Trabzonspor'un İspanyol kabusu!

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda İspanya'nın Athletic Bilbao takımı ile eşleşen Trabzonspor, rakibi karşısında İspanya takımlarına karşı olan şansızlığını kırmak istiyor.20 yıl içinde 7. kez İspanya takımları ile eşleşen Bordo-mavili takım söz konusu dön

Trabzonspor'un İspanyol kabusu!

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda İspanya'nın Athletic Bilbao takımı ile eşleşen Trabzonspor, rakibi karşısında İspanya takımlarına karşı olan şansızlığını kırmak istiyor.

20 yıl içinde 7. kez İspanya takımları ile eşleşen Bordo-mavili takım söz konusu dönem içinde İspanya takımları karşısında bir üst tura çıkama başarısını gösteremedi.

18 Ağustos Perşembe günü deplasmanda Athletico Bilbao ile karşılaşacak olan Trabzonspor, ilk maçta elde edeceği avantajlı bir skor ile Trabzon'a dönmek istiyor. Bu kez İspanya takımlarına karşı olan şansızlığına son vermek isteyen Karadeniz temsilcisi, Benfica karşısında yaşadığı moral bozukluğunu rakibi karşısında alacağı avantajlı skor ile üzerinden atmak istiyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Portekiz temsilcisi Benfica'ya elenerek Avrupa Ligi'nde play-off oynamaya hak kazanan Trabzonspor bugüne kadar 5 İspanyol takımı ile 12 maç yaptı. Barcelona, Atletico Madrid, Deportivo La Caruna, Villareal, Athletic Bilbao ve Osasuna takımları ile eşleşen Trabzonspor söz konusu maçlarda 6 mağlubiyet, 2 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti. Bordo-mavililer İspanyol takımlarına karşı 10 gol atarken, kalesinde ise 22 gol gördü.

İşte Trabzonspor'un bugüne kadar eşleştiği İspanya takımları, aldığı sonuçlar ve sezonları

Kupa Galipleri

1- 1990-91 Sezonu Trabzonspor: 1 - Barcelona: 0

Barcelona: 7- Trabzonspor: 2 (Elendi)

2- 1992-93 Sezonu Trabzonspor: 0 - Atletico Madrid: 2

Atletico Madrid: 0 - Trabzonspor: 0 (Elendi)

3- 1995-96 Sezonu Trabzonspor: 0 - Deportivo: 1

Deportivo: 3 - Trabzonspor: 0 (Elendi)

UEFA Kupası
4- 2003-04 Sezonu Villarreal: 0- Trabzonspor: 0

Trabzonspor: 2 - Villarreal: 3 (Elendi)

5- 2004-05 Sezonu Trabzonspor: 3 - Atletico Bilbao: 2

Atletico Bilbao: 2 - Trabzonspor: 0 (Elendi)

6- 2006-07 Sezonu Trabzonspor: 2 - Osasuna: 2

Osasuna: 0 - Trabzonspor: 0 (Elendi)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor