Trabzonspor'un Gözü UEFA'da

Intertoto Kupası 3. tur rövanşında Romanya ekibi FC Otelul Galati'yi yenerek UEFA Kupası'na katılma hesapları yapan Trabzonspor, Avrupa kupalarında oynadığı maçlarda evinde elde ettiği başarılara güveniyor.Lig'deki 33 yıllık geçmişinde 6 lig şampiyonluğu

Trabzonspor'un Gözü UEFA'da

Intertoto Kupası 3. tur rövanşında Romanya ekibi FC Otelul Galati'yi yenerek UEFA Kupası'na katılma hesapları yapan Trabzonspor, Avrupa kupalarında oynadığı maçlarda evinde elde ettiği başarılara güveniyor.

Lig'deki 33 yıllık geçmişinde 6 lig şampiyonluğu ve sayısız kupası bulunan Trabzonspor, Avrupa arenasında da en çok maç kazanma oranına sahip Türk takımı durumunda bulunuyor. 1974-75 sezonunda Türkiye 1. Futbol Ligi'ne çıkan Trabzonspor, ligde elde ettiği şampiyonlukların yanı sıra Avrupa kupalarındaki başarılarıyla da adından sıkça söz ettirdi.

Bordo-mavili ekip, özellikle evinde oynadığı maçlarda Avrupa takımlarının korkulu rüyası haline geldi. Trabzonspor, Avrupa kupalarında kendi sahasında oynadığı toplam 39 maçta 22 galibiyet ve 8 beraberlik alırken, 9 kez mağlup oldu. Bordo-mavili ekip, bu maçlarda 64 gol atarken, kendi kalesinde 41 gol gördü. Bordo-mavililer, bu maçlarda Avrupa'nın köklü kulüplerinden Liverpool, Inter, Barcelona, Olimpic Lyon ve Aston Villa gibi takımları mağlup etmeyi başardı. Trabzonspor, 1976-77 sezonunda Liverpool'u, 1983-84 sezonunda Inter'i, 1990-91 sezonunda Barcelona'yı ve 1994-95 sezonunda da Aston Villa'yı 1-0, 1991-92 sezonunda ise Olympic Lyon'u 4-1 mağlup etti.

Intertoto Kupası 3. tur rövanş maçında 28 Temmuz Cumartesi günü kendi evinde Romanya'nın FC Otelul Galati takımıyla karşılaşacak olan Trabzonspor, deplasmanda 2-1 kaybettiği maçın rövanşını alarak turu geçmek istiyor. Bordo-mavililer Hüseyin Avni Aker'de 1994-95 sezonunda karşılaştığı Romanya temsilcisi Dinamo Bükreş'i 2-1 yenmiş, rövanşta ise 3-3 berabere kalarak turu geçen taraf olmuştu. İkinci kez bir Romanya takımını evinde ağırlayacak olan Trabzonspor, rakibini saf dışı bırakarak UEFA Kupası'na katılmayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor