Trabzonsporlu ECA toplandı!

Toplantıda Avrupa Kulüpler Birliği üyesi olan Trabzonspor'u İdari Genel Sekreter Metin Kazancıoğlu temsil etti. Türkiye, Yunanistan, İsrail ve Malta kulüplerinin temsilcilerinin de yer aldığı oturumda uluslararası maçlara katılım gösteren milli futbolcula

Trabzonsporlu ECA toplandı!

Toplantıda Avrupa Kulüpler Birliği üyesi olan Trabzonspor'u İdari Genel Sekreter Metin Kazancıoğlu temsil etti. Türkiye, Yunanistan, İsrail ve Malta kulüplerinin temsilcilerinin de yer aldığı oturumda uluslararası maçlara katılım gösteren milli futbolcular için, federasyonlarla kulüpler arasında yapılması planlanan medikal protokol üzerine görüşler belirtildi.

Toplantıda, milli müsabakalara katılacak sporcunun sigorta altına alınması ve sporcu için milli takım doktoruyla kulüp doktorunun ortak bir konsültasyonda görüş belirtmesi üzerinedeğerlendirmeler yapılırken, 2012-15 döneminde Avrupa kupalarına katılım koşulları, ülke katsayıları, gelirlerin artırılması ve Avrupa Ligi'ne sıralamada en üstte yer alan beş ülke takımının direkt katılımıyla ilgili olarak görüşmeler yapıldı.

Bu arada geçen ay ECA bünyesinde kurulan danışmanlık kurulunun faaliyetleri masaya yatırıldı. Danışmanlık kurulu ile ECA'nın, kendi bünyesindeki kulüplerin, FIFA tahkimine başvurmadan aralarında doğan ihtilafı hızlı şekilde çözmelerinin amaçlandığı bildirildi.

Toplantıda ayrıca, FIFA'nın finansal fair playle ilgili son çalışmaları görüşüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor