Trabzonspor'un kırmızı sıkıntısı!

Trabzonspor, Avrupa Kupalarında son 2 sezonda oynadığı 5 maçı da kazanamadı. Geçen sezon Uefa Avrupa Ligi play-off turunda İngiltere’nin Liverpool takımına deplasmanda 1-0 ve evinde 2-1 yenilerek elenen bordo-mavili takım, bu sezonda Uefa Şampiyonlar Ligi

Trabzonspor'un kırmızı sıkıntısı!

Trabzonspor, Avrupa Kupalarında son 2 sezonda oynadığı 5 maçı da kazanamadı. Geçen sezon Uefa Avrupa Ligi play-off turunda İngiltere’nin Liverpool takımına deplasmanda 1-0 ve evinde 2-1 yenilerek elenen bordo-mavili takım, bu sezonda Uefa Şampiyonlar Ligi 3.Ön eleme turunda Benfica karşısında deplasmanda 2-0 yenilip sahasında 1-1 berabere kalarak elendi. Trabzonspor, play-off turu ilk maçında ise Athletic Bilbao karşısında deplasmanda 0-0 berabere kaldı. Trabzonspor en son 2009-10 sezonunda Toulouse deplasmanında 1-0 kazanmıştı.

SON İKİ MAÇTIR KIRMIZI KART

Trabzonspor bu sezon Avrupa kupalarında 3 maç yaparken son 2 karşılaşmasını 10 kişi tamamladı. Sahasında 1-1 berabere biten Benfica maçında Adrian kırmızı kart görürken, deplasmanda 0-0 berabere biten A.Bilbao maçında Burak Yılmaz kırmızı kart gördü. Trabzonspor kırmızı kart gördüğü 2 maçı da kaybetmezken, son A.Bilbao maçını 84 dakika 10 kişi oynamak zorunda kaldı ama kalesinde gol görmeden maçı 0-0 berabere tamamladı.

KORNERSİZ BİR MAÇ

Trabzonspor deplasmanda 0-0 berabere kaldığı Athletic Bilbao karşısında maçı hiç korner kullanmadan tamamladı. Castrol Analizlerine göre rakip takım ise 14 kez korner kullandı ama bu atışlardan sonuç alamadı.

HENÜZ GRUPLARA KALAMADI

Avrupa Kupalarında 87 maç yapan Trabzonspor son yıllarda yürütülen gruplu statüde hiç mücadele edemedi. Şampiyonlar Ligi ön elemesine 3 kez katılan ve gruplara kalamayan Trabzonspor, Uefa Kupası veya yeni adıyla Uefa Avrupa Ligi gruplarına katılmak için 4 kez mücadele etmiş ancak başarılı olamamıştı. Trabzonspor 2009-10 sezonunda olduğu gibi geçen sezon da UEFA Avrupa ligi play-off turunda elenen taraf olmuştu. 2009-10 sezonunda Fransız Toulouse takımına elenerek gruplara kalma şansını kaybeden Trabzonspor, geçen sezon da İngiliz Liverpool takımına bu turda elenmişti. Trabzonspor 2004-05 sezonunda Uefa Kupası 1.turunda Athletic Bilbao'ya, 2006-07 sezonunda yine Uefa Kupası 1.turunda Osasuna'ya elenerek o zamanki adıyla Uefa Ligi gruplarına katılmayı başaramamıştı.

2004-05 SEZONUNDA ELENMİŞTİ

Uefa Avrupa Ligi play-off turunda İspanya'nın Athletic Bilbao takım ile eşleşen Trabzonspor, daha önce Avrupa Kupalarında Athletic Bilbao ile karşılaşmıştı. Trabzonspor, 2004-05 sezonunda Uefa Kupasında 1.turda Athletic Bilbao ile eşleşmiş sahasında 3-2 yendiği rakibine deplasmanda 2-0 yenilerek elenmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor