daha önce verdiği bir röportajda, "Ben Müslüman'ım ama İsrail'de doğdum ve bu ülkenin vatandaşıyım. İsrail Milli Takımı için oynamak gurur verici" demişti.

nathko.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler