Trabzonspor’u onlar koruyacaklar!

Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi’nde deplasmanında Metalist Kharkiv ile yapacağı maçın oynanacağı Lviv kenti Ukrayna’nın en sakin bölgelerinden birisi olarak biliniyor.Son sayımda nüfusunun yüzde 80’i kadın olarak tespit edilen Lviv’de emniyet teşkilatında

Trabzonspor’u onlar koruyacaklar!

Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi’nde deplasmanında Metalist Kharkiv ile yapacağı maçın oynanacağı Lviv kenti Ukrayna’nın en sakin bölgelerinden birisi olarak biliniyor.

Son sayımda nüfusunun yüzde 80’i kadın olarak tespit edilen Lviv’de emniyet teşkilatında önemli ölçüde kadın personel görev alıyor. Bu nedenle Trabzonspor kafilesini de çoğunluğu kadınlardan oluşan emniyet güçlerinin koruyacağı ifade ediliyor.

ÖZELLİKLERİ:

Ukrayna'nın batısında yer alan şehirdir. 860.000 kişilik nüfusunun %88'i Ukraynalı, %8'i Rus, %1'i de Polonyalıdır. Günde yaklaşık 200 bin kişi şehre giriş yapar. Şehirde Lviv Üniversitesi ve Natsyonal'niy unyversitet "Lvivsyka Politehnika" (Національний університет "Львівська Політехніка", İngilizce: Lviv Polytechnic) adlarında iki yüksek eğitim kurumu bulunur. Lviv'de filarmonik orkestra ve Lviv Opera ve Bale Tiyatrosu bulunur. Tarihî şehir merkezi, UNESCO Dünya Kültür Mirası Lisetesi'nde yer alır. Lviv ambleminde bir aslan yer alır ve şehrin 750. kuruluş yıl dönümü 2006 ekiminde kutlanmıştır.

 

10681981_795661320528350_246060761_n.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor