Trabzonspor'un 2008 karnesi

Turkcell Süper Lig'e ilk yarıyı 34 puan ve averaj ile lider Sivasspor'un gerisinde 2. sırada tamamlayan Trabzonspor, kötü başladığı 2008 yılını mutlu bitirdi. Trabzonspor'da 15-16 Aralık 2007'de yapılması planlanan 56. Olağan Genel Kurul bir üyenin itiraz

Trabzonspor'un 2008 karnesi

Turkcell Süper Lig'e ilk yarıyı 34 puan ve averaj ile lider Sivasspor'un gerisinde 2. sırada tamamlayan Trabzonspor, kötü başladığı 2008 yılını mutlu bitirdi.

Trabzonspor'da 15-16 Aralık 2007'de yapılması planlanan 56. Olağan Genel Kurul bir üyenin itirazı üzerine ileri bir tarihe ertelendi. Görevde bulunan mevcut yönetim kurulunun, Trabzonspor'u bir kaosun içine sokmama adına böyle bir karar aldıklarını açıklasa da, bu tutum camiada hoş karşılanmadı ve Türkiye'de Trabzonspor'un prestij kaybına uğramasına yol açtı. İçişleri Bakanlığı'na kadar uzanan bu durum Bordo-mavili kulübün gündemini yeni bir kongre yapılıncaya kadar meşgul etti. Bir çok tartışmaların
yaşanmasına neden olurken, saha sonuçları olarakta iyi bir durumda olmayan Karadeniz temsilcisi, 2008'e böyle bir başlangıç yapmak zorunda kaldı.
10 Şubat 2008 tarihinde gerçekleşen 56. Genel Kurul'da Sadri Şener ve İbrahim Hacıosmanoğlu yarıştı. Kulübün genel kurulunda üyelerin onayına sunulan yönetim kurulu faaliyet raporunun ibra edilmemesi Trabzonspor'da yeniden bir şok yaşanmasına neden oldu. Sadri Şener'in 2 bin 151, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun ise bin 132 oy almasıyla Sadri Şener 15 yıl aradan sonra yeniden başkan seçildi.

TEKNİK DİREKTÖR ERSUN YANAL İLE YOLA DEVAM
Kurumlarda devamlılığın esas olduğu gerçeğinden hareket eden yönetim kurulu, seçildiği zaman görevde bulunan teknik direktör Ersun Yanal ile yola devam etme kararı alarak camianın da takdirini topladı. Bu konudaki anlayışının doğruluğu zaman geçtikçe ortaya da çıktı. Trabzonspor Kulüp Başkanı Sadri Şener, göreve geldikleri dönemde transfer mevsiminin sona ermesi nedeniyle takıma takviye yapmadı. Söz konusu dönemde sezonun sona ermesiyle birlikte Trabzonspor 49 puan ile 2007-2008 sezonunu 6. sırada
tamamladı.

GÖKDENİZ'İN TRANSFERİNE ONAY
10 yıldır Trabzonspor'un formasını giyen ancak sürekli yaşadığı olaylarla gündeme gelen Gökdeniz Karadeniz'in transferine Sadri Şener ve ekibi onay verdi. Gökdeniz, 8 Milyon 700 Bin Euro gibi rekor bir transfer ücretiyle Rusya'nın Rubin Kazan takımına transfer oldu.

UZUNGÖL HES PROJESİ
Uzungöl Regülatörü ve HES projesi ihalesi'ni Trabzonspor Kulübü kazanırken, 25 Milyon Dolar keşifle yapılacak olan bu projeden Trabzonspor'un kasasına yılda 12 Milyon Dolar gelir elde edecek.

YATTARA TRABZONSPOR'UN GÜNDEMİNİ MEŞGUL ETMEYİ SÜRDÜRDÜ
Trabzonspor'un Gineli yıldız oyuncu İbrahim Yattara, ne yaparsa yapsın bordo-mavili kulübün gündemini meşgul edebiliyor. Katar'ın Al Sadd kulübünün kendisine transfer teklifinde bulunması üzerine Yattara, işi oldu bittiye getirerek Trabzonspor'da ayrılmak istediğini beyan etti. Ancak yaşanan süreçte Katar kulübünün oyuncuya biçilen 10 Milyon Euro'luk transfer bedelini yatırmaması üzerine bu transfer gerçekleşmedi.

PİLOT TAKIM UYGULAMASI
Trabzonspor, pilot takım uygulamasına başladı. Transfer dönemlerinde bordo-mavili kulübün yaşadığı sıkıntıların önüne geçmek adına hayata geçirilen bu projeyle bir çok genç oyuncuyu Trabzonspor yakından görme imkanı buldu. Bank Asya 1. Ligi'ne çıkmayı hedefleyen Trabzon Karadenizspor her ne kadar bu yıl bu görüntüden uzak olsa da Trabzonspor'un önemli bir projesi olarak hayatını sürdürüyor.

BASKETBOL TAKIMININ HAYATA GEÇİRİLMESİ
2008 yılında Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun gerçekleştirdiği faaliyetlerden biri de Trabzonspor'un futbol sahalarında anılan isminin salonlara taşınması oldu. Bordo-mavili yönetim büyük bir basketbol hamlesi başlatarak Trabzonspor'un ismini salonlara da taşıdı. Erkekler Basketbol 2. Ligi'nde Bordo-mavililer, Beko Basketbol Ligi'ni hedefliyor.

TFF HALUK ULUSOY EĞİTM VE KAMP MERKEZİ TRABZONSPOR'A KAZANDIRILDI
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tüm bölgelerde yalnızca irtibat büroları şeklinde faaliyet yürütme kararı vermesinin ardından Trabzon'daki mevcut tesislerini Trabzonspor'a kazandırılması gündeme gelirken, devir işlemleri gerçekleştirilerek modern tesisler Trabzonspor'a kazandırıldı.

FUTBOLCU İZLEME KOMİTESİ HAYATA GEÇİRİLDİ
Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun 2008 yılı içinde hayata geçirdiği en önemli projelerden biride futbolcu izleme komitesinin kurulmasıyla oldu. Trabzonspor eski kulüp başkanı Özkan Sümer, Futbol Koordinatörü sıfatıyla bu organizasyonun başında olurken, konusunda deneyimli olan Sadi Tekelioğlu altyapının başına getirildi. Teknik Direktör Ersun Yanal ve İhsan Derelioğlu bu ekibin içinde yer aldı. Türkiye'de bir ilke gerçekleştiren Trabzonspor yönetimi, böylelikle futbol veri bankası oluşturarak takip edilen
oyunculara hakkında daha detaylı ve geniş bilgilere sahip olma imkanı buldu.

2008 YILINDAKİ SAHA SONUÇLARI
Turkcell Süper Lig'de Trabzonspor bu sezon adeta kendini yeniden keşfetti. Geçtiğimiz sezona 6 sırada tamamlayan Trabzonspor, bu sezonun ilk yarısında lider Sivasspor ile aynı puan paylaşarak averajla 2. sırada yer almakta. 34 puan ile ilk yarı kapatan Trabzonspor, 2008 yılında oynadığı 33 maçta 18 galibiyet. 7 beraberlik ve 6 mağlubiyet elde etti. Atılan 46 gole karşılık ise kalede 31 gol görüldü. Trabzonspor'un oynadığı maçlarda saha sonuçları olarak yüzde 54 bir başarı grafiği sergilediği görülüyor.

Trabzonspor geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezonda Fortis Türkiye Kupası'nda bir iddiası bulunmuyor. Gaziantepspor ve Beşiktaş'a mağlup olan bordo-mavili takım grupta oynadığı iki maçı da kaybederek şansını gelecek seneye bıraktı.

TRABZONSPOR'A BU YIL GELENLER VE GİDENLER
Trabzonspor 2008 yılında yeniden yapılanma adı altında bir çok oyuncuyu kadrosuna katarken, bir çok oyuncuyla da yollarını ayırdı. Trabzonspor kadrosuna kattığı genç oyuncuları ise pilot takımı Trabzon Karadenrizspor ve Bölge Takımlarına verdi. A Takım kadrosuna ise Tony Sylva, Song, Cale, Egemen, Giray, Selçuk, Colman, Gökhan Ünal, Ceyhun Gülselam,Fatih Altındağ, Isaac, Abdulaziz Solmaz ve Buğra Erdoğan katarken. Abdullah Karmil, Eren Görür, Mustafa Yumlu, Necdet Kaba, Sami Büyüktopaç, İsmail Özeren,
Selçuk Yıldırım, Yakup Bugün, Zafer Cansız, Damir Yüksel, Ufuk Bayraktar, Cem Demir'i ve Chırtıan Brüls'ü kiralık olarak başka kulüplere verdi.
Bordo-mavili takımdan bonservis bedeli karşılığı veya çeşitli nedenlerden ayrılan oyuncular:
"Gökdeniz Karadeniz, Hasan Üçüncün, Tolga Seyhan, Çağdaş Atan, Musa Büyük, Jabi, Ahmet Şahin, Erdinç Yavuz, Ayman, Ömer Rıza, Jefferson, Sayed Moawad, Celaleddin Koçak ve Ceyhun Eriş"

TRABZONSPOR'DA BORÇ 75 MİLYON YTL
2008 yılına Trabzonspor'u yeniden diriltme yılı olarak başlayan yönetim kurulu bunu yaparkende bordo-mavili kulübün bütçesini yukarıya taşıdı. Eski yönetimden kalan borçları da sırasıyla ödeyen yönetim kurulu yaptığı flaş transferlerin ve uygulamalarında bir bedele olarak kulübün borcunu 75 Milyon YTL olarak açıkladı. Kısa vadede 30 Milyon YTL'ye ihtiyacı olan Trabzonspor'un uzun vadede ise 45 Milyon YTL'ye ihtiyacı var. Trabzonspor yönetimi ortadan olan borç nedeniyle bir endişe ortamı oluşturmamaya
gayret ederken diğer taraftan da kalıcı gelirler elde etme adına önemli projelere imza atıyor.
Trabzonspor'da 2008 yılı kötü başlarken, mutlu sonla bitmesi camiadaki şampiyonluk umutlarını artırdı. 2009 yılına Antalya'da girecek olan Trabzonspor futbol takımı camianın beklentilerine karşılık verebilme adına teknik heyet ve futbolcu kadrosuyla birlikte yoğun bir çalışma temposu içine girdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor