Trabzonspor'dan Brüls açıklaması!

 Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Trabzonspor Kulübü'nün 2008-2009 sezonunun başında bonservis ücreti vermesine rağmen takımda oynatmadan kiraladığı, daha sonra da sözleşmesini tek taraflı feshettiği  Christian Brüls için 250 bin avro tazminat öd

Trabzonspor'dan Brüls açıklaması!

 Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Trabzonspor Kulübü'nün 2008-2009 sezonunun başında bonservis ücreti vermesine rağmen takımda oynatmadan kiraladığı, daha sonra da sözleşmesini tek taraflı feshettiği  Christian Brüls için 250 bin avro tazminat ödemesine karar verdi.

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih,  yaptığı açıklamada, 2008-2009 sezonu başında yaklaşık 50 bin avro bonservis ücreti ödenerek transfer edilen Belçikalı oyuncu Christian Brüls'ün bir sezon Maastricht'te kiralık olarak oynatıldığını belirterek, futbolcunun Trabzonspor'a alınma sözü verilmesine rağmen gerçekleştirilmediği gerekçesiyle CAS'a tazminat davası açtığını söyledi.

Futbolcunun transfer edildiği sezon sonunda sözleşmesinin de tek taraflı feshedildiğini vurgulayan Üstünsalih, "Futbolcunun CAS'a açtığı tazminat davası sonucunda kulübümüz 250 bin avro tazminat ödeyecek. Geçmiş yönetimlerin sorumsuzca yaptığı hareketlerin bedeli ağır oluyor. Düşünmeden yapılan bu hareket nedeniyle futbolcu, hiç oynamadığı Trabzonspor'dan para alacak. Bunlar küçük rakamlar değil. UEFA'dan aldığımız gelirleri yeniden UEFA'ya veriyoruz" diye konuştu.

Sonuca itiraz etme gibi bir haklarının bulunmadığına işaret eden Üstünsalih, "Ödemenin ne zaman ve ne şekilde yapılacağıyla ilgili olarak futbolcu ve avukatı ile görüşme halindeyiz. Yaşadığımız bu olaydan yola çıkarak yönetim olarak böyle sorumsuzluk örneği hareketleri bizler yapmamaya gayret gösteriyoruz ve böyle de devam edecek" dedi.

- 1 milyon 550 bin avro tazminat

Öte yandan, Nuri Albayrak'ın başkanlığı döneminde gerçekleştirilen Kiki Musampa transferinde bu futbolcuya 500 bin avro para cezası kesilmiş, futbolcunun bu karara itiraz ederek CAS'a başvurması sonucu Trabzonspor Kulübü 1 milyon 300 bin avro tazminat ödemeye mahkum edilmişti.

Bordo-mavili kulüp, bu futbolcuya tazminat parasını ödeyerek UEFA Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) tarafından kulübün Avrupa Kupası gelirlerine geçici olarak el koyan tedbir kararını kaldırmıştı.

Karadeniz ekibi, bu kararlarla birlikte Kiki Musampa'nın ardından Christian Brüls'e de 250 bin avro tazminat ödeyerek bu sezon 1 milyon 550 bin avro tazminat ödemiş olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor