"Trabzonspor'dan korkuyorlar"

Trabzonspor Kulüp genel sekreteri Köksal Güney,yaptığı açıklamada, Avrupa ve ligde aldıkları sonuçların farklılık göstermesinin en önemli etkeninin hakem kararları olduğunu savundu.Türkiye'de gördüğünü çalamayan hakemler olduğunu ileri süren Güney, "O yüz

"Trabzonspor'dan korkuyorlar"

Trabzonspor Kulüp genel sekreteri Köksal Güney,yaptığı açıklamada, Avrupa ve ligde aldıkları sonuçların farklılık göstermesinin en önemli etkeninin hakem kararları olduğunu savundu.

Türkiye'de gördüğünü çalamayan hakemler olduğunu ileri süren Güney, "O yüzden Avrupa'da hakemlere güveniyoruz. Türkiye'de iyi niyetli olmadıklarını düşünüyoruz. Bu kadar çifte standardın olduğu yerde sağlıklı kararlar verilebilir mi? Türkiye'de çifte standart var. Hakemler, her yerden etkileniyor. Avrupa'da hakemler çok az hata yapıyor ve daha rahat futbol oynuyoruz" dedi.

Güney, Türk hakemlerinin Avrupa'da başarılı olduklarını dile getirerek, "Aynı başarıyı Türkiye'de gösteremiyorlar. Cesur değiller, çalamıyorlar, bazen de kasıtlı kararlar veriyorlar  ifadelerini kullandı.

- "Kendi içimizde çalıp oynuyoruz ama Avrupa arenasında başarılı olamıyoruz"

Güney, görevde bulundukları süre içerisinde Avrupa'da hatalı hakem kararının sadece Juventus maçında olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"Onun dışında Avrupa'da bir hatayla karşılaşmadık. Bunun da kasıtlı olmadığını düşünüyoruz. Trabzonspor, Başakşehir maçına iyi başladı. Halis Özkahya sanki bir şeyleri yanlış yapmak için oraya çıkmış gibi ters kararlar verdi. Rakibin faulleri bizim iki katımız, bizim gördüğümüz sarı kart onların iki katı. Bu nasıl bir istatistik. O yüzden hem Türk futbolu hem Türk hakemliği geriye gidiyor. Çifte standart, bariz hatalar olduktan sonra bunların altında kasıt aranıyor. Türk futbolunda düşüşün altında bunlar yatıyor. Kendi içimizde çalıp oynuyoruz istediğimiz gibi ama arenaya çıkınca orada başarılı olamıyoruz, bir Trabzonspor başarılı oluyor."

- "Trabzonspor'dan korkuyorlar"

Güney, Trabzonspor'un güçlenmesinden korkan odaklar bulunduğunu savunarak, "Trabzonspor, Anadolu beyi, seviliyor, sayılıyor ama bazı odaklar güçlenmesini istemiyor. Trabzonspor'un rüzgarından korkan insanlar var. İlk haftadan harekete geçtiler, önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Hakkımızı yiyenin yanına bırakmayacağız" diye konuştu.

Trabzonspor'un büyük yatırımlar yaptığını ve kadro olarak herkesin beğenisini kazandığını ifade eden Güney, "Trabzonspor, Avrupa'da başarı gösteriyor, ülke futbolu puanına katkı sağlıyor. Trabzonspor'un güçlü bir takım olduğunu, uyum süresini çabuk atlattığında iyi olacağını herkes söylüyor. Bundan birileri korkuyor ve önümüz kesilmeye çalışıyor. Taraftarımız merak etmesin, onlar insanların alın terleri ve gözyaşları arasında boğulacaklar" ifadelerini kullandı.

Güney, Trabzonspor'un hakkını savunacak gücü olduğunu vurgulayarak, "Trabzonspor'un hakkını yemeye kimse cesaret edemeyecek. Her türlü arenada hakkımızı arayacağız. Biz kimseden iltimas, ayrımcılık beklemiyoruz, sadece adalet istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor