Trabzonspor'dan hakem açıklaması

Bordo-Mavililer’de Başkan Yardımcısı Yakup Aslan, ligde hakemlerin 3 büyük takımı kolladığını ifade ederek, “Beşiktaş maçına atanan hakemin adil bir maç yönetmesini istiyoruz. Yoksa bunun sorumlusu MHK olacaktır” dediTrabzonspor Başkan Yardımcısı Yakup As

Trabzonspor'dan hakem açıklaması
Bordo-Mavililer’de Başkan Yardımcısı Yakup Aslan, ligde hakemlerin 3 büyük takımı kolladığını ifade ederek, “Beşiktaş maçına atanan hakemin adil bir maç yönetmesini istiyoruz. Yoksa bunun sorumlusu MHK olacaktır” dedi
Trabzonspor Başkan Yardımcısı Yakup Aslan, bu sezon geriye bakıldığında en çok hakem hatalarının konuşulduğunu söyledi. Bu hataların ciddi boyutlarda olduğunu söyleyen Aslan, “Bu hakem hataları neden hep büyük unvanlı takımların lehine yapılıyor?, Nasıl oluyor da bir önceki hafta büyük ünvanlı bir takımın maçında ciddi hatalar yapan ve kırmızı kartları es geçen bir hakem, ceza alması gerekirken bir sonraki hafta başka bir büyük ünvanlı takımın maçına verilir?” dedi.
“Herhangi bir hakemin, bir futbolcunun gol pozisyonuna girdiği anda, futbolcunun yerine kendini koyup topa vuruş pozisyonu alması neyin göstergesidir?” diyen Aslan, “Acaba büyük ünvanlı takımlar lehine hata yapan bir hakem, aynı hatayı büyük ünvanlı takım aleyhinde yapsa, MHK başkanı “hakem de insandır, hata yapabilir” diyerek geçiştirebilir mi?, ya da malum hakem topa vuruş hareketini büyük ünvanlı takım gol atarken değil de gol yerken yapsa bu hareketi “refleks” olarak değerlendirebilir mi? Cardozo’nun kullandığı penaltı pozisyonunda birkaç oyuncu ceza alanına girdi diye penaltı atışı tekrar edilirken (normal olanı bu idi), 12 futbolcunun ceza alanı ihlali yaptığı Show’un penaltı atışının tekrar edilmemesi nasıl açıklanabilir?” dedi.
Yakup Aslan geçtiğimiz ayda yaptığı bir açıklamaya da dikkat çekerek, “Önceki haftalarda “bu sezon Beşiktaş takımı lehine çok hatalar yapılıyor, bu nedenle %90 şampiyon olur” şeklinde bir demeç verdiğimde beni eleştirenler, olan bitenlere objektif olarak baktıklarında; şu anda ligin zirvesinde yer alan takımlardan ikisinin hakem hatalarının direkt olarak sonuca etki etmesi sayesinde kazandığı haksız puanların 7 ve 5 olduğunu göreceklerdir. Sarı ve kırmızı kart hataları ve takdir hakkı hataları ile sağlanan ikincil kazançlar eklendiğinde bu haksız puanlar daha da artmaktadır. Maalesef bu hatalar; hemen her hafta verilmeyen kırmızı kartlar, verilen hatalı penaltılar, ofsayttan atılan goller ve rakibin nizami gollerinin iptali şeklinde devam etmektedir” dedi.
“Adaletin tecelli etmediği bir ortamda Türk Futbolunun ilerlemesi mümkün müdür?” diyen Aslan, “Hakkı yenen kulüpler şampiyonluğu kaçırır veya küme düşerlerse bunun vebalini kim üstlenecektir. “Büyük kulüp unvanı taşımayan kulüplerin sesi nasılsa yüksek çıkmıyor, büyük unvanı taşıyanları memnun edersek gürültü çıkmaz ve sıkıntı yaşamayız” mantığı ile hareket eden yetkililere şunu hatırlatmak isterim: Yapılan bu bariz hataların tesadüf ile izahı mümkün değildir, hatalar zulüm boyutuna ulaşmıştır ve mızrak artık çuvala sığmamaktadır” dedi.
Zulmedenlerin veya zulme seyirci kalanların iki yakasının ise hiçbir zaman bir araya gelmeyeceğini söyleyen Aslan, “Bu fırsatçı yaklaşımdan kısa süreli menfaat temin edilse de, uzun vadede İlahi adalet devreye girer ve başlangıçta keyif veren bu durum acı verir hale gelir. Büyük yatırım yaparak iyi bir takım kuran Trabzonspor, her geçen gün daha iyi futbol oynamakta ve hak ettiği puanları toplamaktadır. Yıllardır ne tür oyunlarla şampiyonluklarımızın çalındığı akliselim herkesin malumudur. Bu sezon da lehimize yapılan ve sonuca etki etmeyen birkaç basit hataya karşın, Başakşehir maçında gasp edilen 2 puanımız, verilmeyen penaltılarımız, takdir haklarının aleyhimize kullanılması ve bize karşı oynayan veya bir sonraki hafta oynayacak olan rakiplerimize gösterilmesi gereken kartların es geçilmesi gibi aleyhimize yapılan pek çok hakem hatası vardır” dedi.
 
Trabzonspor’un u hafta sonu kritik bir maça çıkacağını da söyleyen Aslan, “Bu hafta sonu oynayacağımız Beşiktaş maçında deneyimli, dirayetli, cesur ve adaletli bir hakem tayin edilmesini istedik. Bu hakem hakkaniyetle bir maç yönetirse Trabzonspor’un maçı kazanma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum. MHK’den beklentimiz yukarıda saydığım özellikleri taşıyan ve etki altında kalmayacak olan bir hakemin tayin edilmesiydi. Aksi halde, olası hakem hatalarının sorumlusu MHK olacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor