Trabzonspor’da profesyonel yapı çıkmazı

Trabzonspor’da yönetimin Fenerbahçe maçı öncesi maçın heyecanına kapılıp yaptıkları açıklamalar Bordo-Mavililere pahalıya patladı.Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupasında havlu atarken ligde ilk dört takım arasında yer alarak  Avrupa Kupalarına katılmayı hede

Trabzonspor’da profesyonel yapı çıkmazı

Trabzonspor’da yönetimin Fenerbahçe maçı öncesi maçın heyecanına kapılıp yaptıkları açıklamalar Bordo-Mavililere pahalıya patladı.

Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupasında havlu atarken ligde ilk dört takım arasında yer alarak  Avrupa Kupalarına katılmayı hedefliyor. Bordo-Mavili Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yapmış olduğu açıklamalar bazı taraftarlardan takdir toplarken bazı taraftarlarında tepkisini aldı. Trabzonspor kulübünün yapılan bu açıklama ve söylemlerden yıllarca zarar gördüğü savunularak futbol anlamında kötü futbolun nedenleri araştırılıp çözüm bulunacağına TFF ile girilen bu açıklama savaşından Bordo-mavili camianın bir kazanç sağlayamadığı görüşü savunuluyor.

Sezon başında Teknik Direktör Hami Mandıralı’nın görevine son verip  Vahid Halilhodziç’i takımın başına getiren Trabzonspor yönetimi yaşadığı fikir ayrılığı sonucu Boşnak Teknik adamın görevine son verip yerine Teknik Direktör Ersun Yanal’ı getirdi. Yanal ile bir türlü istediği çıkışı yakalamayan Trabzonspor şampiyonluk yarışında rakiplerinden 14 puan geride bulunuyor. Trabzonspor’da profesyonel yapı eleştirilen konuların başında gelirken birçok ismin profesyonel anlamda geçmişlerinin bulunmamasına karşın kulüpte çalışıyor olması da bir başka ilginç detay olarak göze çarpıyor.

Eski Başkan Nuri Albayrak döneminde kulüp müdürlüğüne getirilen ve ardından değişen yönetimle birlikte görevine son verilen Sinan Zengin’e ağır ithamlar da bulunan ve yaptığı açıklamalarda bunu kamuoyuyla paylaşan Bordo-Mavili Yönetim Zengin ile mahkemelik oldu. Alınan ve  çok konuşulan karar ile Sinan Zengin Hacıosmanoğlu yönetiminde yeniden göreve başladı. Yaşanan bu süreçte Sinan Zengin aleyhine yapılan bütün açıklamaların aksine resmi internet sitesinden yanlış anlaşılma başlıklı bir açıklama paylaşılarak Sinan Zengin’e övgü dolu sözler sarf edildi.

Bordo –Mavili takımda yapılan sezon başı transferleri ise tam bir hayal kırıklığı oldu. Dönemin Teknik Adamı Halilhodziç’in isteği doğrultusunda yapıldığı iddia edilen transferlerin bir çoğu Bordo-mavili takımda görev almadan diğer kulüplere gönderilmesi Trabzonspor’da transfer politikasının ne kadar yanlış bir yol izlediğini gösterdi. Halilhodziç’in Cezayir Milli takımından ayrılıp resmi olarak Trabzonspor’da göreve başlaması ile transferde birçok isimle daha anlaşıp neredeyse takımın tamamıyla yollar ayrılıp yeni bir takım oluşturuldu.

Oysa ki Bordo-Mavili Yönetim Trabzonspor’da görevine başlarken herkesi heyecanlandıran açıklamayla takımın başına Mustafa Akçay’ı getirip öze dönüşün sağlanacağı  ve 1461 Trabzon takımından gelen oyuncularla birlikte yapılacak diğer takviyelerle Trabzon ruhunu yansıtacak bir takımın müjdesi verilirken gelinen noktada Trabzonspor’da tek yerli ismin Zeki Yavru oluşu öze dönüşte ne kadar başarı sağlandığının bir kanıtı oldu. Trabzonspor’da çok konuşulan bir diğer konu ise Gökhan Dinç ve Burak Gürdal isimleri oldu. Bordo-Mavili yönetim Altuğ Atalay’ın görevine son verip yerine bir dönem Beşiktaş muhabirliği yapan Gökhan Dinç’i Medya İletişim Departmanın başına getirerek özellikle Trabzon yerel basınından büyük tepki topladı. Trabzon yerel medyasından Trabzon’da bu işi yapacak adam kalmadı da İstanbul’dan Gökhan Dinç getirildi eleştirileri yapıldı. Gökhan Dinç’in Trabzonspor’da ömrü fazla olmadı ve yerine Lig Tv Trabzonspor Muhabiri olarak görev yapan Can Karyağdı geldi.

Trabzonspor’un Hiç kuşku yok ki en ağır eleştirileri alan ismiydi CEO Burak Gürdal. Nuri Albayrak yönetiminde görevine son verilen Gürdal Hacıosmanoğlu Yönetimiyle yeniden kulüpte çalışmaya başladı. Bordo-Mavililerin yapılan bütün transferlerinde etkin rol oynayan Gürdal Hacıosmanoğlu ile kulübü tek başına yönetiyor eleştirilerine maruz kaldı. Trabzonspor’da izleme komitesinin olmayışı ve yapılan transferlerin kimin bilgisi dahilinde yapıldığı konusu ise hep tartışmaların odağını oluşturdu. Her fırsatta Gürdal’ın en yakın dostu olarak bilenen Hacıosmanoğlu Gürdal birlikteliği de devre arası transfer sezonunun sona ermesiyle ve Gürdal’ın ailevi sorunlarını mazeret göstererek kulüpten ayrılması da Trabzonspor tarihindeki yerini aldı. Bazı çevreler ise Burak Gürdal’ın Tolgay transferi bitmeden paylaştığı fotoğraf sonunu hazırladı yorumunda bulundu.

Trabzonspor’da idari menejer olarak görev yapan Serkan Ünver’in Bordo-Mavili takımdan gönderilmesi de hafızalarımızda kaldı. Ünver için kulüpten hiçbir açıklama yapılmazken resmi internet sitesinden kendisine teşekkür mesajı yayınlandı. Serkan Ünver’in ardından Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun danışmanlığını yapan Serhat Altıncı Bordo-Mavililer de Genel Menejerlik görevine atandı. Altıncı’da eleştirilerden nasibini aldı. Altıncı’nın futbol kökenli olmadığı ve buz hokeyi alt yapısı olması da gündeme taşındı. Yaşanan bu süreçte kulüpte İdari Menejerin olmaması ama yardımcısının olması bizim dikkatlerimizden kaçmadı.

Trabzonspor’da tüm süreçler arka arkaya yaşanırken profesyonellik adına yapılan amatörce açıklamaların ve değişimlerin faturası hep Trabzonspor’un kasasından çıkarak hem oyuncu transferine harcanan paralar ve gelmeyen başarı profesyonel yapının nasıl işlediği ve açıklamaların sadece çatışmadan öteye geçmediğini gözler önüne serdi.

Oysa ki Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu Başkan adaylığı sürecinde ;

Kupa İstanbul Köprüsünde horonlar oynanarak üstü açık otobüsle Trabzon’a getirilecek

Trabzonspor öze dönüş hamlesini yapacak

Bordo-Mavili takım iki yıl içinde şampiyon olacak

Trabzonspor camiası kendi içinde birleşip kenetlenecek demişti.

 

Haber61.Net Spor Müdürü Tuncay LAKOT

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler