Trabzonsporlu sporcu Abdullah Öztürk olimpiyat şampiyonu

Trabzonsporlu sporcu Abdullah Öztürk olimpiyat şampiyonu oldu.

Trabzonsporlu sporcu Abdullah Öztürk olimpiyat şampiyonu

Trabzonsporlu sporcu Abdullah Öztürk, 2020 Tokyo Paralimpik olimpiyatlarında Masa Tenisi finalinde Güney Koreli rakibini 3-1 mağlup ederek şampiyon oldu.

Tokyo'daki Büyükşehir Spor Salonu'nda gerçekleştirilen finalde Abdullah Öztürk, Güney Koreli rakibi Kim Young-Gun'u 3-1 yenerek altın madalyanın sahibi oldu ve Türkiye'ye 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'ndaki ilk altın madalyayı kazandırdı.

Rio 2016 sonrası tekrar şampiyonluk yaşadığı için çok mutlu olduğunu belirten Abdullah, “Rio sonrası Tokyo’da da şampiyon olmayı çok istiyordum. Ailemden ve sevdiklerimden fedakarlık yaparak kamplara girdim, çok çalıştım ve emeğimin karşılığını aldım. Bugün kariyerinde birçok başarısı bulunan iyi bir rakiple karşılaştım ama sonunda kazandığım için çok mutluyum. Asıl önemli olan ise bugün Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki istiklal mücadelesinde büyük bir zafer kazanıldı. Böyle bir günde altın madalya kazanmak beni inanılmaz gururlandırdı. Kendilerine minnetlerimi sunuyorum. Son olarak da bana destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor