Trabzon'u nasıl maçlar bekliyor

Cevat Ocak Süper Lig mçlarını yorumladı, İşte Cevat Ocak'ın bu haftaki maçlarla ilgili maç tahminleri.... Trabzonspor'u nasıl maçlar bekliyor? Gençlerbirliği-TrabzonsporÖnce, bir takım istese de bu denli kötü futbol oynayamaz dedirten Hacettepe maçı, sonr

Trabzon'u nasıl maçlar bekliyor

Cevat Ocak Süper Lig mçlarını yorumladı, İşte Cevat Ocak'ın bu haftaki maçlarla ilgili maç tahminleri....

 

Trabzonspor'u nasıl maçlar bekliyor?

 

Gençlerbirliği-Trabzonspor

Önce, bir takım istese de bu denli kötü futbol oynayamaz dedirten Hacettepe maçı, sonra “Ha işte futbol böyle oynanır” dedirtecek Beşiktaş maçı..

Her iki maçta da iki farklı Trabzonspor izledik Avni Aker'de..

Beni takip edenler çok iyi bilirler. Bu takımın iyi futbol oynamadığını, bu takımın bir sisteminin olmadığını, bu takımın forvetlerinin pozisyon üretmede ve sonuca gitmede sıkıntı çekeceğini sürekli söyledik yazdık.

Bunları yazarken de bazı kesimlerin hedefi haline geldik. Oysa biz Trabzonspor'un bugününü değil, geleceğini düşünerek eleştirilerimizi yapıyorduk. Trabzonspor'un rakiplerinin, yendiği takımlar değil, Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Antep, Sivas, Kayseri olduğunu söyledik.Bu maçlar Trabzonspor'un gerçek gücünü ölçer.

Bakın işte  bu takımlardan Beşiktaş ve Antep'e karşı bir beraberlik bir yenilgi, Galatasaray'a karşı bir yenilgi almış. Önümüzdeki Sivas, kayseri ve Fenerbahçe maçları var. Ben buna bu haftaki Gençlerbirliği'ni de ekliyorum.

Evet doğru; Trabzonspor bu sezonki en iyi maçını oynadı Beşiktaş karşısında. Ama acaba bu Trabzonspor'un isteğiyle mi, yoksa rakibinin isteğiyle mi gerçekleşti?

Doğrusunu söylemek gerekirse normal bir Beşiktaş tan çok korkmuştum. Ama baktım ki, Delgado, Cisse, Sivok, Nobre, Rüştü, Holosko yoklar.Yüreğimdeki korku yerini büyük bir umuda bırakmıştı. Maç başlar başlamaz da umutlarım yeşermedi değil. Ama ilerleyen dakikalarda Beşiktaş'ın tuzağını düştüğümüzü fark ettim.

Evet, Beşiktaş “Avını bekleyen avcı” gibi bekliyordu Trabzonspor'u..Oyunu kendi ceza sahasının önünde kabul edip “Çanakkale geçilmez'i” oynadı. Yani bir Şekilde orta alanda Trabzonspor'un iyi oynamasına, pas yapmasına izin vermiş oldu.Çok pas yapmak önemli ama bu pasları yaparken rakibi ekarte etmek, geride bırakmak daha önemlidir. Bordo Mavili futbolcularda çok paslı oynadılar ama hiçbir rakibini ekarte edip geride bırakmadılar.

Böyle olunca da Trabzonspor iyi oynadığı görüldü. Ama futbolda bilinçli ve sistemli oynadığın zaman sonuç alırsın. Trabzonspor ne çok kötü oynadığı Hacettepe maçında, ne de çok iyi oynadığı Beşiktaş maçlarında bilinçli ve sistemli oynayabildi.

Ama “Hangisini tercih edersiniz?” diye sorarsanız, ben yine de Beşiktaş maçını Hacettepe maçına tercih ederim. Çünkü, birinci maçtaki oyunla tesadüfen maç kazanırsınız, ama ikinci maçtaki oyunla tesadüfen maç kaybedersiniz.

Beşiktaş maçıyla birlikte Bordo Mavililer için önemli gördüğüm maçlar serisi başladı. İkincisi bu hafta Ankara'da Gençlerbirliği'ne karşı. Korktuğum maçlardan biri.

Gençlerbirliği takımı tıpki Beşiktaş gibi orta alanı çok süratli geçiyor. Kanatları iyi kullanıyor.En büyük zaafı defans ve kalecisi. Samet Aybaba'nın gelişiyle bu sorun ne derece çözüme kavuşturulur bilinmez ama Trabzonspor için kolay bir maç olmadığını belirtmek isterim. (Tahmin: %70: 2  % 30:0)

 

Bursaspor-Beşiktaş

Beşiktaş çok etkili futbol oynuyor. Yedekleriyle de Trabzonspor'u yenebilme başarısını gösterdi. Mustafa Denizli aslarını Bursa'ya bıraktı. Bursaspor ise iyi futbol oynadığı görülüyor ama sonuç alamıyor. Beşiktaş deplasmanda da olsa bu maçı kazanır(Tahmin:2)

 

Fenerbahçe-Ankaraspor

Haftalardır kötü oynayan Fenerbahçe bir çıkış arıyordu. Galatasaray gibi bir rakibini yenerek bu çıkışı buldu. Galatasaray takımına boş alan bıraktığın zaman sonucu buluyor. Ama yok oyunu daralttığın, adam adama pres uygulattığın zaman ne hale geldiğini Fenerbahçe karşısında gördük. Ama sezon başından beri adeta yokları oynayan Fener'den de kimse bu denli bir oyun ve sonuç beklemiyordu.Doğrusu beni fazlasıyla yanılttı. Ankaraspor'un çıkışını biraz suni buluyorum. Çünkü, Türkiye liglerinde dört büyük takımın dışında böylesine üst üste puanlar alan(Son 8 haftada 7 galibiyet 1 beraberlik) bir takıma ender rastlanır. Her an tökezlemesini bekliyorum.(Tahmin:1)

 

Galatasaray-İstanbulbüyükşehir

Galatasaray takımının Fenerbahçe'ye farklı yenilmesinin aldatıcı olduğu kadar, İstanbul Büyükşehir takımının da Antep'de farklı galip gelmesi aldatıcıdır. Galatasaray iyi futbolculardan kurulu ve de iyi oynuyorlar. Kendi sahalarında daha rahat sonuca gidiyorlar.(Tahmin:1)

 

Sivasspor-Konyaspor

Sivas'ın iç saha sonuçları çok başarılı. Ama Giray Bulaklı Konya da deplasmanlarda çok başarılı. Bunun için Sivas'tan puan veya puanlarla dönmesi sürpriz olmaz.(Tahmin:% 70:1  % 30:0)

 

Hacettepe-Gaziantep

Hacettepe takımı zayıf bir takım ama her maça haddini bilerek oynuyor. Antep ise iyi oynuyor ama bu oyununun karşılığını bulamıyor. Ankara'dan boş dönmez(Tahmin:%65:2  % 35:0)

 

Kayserispor-Antalyaspor

Antalya Mehmet Özdilek ile kazanmaya başladı. Ama bu kez sahasında iyi sonuçlar alan Kayserispor var ve işlerini zor görüyorum. (Tahmin:1)

 

Kocaelispor-Denizlispor

Kocaelispor galip gelemeyen tek takım. Oynadıkları maçların bazı bölümlerinde iyi oynuyorlar ama özellikle son bölümlerde oyundan düşüyorlar. Denizlispor yeni Teknik Direktörü Ümit Kayıhan ile bu maça çıkacak.Kocaeli üç, Denizli bir puan için oynayacak. Sonuç beraberliğe daha yakın (Tahmin: %60:0  %40:1)

 

Eskişehirspor-Ankaragücü

Ankaragücü takımı kulüp içi çekişmelerin kurbanı oluyor. kadrosuna göre ligdeki konumu daha iyi olmalıydı. Futbolcular kulüpteki çekişmeden kendilerini maça vermiyorlar. Bundan dolayı da istediği sonucu alamıyorlar.Eskişehir takımı disiplinli oynuyor. kendi sahasında Sivas, Galatasaray ve Fenerbahçe'ye yenilmediler.Kendi sahalarında yenilgileri yok. Bu maçta da yenilmezler(Tahmin:%60:1 %40:0)

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor