Trabzonspor'un 83 yabancısı oldu

Bordo-mavili kulübün, Belçika'nın Westerlo Kulübü'nden transfer ettiği Brezilyalı oyuncu Paulo Henrique Trabzonspor'un 83. yabancı oyuncusu oldu. Karadeniz ekibi Brezilya'dan en son Jaja'yı transfer ederken Paulo ile birlikte bu ülkeden 11. yabancı transf

Trabzonspor'un 83 yabancısı oldu

Bordo-mavili kulübün, Belçika'nın Westerlo Kulübü'nden transfer ettiği Brezilyalı oyuncu Paulo Henrique Trabzonspor'un 83. yabancı oyuncusu oldu. Karadeniz ekibi Brezilya'dan en son Jaja'yı transfer ederken Paulo ile birlikte bu ülkeden 11. yabancı transferini gerçekleştirmiş oldu.

Trabzonspor'da bugüne kadar 5 kıta, 36 ülkeden 82. yabancı oyuncu transfer etti. Bordo-mavili ekip, bugüne kadar gerçekleştirdiği yabancı oyuncu transferlerinin çoğunu 11 oyuncu ile Brezilya'dan yaptı. Bu ülkeyi 6'şar oyuncu ile Gürcistan ve Yugoslavya takip etti. Bordo-mavili takım, 5'er Belçikalı, Ukraynalı ve Polonyalı, 3'er Makedon, Nijeryalı, Hırvat ve Ganalı , 2'şer Alman, Kamerunlu, Mısırlı, Gineli, Çek, Sırp, Bulgar ve birer tane de Rumen, Danimarkalı, Azeri, İngiliz, Norveçli, Perulu,

Arjantinli, Senegalli, Arnavut, Avustralyalı, Fransız, Güney Koreli, Burundili, Belaruslu, Hollandalı, Namibya, İsveçli, Kolombiyalı ve Fildişi Sahili'nden futbolcu transfer etti.

Karadeniz temsilcisi, tarihinde en fazla oyuncu transferini Güney Amerika ülkesi olan Brezilya'dan gerçekleştirdi. Oliveria Da Costa, Eduardo, Jarro, Da Silva, Aurellio, Jefferson, Eller, Marcelinho, Alanzinho ve Jaja gibi oyuncuları transfer eden Bordo-mavili takım bu ülkeden en son Paulo Henrigue'yi transfer etti.

SADRİ ŞENER'İN 24. YABANCISI

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, görevde bulunduğu süre boyuncu resmi olarak 24 yabancı oyuncu transferi gerçekleştirdi. Şener, Bordo-mavili kulüpte görev yaptığı ilk dönemde Victor, Yuri, Cizyo, Gusiev, Kotehorov, Beradze, Şota ve Arçil gibi yabancı oyuncular transfer etti. Başkan Şener, ikinci başkanlık döneminde ise 16 yabancı oyuncu transferini resmi olarak gerçekleştirdi. Şener döneminde; Gustavo Colman, Hrvoje Cale, Rigobert Song, Tony Sylva, Promise Isaac, Faty Papy, Alanzinho, Tjikuzu, Gabriç, Teofilo Gutierrez, Glowacki, Jaja ve Pawel ve Piotr Brozek, Zokora ve Pauola Henrigue'yi transfer etti.

Şener'in anlaşmaya vardığı Polonyalı Adrian Mierzejewski'in ise önümüzdeki günlerde Trabzon'a gelerek sözleşme imzalaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler