Trabzonspor’un hedefi şampiyonluk

Trabzonspor Hentbol Takımı Kulüp Başkanı Kürşat Başkan Hentbol takımının tek hedefinin Trabzonspor futbol takımı gibi Hentbol Erkekler Süper  Lig’inde zirveye oynayan bir takım olmaktır dedi.Hentbol Erkekler Süper Lig’in topladığı 15 puan ile 6. Sırada bu

Trabzonspor’un hedefi şampiyonluk

Trabzonspor Hentbol Takımı Kulüp Başkanı Kürşat Başkan Hentbol takımının tek hedefinin Trabzonspor futbol takımı gibi Hentbol Erkekler Süper  Lig’inde zirveye oynayan bir takım olmaktır dedi.

Hentbol Erkekler Süper Lig’in topladığı 15 puan ile 6. Sırada bulunan Trabzonspor Hentbol takımında tek hedef ligde ilk 4 takım arasında yer alıp play-off grubunda mücadele etmek .Lig de ezeli rakibi M.Milli Piyango’yu kendi sahasında 29-23 mağlup edip yoluna emin adımlarla devam eden Trabzonspor Hentbol takımı Kulüp Başkanı Kürşat Başkan Haber 61.Net Spor Müdürü Tuncay Lakot’un sorularını yanıtladı. Kürşat Başkan Trabzonspor Hentbol Kulübünün hedefi tıpkı Futbol takımı gibi herzaman zirveye oynayan bir ekip yaratmak olduğunu söyledi.Bu sezon ki hedeflerinin ligde ilk 6 takım arasında yer almak olduğunu belirten Başkan 6 takım arasından da bir üst turda ilk 4 takım içinde olmak ve Avrupa kupalarına doğrudan katılmak istiyoruz dedi.

Lig de kendi evinde iyi bir seri yakaladığını belirten Kürşat Başkan iç saha maçlarında topladığımız puanlar ile sıralamada iç saha karnesi olarak ilk 3 takım arasında yer alıyoruz deplasmanlarda ise takım seyirci desteğinden uzak kalınca bu saha sonuçlarımıza da yansıyor.Kendi sahamızda oynadığımız maçlarda seyircimiz bizim için büyük bir etkendir diyen Kürşat Başkan,içerde oynadığımız maçlarda diğer takımlara karşı bir üstünlüğümüz var. Hentbol fazla seyirci talebi olmayan bir spor dalı olmasına rağmen Trabzon’da biz hemen hemen tribünlerini yarısını dolduruyoruz. Baskı büyük bir etken fakat sezon başında da en iyi iki oyuncumuzun sakatlanması bizim deplasmanlarda ki handikapımız oldu. Ben deplasmanda kazanamamamızı hem sakatlıklara hem de seyirci desteğinin az olmasına bağlıyorum dedi.

Trabzonspor Hentbol Takımını Trabzonspor bünyesine katmak için girişimlerinin olduğunu belirten Kürşat Başkan, hentbol sporu maalesef maddi açıdan sıkıntı yaşayan bir spor,devlet desteği yok federasyondan iddia gelirinin haricinde gelen bir gelir yok tek başına yönetilecek bir durumu yok. Bu konu ile alakadar ciddi çalışmalarımız var. Trabzonspor ailesine katılmak üzereyiz bu konu sayın başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun desteği ile yapmış olduğumuz fikir alışverişiyle bunun onayını verdi. Şuanda avukatlar gerekli sözleşmeleri hazırlıyor. En kısa zamanda Trabzonspor ailesine katılacağız. Bundan sonra inşallah hentbol sporu maddi olarak bir sıkıntı yaşamayacak daha profesyonel, daha güçlü bir hentbol kulübü göreceksiniz dedi.

Hentbol Süper Lig’inde kendileri için şampiyonluğun çok uzak olmadığını belirten Kürşat Başkan,Türkiye’de hentbol da bana göre güçlü takım olarak birinci Beşiktaş ikinci Trabzonspor’dur. Bana göre biz önümüzdeki yıl iyi transferler yaparak ligde Beşiktaş ile kafaya oynayacağız ve şampiyonluk ipini biz göğüsleyeceğiz dedi.

Trabzon yerel Medyasının hentbol takımına ilgisizliğini de sitem eden Kürşat Başkan, maçlarımızın saatlerini birçok seyircimiz bilmiyor. Maçlarımızın tanıtımı yetirince yapılmıyor. Bura da siz bu sorumluluğu üstleniyorsunuz. Umarız sizin gösterdiğiniz ilgiyi diğer medya kuruluşları da gösterir. Biz de seyirci sayımızı her geçen gün arttırarak ilçelerimizi de bu işe dahil ederiz dedi.

Trabzonspor Hentbol Takımı Asbaşkanı Murat Barçın ligin durumu hakkında yaptığı açıklamada; biz sezona başlarken amacımız ilk ikide olmaktı. Buna göre bir kadro oluşturduk. Transfer ettiğimiz sporcular milli takımlar da oynayabilecek kapasitede sporcular ama başkanımızın da dediği gibi iki oyuncumuzun yaşadığı ciddi sakatlıklar var. Bizde bu sakatlıklardan nasibimizi yeterince aldık. Geçen sene sayı kralımız Oleg yan bağlarını koparttı. Sağ oyun kurucumuz Rati gittiği Gürcistan Milli Takımında Aşil Tendon’un dan  sakatlanmasıyla bizim gücümüz yüzde altmış aşağı çekildi. Her ne kadar biz takımı toplamaya çalışsak da moral gücü çok aşağılara indi. Çünkü hentbol takımları öyle takımlar ki bireyler üzerine aşırı kurulan takımlar, her ne kadar takım oyunu da olsa güce dayalı bir spor. Zaten Trabzon’da sevilmesinde ki amacı bu spor dalının en büyük özelliği yırtıcı olması güce dayalı bir spor dalı olması ve tabi ki birde sonunda gol olması hentbol sporunu yükseklere çıkartıyor. Biz mücadelemize devam ediyoruz ama ummadığımız sakatlıklar belimizi büktü. Şimdi başkanımızın gelmesiyle beraber yeni iki transfer daha yaptık. Onlarında gücü takıma zamanla takıma oturacak. Başkanımızın da belirttiği gibi hedefimiz ilk 6 takım arasında olmak.Play-off’a gitmek play-off’a gidersek ve ilk 4 takım içinde kalırsak zaten Avrupa’ya gidiyoruz. Şuanda Türkiye Kupası’nda yarı finallere kaldık. O turu geçip ilk ikide kapatabilirsek yine Avrupa’dayız.

Asbaşkan Murat Barçın alt yapıdan oyuncu yetişmemesiyle ilgili soruları da cevaplayarak, biz alttan oyuncu yetiştirmekten ziyade biz hep hazır sporcuya gidiyoruz ve seyirci olarak da hep onu bekliyoruz. Gelen sporcunun hemen kadroda olmasını istiyoruz. Bizim zamana yayılan bir sistemimiz yok. Aceleci bir ırkız, aceleci bir bölgeyiz. İster istemez  biranda sporcunun bütün branşlarda gelir gelmez sahaya çıksın oynasın istiyoruz. Hazır beklediğimizden dolayı alt yapı konusu biraz zaman alıyor. Bugün bakıldığı zaman hentbol sporunda bizim 11 tane Trabzon’lu çocuğumuz var. Bugün bu değerleri kaybettik bunlar kolay değerler değil. Takımımızın yüzde yetmişi Trabzon’lu. Bu büyük bir özelliktir. İşte bunu yakalayabilirsek maneviyat ve forma aşkı oradan geliyor. Bununda olabilmesi için sabretmemiz lazım. Seyirci olarak da sabredemiyoruz. Trabzonspor forması çok büyük bir forma bazen küçük takımda büyük oyuncu olabilirsiniz ama büyük takımda o formayı kaldıramaya biliyorsunuz. Buna biraz sabretmemiz gerekiyor. Biz mücadele ediyoruz sporcu da mücadele edecek bazı sporcuların formaya alışması zaman alabiliyor. Bazı sporcular lider ruhludur. Ona formayı verdiğin gibi kazandırır dedi.

Asbaşkan Murat Barçın Trabzonspor Hentbol takımının play-off hedefini değerlendirerek şunları söyledi.  Ligde Beşiktaş ile aramızda çok büyük bir puan farkı var ama bizim şuandaki hedefimiz ilk 4 takım arasında yer almak. İlk 4 takım ile aramızda 2 puan fark var. Geçtiğimiz hafta üzerimizdeki takımlardan Milli Piyango’yu yenerek aramızdaki puan farkını 2’ye düşürdük. Bu hafta kendi seyircimiz önünde Ana Fen takımıyla oynayacağız. Biz Ana Fen takımını yenersek Milli Piyango’nun yenileceğini düşünüyoruz. Böyle bir durum olması halinde ilk 4 takım arasına giriyoruz. Bu saatten sonra lideri yakalama şansı yok ama diğer takımları geçme şansımız hala devam ediyor. İlk 4 takım arasında kalırsak ve play-off oynarsak büyük avantajımız olacak çünkü play-off’ta 2 maçımızı kendi sahamızda oynayacağız dedi.

Küçük bütçelerle büyük başarılara imza attıklarını belirten Barçın, bunun sırrını 11 Trabzon kökenli oyuncunun takımın içinde olmasına bağladı. Barçın açıklamasın da oyuncu hafta içi bize sorun ile gelse dahi hafta sonu oynanacak maçta sahaya çıktığında bu sorunları unutuyor. Annesi,babası, eşi  ve çocukları hepsi tribünde onu izliyor. Oyuncu ister istemez o formayı laiki ile taşıyor ve sorunlar ortadan kalkıyor. Başarının sırrı da buradan geliyor. Bugün bizim takımımızın yapacağı başarıyı Ankara’ya getir bu başarıyı yapma şansı yok. Çünkü o sporcu forma aşkını kaybeder. Takım içindeki en büyük avantajımız biz sporcularımız ile iç içeyiz. Ne başkan ne de yönetim sorunlardan kaçmıyoruz. Aksine sorunları yerinde görerek çözümlüyoruz. Seyircilerimizin desteği yadsınamaz. Bugün bakıyoruz Trabzonspor futbol takımı tribünlerde seyirci kaybediyor ama bizim takımıza salonlarda ilgi inanılmaz çok. Bugün 19 Mayıs Spor Salonu 750 seyirci kapasitesine sahip biz orada maçlarımızı 500 seyircimize oynuyoruz. Trabzonspor Hentbol Takımı olarak gerçekten çok iyi bir seyirci kitlesi oluşturduk dedi.

Son olarak taraftarlara da çağrıda bulunan As Başkan Murat Barçın seyirci desteğini her zaman yanımızda hissetmek itiyoruz. Ligde 17. Hafta maçında Arsin de Pazar günü saat 17:00’de İstanbul Anafen Kolejini ağırlayacaklarını belirten Barçın bu karşılaşmada da taraftarlarımızın bizi yalnız bırakmamasını istiyoruz dedi.

Haber61.Net Spor Servisi / Özel Haber Tuncay LAKOT

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler