Trabzon'un 87. Avrupa randevusu

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında İspanya'nın Athletic Bilbao takımıyla yapacağı maç ile birlikte Avrupa kupalarındaki 87. randevusuna çıkacak.Bordo-mavililer, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi ön elem

Trabzon'un 87. Avrupa randevusu

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında İspanya'nın Athletic Bilbao takımıyla yapacağı maç ile birlikte Avrupa kupalarındaki 87. randevusuna çıkacak.

Bordo-mavililer, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi ön elemesinde 22 maç, 2009-2010 sezonundan itibaren UEFA Avrupa Ligi adıyla düzenlenmeye başlayan UEFA Kupası'nda 44 maç, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 12 maç ve UEFA Intertoto Kupası'nda ise 8 karşılaşma yaptı.

Karadeniz ekibi, 86 maçta, 32 galibiyet, 19 beraberlik ve 35 yenilgi aldı. Bordo-mavililer, söz konusu karşılaşmalarda 118 gol atarken, kalesinde 129 gol gördü.

UEFA MAÇLARI
Trabzonspor, Athletic Bilbao ile yapacağı maç ile birlikte UEFA Kupası'ndaki 45. maçına çıkacak.

UEFA Kupası'ndaki ilk karşılaşmasını 1982-1983 sezonunda Almanya'nın Kaiserslautern takımı ile yapan Trabzonspor, sahaya çıktığı 44 mücadelede 16 galibiyet, 11 beraberlik, 17 yenilgi aldı.

Trabzonspor, rakip fileleri 63 kez havalandırırken, kalesinde 68 gol gördü.

Bordo-mavililer, o dönemdeki ismiyle UEFA Kupası'nda en büyük başarısını, 2 kez 3. tura yükselerek elde etti.

Karadeniz ekibi, 1991-1992 sezonunda ilk turda Yugoslavya'nın Gradjanski takımını, 2. turda Fransa'nın Olympique Lyon takımını elerken, 3. turda Danimarka'nın BK Kopenhag takımına elenerek kupaya veda etti.

Trabzonspor, 1994-1995 sezonunda da 1. turda Romanya'nın Dinamo Bükreş, 2. turda İngiltere'nin Aston Villa takımını eledikten sonra 3. tura yükselmeyi başardı, ancak 3. turda İtalya'nın Lazio takımına elendi.

GRUPLARA KALIRSA İLK OLACAK
Trabzonspor, 2009-2010 sezonunda başlayan UEFA Avrupa Ligi'nde play-off turunda Fransa'nın Toulouse FC takımına, 2010-2011 sezonunda ise İngiltere'nin Liverpool takımına elenerek gruplara kalma başarısı gösteremedi.

Fransız ve İspanyol rakipleri karşısında gruplara veda eden Trabzonspor, İspanyol rakibini elemesi halinde UEFA Avrupa Ligi'nde ilk kez gruplara kalmayı başarmış olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler