Trabzonspor'un zorlu maçı bu akşam

STAT: Atatürk Olimpiyat SAAT: 21:45HAKEM: Aleksandar StavrevYAYIN: Euro Futbol & Haber61 Canlı Anlatım ServisiŞampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında temsilcimiz Trabzonspor, Benfica ile karşılaşacak. İlk maçı deplasmanda 2-0 kaybeden rakibimiz B

Trabzonspor'un zorlu maçı bu akşam

STAT: Atatürk Olimpiyat

SAAT: 21:45

HAKEM: Aleksandar Stavrev

YAYIN: Euro Futbol & Haber61 Canlı Anlatım Servisi

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında temsilcimiz Trabzonspor, Benfica ile karşılaşacak. İlk maçı deplasmanda 2-0 kaybeden rakibimiz Benfica'yı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ağırlayacak.

Karşılaşmayı Makedonya Futbol Federasyonu'ndan Aleksandar Stavrev yönetecek. Stavrev'in yardımcılıklarını Marjan Kirovski ve Ljubomir Krstevski yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Dejan Jakimovksi yapacak.

Saat: 21.45'te başlayacak ve D-Smart platformunda yer alan Euro Futbol kanalından yayınlanacak maçı Haber61 Canlı Anlatım Servisi ile de dakika dakika takip edebilirsiniz.

ZOR AMA İMKANSIZ DEĞİL!

İlk maçı deplasmanda 2-0 kaybeden temsilcimiz Trabzonspor zor olmasına rağmen taraftarı önünde oynayacağı maça turu geçebilmek için çıkacak. Bordo-mavili temsilcimize turu geçebilmesi için 3-0'lık ve her üç farklı galibiyet yetecek. Ancak 2-0'lık skor maçı uzatmlara taşıyacak. Her türlü beraberlik ise Benfica'ya tur atlatacak. Trabzonspor elendiği taktirde ise yoluna UEFA AVrupa Ligi'nde devam edecek.

İstanbul Olimpiyat Stadı'nda karşılaşacağı rakibini yenerek turu geçmeyi hedefleyen Trabzonspor'un kafilesinde 18 futbolcu yer alıyor.

Teknik direktör Şenol Güneş ile yaşadığı sorun nedeniyle bir süredir takımdan ayrı çalıştırılan Engin Baytar, sakatlıkları devam eden Piotr Brozek, Tayfun Cora ve kaleci Onur'ın yanı sıra Barış Ataş, Eren Albayrak, Sercan Kaya, Mehmet Çakır ve Sezer Badur bu maçta forma giyemeyecek.

BENFICA 2-0'A GÜVENİYOR

Portekiz temsilcisi Benfica ilk maçı evinde 2-0 kazanmaış olmasına rağmen bu maça temkinli çıkacak. Taraftar baskısıyla zorlu bir 90 dakika oynayacak Benfica ilk maçtaki galibiyetin rahatlığıyla evine tur atlayarak dönmek istiyor.

Trabzonspor'un Lizbon'da oynadığı maçta Benfica'nın ilk 11'inde sahaya çıkan Enzo Perez'in yerine büyük olasılıkla forma giyemeyecek ve yerine Nolito görev yapacak.

Benfica Teknik Direktörü Jorge Jesus'un açıkladığı 23 kişilik kadroda yer alan ise isimler şunlar:

Kaleci: Artur Moraes, Eduardo, Bruno Varela; Defans: Maxi Pereira, Emerson, Andre Almeida, Luisao, Jardel, Garay, Fabio Faria; Ortasaha: Javi Garcia, Ruben Amorim, Matic, Witsel, Bruno Cesar, Pablo Aimar, Ruben Pinto, Gaitan, David Simao, Nolito; Forvet: Saviola, Cardozo, Jara.

TRABZONSPOR'UN AVRUPA GEÇMİŞİ

Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş mücadelesinde çarşamba günü Portekiz'in Benfica takımıyla karşılaşacak olan Bordo-mavili takım, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi ön elemesinde 21 maç, UEFA Avrupa Ligi'nde 44 maç, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 12 maç ve UEFA Intertoto Kupası'nda ise 8 karşılaşma oynadı.

Avrupa kupalarında oynadığı 85 maçta, 32 galibiyet, 18 beraberlik ve 35 yenilgi alan Bordo-mavililer, bu maçlarda 117 gol atarken, kalesinde 128 gol gördü.

Trabzonspor, 2004-2005 ve 2005-2006 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turu maçlarına katıldı, ancak elemeleri geçip Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalamadı.

Bordo-mavililer, 2004-2005 sezonunda 2. ön eleme turunda Letonya'nın Skonta Riga takımı karşısında deplasmanda 1-1 berabere kalıp rakibini sahasında 3-0 yenerek 3. ön eleme turuna yükseldi.

3. ön eleme turunda Ukrayna'nın Dinemo Kiev takımını deplasmanda 2-1mağlup eden Trabzonspor, sahasında rakibine 2-0 kaybedince gruplara kalma başarısını gösteremedi.

2005-2006 sezonunda, teknik direktör Şenol Güneş döneminde Kıbrıs Rum Kesimi'nin Anarthosis Famagusta takımına 2. ön eleme turunda 3-1 yenilen bordo-mavililer, sahasında 1-0 galip gelmesine karşın bir üst tura yükselememişti.

Benfica ile eşleşen ve ilk maçta rakibine 2-0 yenilen bordo-mavililerin, şampiyonlar ligi ön eleme turlarında toplam 3 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 1 beraberliği bulunuyor.

AVNİ AKER'DE TARİH YAZDI

Bordo-mavililer, 1976-77 sezonunda İngiltere'nin Liverpool takımı karşısında aldığı galibiyetin yanı sıra 1983-1984 sezonunda İtalya'nın İnter, 1990-91 sezonunda İspanya'nın FC Barcelona ve 1994-1995 sezonunda Aston Villa gibi takımları sahasında 1-0'lık sonuçlarla yenmeyi başarmıştı.

TRABZONSPOR OLİMPİYAT SEVİYOR

Şampiyonlar Ligi 3.ön eleme turu rövanş maçında Benfica'yı İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ağırlayacak olan Trabzonspor, daha önce bu statta oynadığı 13 resmi karşılaşmada (11 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası, 1 TFF Süper Kupa) 11 galibiyet ve 1 beraberlik alırken yalnızca 1 kez mağlup oldu. Bordo-mavili takım Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ilk olarak 2003-04 sezonunda Süper Lig'de Galatasaray ile karşılaşmış ve sahadan 2-1 galip ayrılmıştı.

Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığı diğer Süper Lig maçlarında ise 2004-05 sezonunda İstanbulspor'u 5-0, B.Belediyespor'u 2007-08 sezonunda 2-1, 2008-09 sezonunda 4-0 ve 2009-10 sezonunda 6-1 yenmiş ve 2009-10 sezonunda Manisaspor'u 3-0 ve Denizlispor'u 2-1 mağlup etmişti. 2007-08 sezonunda Kasımpaşa ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda golsüz berabere kalan Trabzonspor, geçen sezon ise B.Belediyespor'u 3-1 ve Kasımpaşa'yı 1-0 yenerken bu stattaki tek yenilgisini 2005-06 sezonundaki Süper Lig maçında Sivasspor karşısında 2-1'lik skorla almıştı. Trabzonspor, 2003-04 sezonu Türkiye Kupası finalinde Gençlerbirliği'ni Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 4-0 ve geçen sezon başında ise TFF Süper Kupa finalinde Bursaspor'u 3-0 yenerek bu iki kupayı müzesine götürmüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler