Trabzonspor'da Onur serbest mi kalıyor?

Trabzonspor sezonun bitmesiyle yeni sezon çalışmalarına ve transfer arayışına başlasa da elindeki futbolculara hukuken yapma yükümlülüğü bulunan maddeleri yerine getirmedi.Borç batağından kurtulmaya çalışan bordo mavili kulüpte birçok futbolcunun alacağı

Trabzonspor'da Onur serbest mi kalıyor?

Trabzonspor sezonun bitmesiyle yeni sezon çalışmalarına ve transfer arayışına başlasa da elindeki futbolculara hukuken yapma yükümlülüğü bulunan maddeleri yerine getirmedi.

Borç batağından kurtulmaya çalışan bordo mavili kulüpte birçok futbolcunun alacağı nedeniyle sıkıntı oluşurken tehlikenin en büyüğü Kaptan Onur’da yaşanıyor.

Trabzonspor’un Milli kalecisi ve kaptanı  Onur Kıvrak’ın kulüpten alacakları nedeniyle serbest kalma ihtimalinin olduğu ortaya çıktı.

Haber61 spor servisinin edindiği bilgiye göre; Onur’un  Türkiye Futbol Federasyonu’nun Profesyonel Futbolcular talimatının 28. Maddesi olan Sözleşme Fesih maddesi gereği alacaklarını 30 gün içerisinde alamadığı için serbest kalma hakkı oluştu. Başarılı kalecinin kulüpten ayın 15’i itibariyle toplamda 5.5 Milyon TL  alacağı bulunurken, serbest kalma hakkının alacağı 2 Milyon TL olduğunda dahi oluştuğu öğrenildi.

 Şuan itibariyle Onur kulübe karşı herhangi bir uyarı yapmadığı için serbest kalmış değil.  Ancak başarılı file bekçisi TFF’ye durumu bildirdiği andan itibaren 30 içerisinde alacaklarını temin edemezse istediği takdirde 30 günün devamındaki 7 gün içerisinde sözleşmesini feshetme hakkına sahip olacak.

PEKİ TFF TALİMATLARI NE DİYOR?

FUTBOLCULARA  “BORCUNUZ YOKTUR” BELGESİ İMZALATILDI MI?

Diğer sayfada

PEKİ TFF TALİMATLARI NE DİYOR?

TFF’nin Profesyonel Futbolcuların Statüsü Ve Transferleri Talimatı’nın 28. Maddesinde futbolcunun fesih hakkının hangi şartlarda yapılabileceği açıkça belirtiliyor.

Buna göre Gaziantepspor’da forma giyen ve sözleşmesini fesheden Turgut Doğan Şahin örneğinde olduğu gibi her futbolcunun ücretlerinin 30 gün içerisinde ödenmesini  TFF’ye bildirerek kulübe ihtar çektirme hakkına sahip. Futbolcuya 30 gün içerisinde ödeme yapılmadığı takdir de ise futbolcu 30 günü takip eden 7 gün içerisinde sözleşmesini feshedebiliyor . Ancak 7 gün içerisinde sözleşmesini feshetmezse futbolcunun bu hakkı elinden alınıyor.

İŞTE O MADDENİN TAMAMI;

MADDE 28 - FUTBOLCUNUN FESİH HAKKI

(1) Kulüp futbolcunun ücretlerini ödemekte temerrüde düştüğü takdirde, futbolcu sözleşmesini feshetmek arzusunda ise, kulübüne ve bilgi için TFF’ye noterden keşide edeceği bir  ihtarname ile ücretinin 30 gün içerisinde ödenmesini bildirmek zorundadır. Kulüp, söz konusu mehle rağmen ücretini ödemediği takdirde, futbolcu mehilin sona ermesinden itibaren ancak 7 gün içinde sözleşmesini feshedebilir.

(2) Kulüp sözleşmeden kaynaklanan diğer edimlerini ifada temerrüde düştüğü takdirde,futbolcu sözleşmesini feshetmek arzusunda ise, kulübe keşide edeceği bir ihtarname ile edimini uygun bir süre içerisinde yerine getirmesini bildirmek zorundadır. Kulüp, söz konusu mehle rağmen edimlerini yerine getirmediği takdirde, futbolcu mehilin sona  ermesinden itibaren ancak 7 gün içinde sözleşmesini feshedebilir.

(3) Yukarıdaki fıkralarda belirtilen süreler futbolcu aleyhine değiştirilemez.

(4) TFF, kendisine 1. fıkra kapsamında gönderilen ihtarnameyi tebliğ tarihinden itibaren en  geç 7 gün içerisinde faks ya da herhangi bir şekilde kulübe bildirir. 1. fıkra kapsamındaki süreler TFF bildirimi ya da noter ihtarından kulübe hangisi daha erken tebliğ edilmiş ise  onun tebliği tarihinden itibaren işlemeye başlar. Ayrıca TFF, kulübe yaptığı bildirimin tarihini gösterir belgeyi ihtarnameyi keşide eden futbolcuya ya da vekiline gönderir.

(5) 23 yaş üstü bir profesyonel futbolcu, sezon sonunda, kulübünün oynadığı resmi müsabakaların % 10’undan daha azında görevlendirildiği takdirde sözleşmesini sportif haklı sebeple feshetme hakkına sahip olabilir. Böyle bir fesih, futbolcunun durumu ve somut olayın şartları göz önüne alınarak değerlendirilir.

(6) Futbolcu, sportif haklı sebeple feshi kulübünün ilgili sezondaki son müsabakasından itibaren 15 gün içinde yapmak zorundadır.

FUTBOLCULARA  “BORCUNUZ YOKTUR” BELGESİ İMZALATILDI MI?

FUTBOLCULARA  “BORCUNUZ YOKTUR” BELGESİ İMZALATILDI MI?

Başta Onur olmak üzere birçok futbolcunun canını sıktığı iddia edilen “Kulüpten alacağımız yoktur” yazılı belgenin futbolculara imzalatılması olayının perde arkasında farklı sebeplerin olduğu öğrenildi.

Yine Haber61.net’in edindiği bilgilere göre; Futbol kulüpleri her 3 ayda bir denetimden geçip futbolculara borç olup olmadığı sorgulanarak “borcu yoktur” imzası alınıyor. Futbolculara bu aşamada verilen belge de denetime takılmamak amacıyla attırılan imzadan ibaret. Ancak ikinci devrenin başında düzenlenen belgelere başta Onur olmak üzere futbolcular önce ücretlerin ödenmesi gerektiğini belirterek itiraz etti.  Bunun üzerine verilen sözlerin ardından belgeler imzalandı. Bu uygulamanın da birçok kulüp tarafından sıkça uygulanan bir yöntem olduğu öğrenildi.

CEZASI VAR MI?

Bilindiği gibi Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören Beşiktaş başkanlığı yaptığı dönemde futbolculara benzer bir belge imzalatmış ancak daha sonra ödemeleri de yapmayarak UEFA’ya yalan beyanda bulunduğu gerekçesiyle Beşiktaş Avrupa Kupaları’ndan 1 yıl men cezası almıştı.

Trabzonspor’un içinde bulunduğu durum ise Beşiktaş örneğiyle benzeşse de futbolculara geçte olsa yapılan ödemeler UEFA’dan gelecek herhangi bir cezanın önüne geçiyor. Şayet imzalatılan belgelerin ardından ödemeler gerçekleşmezse yapılan mali denetim sonucu UEFA’ya gönderilecek olan belgede yanlışlık olursa UEFA’nın ceza vermesi gündeme gelebilir.  Ancak şuan itibariyle böyle bir cezanın uygulanması söz konusu değil.

Özel haber: Haber61.net/Doğan Alayoğlu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor