Trabzonspor'da kongre günü

Trabzonspor'da bugün Divan Genel Kurul toplantısı yapıldı.Trabzonspor Divan başkanlık Kurulu Toplantısı Trabzon Büyükşehir Belediyesi Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde yapıldı.Divan Genel Kurul Toplantısının gündemi şu amddelerden oluştu.1. Yoklama –

Trabzonspor'da kongre günü

Trabzonspor'da bugün Divan Genel Kurul toplantısı yapıldı.

Trabzonspor Divan başkanlık Kurulu Toplantısı Trabzon Büyükşehir Belediyesi Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde yapıldı.

Divan Genel Kurul Toplantısının gündemi şu amddelerden oluştu.

1. Yoklama – Açılış,

2. Genel Kurul Divanının oluşturulması,

3. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı,

4. Divan Başkanlık Kurulu’nun, Genel Kurulu bilgilendirmesi,

5. Yönetim Kurulu’nun, Genel Kurulu bilgilendirmesi,

6. Denetleme Kurulu’nun, Genel Kurulu bilgilendirmesi,

7. Üyelerinin görüş ve dilekleri,

8. Kapanış.

HACIOSMANOĞLU SALONDA

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacısomanoğlu ve Mali işlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih  ve Köksal Güney toplantının yapıldığı salona geldi.

GÜNDEM OYLANDI

Dıvan Başkanı Osman Çavuşoğlu saygı duruşu ve İstiklala Marşının okunmasının ardından Divan Başkanlık Kurulu Toplantısının gündemini oylamaya sundu. Gündem maddeleri oy çokluğu ile kabul edildi.

BİLGİLENDİRME YAPILDI

Divan Genel Kurulunun 4. gündem maddesinde yeralan Divan Başkanlık Kurulunun Genel Kurulu bilgilendirmesi maddesinde Divan Başkanı Ali Özbak bilgilendirme konuşmasını yaptı. Daha sonra Trabzonspor Yönetim kurulu adına konuşma yapan Mali İşlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih konuşma yaptı. Üstünsalih kulübün mali durumunu ve borcunuda açıkladı. Daha sonra Denetleme kurulu raporu okundu.

ÇARPICI KONUŞMALAR

Trabzonspor Divan Genel Kurulu'nda Genel Kurulun bilgilendirilmesinin ardından gündemin son maddesi üyelerin görüşve dilekleri kısmına geçildi. Bu kısımda Trabzonspor'un kurucuları eski yöneticiler de dahil bir çok kişi konuşma yaptı.

İŞTE O AÇIKLAMALAR:

"BAŞKAN HACIOSMANOĞLU'NDAN BOMBA AÇIKLAMALAR" TIKLAYIN!

"ALİ ÖZBAK'TAN 1461 TRABZON ELEŞTİRİSİ" TIKLAYIN!

ABDİ SERDAR ÜSTÜNSALALİH BORCU AÇIKLADI TIKLAYIN

YILMAZ: BAŞBAKAN'A ADALETSİZLİĞİ SORDUNUZ MU?

"HAYRETTİN HACISALİHOĞLU: KONGREYE GİDİN" TIKLAYIN!

"SERDAR BALİ'DEN KAZLIÇEŞME ELEŞTİRİSİ" TIKLAYIN!

"ALİ SÜRMEN: KUPA BAŞBAKAN'IN İKİ DUDAĞI ARASINDA" TIKLAYIN!

HACIOSMANOĞLU VE HAYRETTİN HACISALİHOĞLU ARASINDA GERGİNLİK

Trabzonspor'da bugün yapılan Divan Genel Kurulu'nda konuşmaların yapıldığı sırada gerginlik yaşandı. İkinci konuşmasını yapan Trabzonspor Mali İşlerden sorumlu Başkan yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih konuşmasını yaptığı esnada daha önce konuşmasını yapan Trabzonspor eski As Başkanlarından Hayrettin Hacısalihoğlu ile Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu arasında sözlü atışma yaşandı. Ayağa kalkan Hacıosmanoğlu bir süre Hasalihoğlu ile konuştu. ardından ortam yatıltı.

İSKENDER ÖNAL: SADRİ ŞENER'E YANLIŞ YAPILDI

Ben Faruk Bey'in avukatı değilim. Yaptıkları Trabzonluların takdiridir. Ticaret yaptığım için bir çok insanla muhatap oldum. Biz faruk Bey'le hiçbir zaman hesap yapmadık. Ben şunu söylemek istiyorum.

Trabzon'u Faruk Bey Kadar düşünen başka birinin oduğunu düşünmüyorum. Ahmet Ağaoğlu kardeşimiz kongreden bir gün önce adaylıktan çekilerek Trabzon'u terk etti. Bir abimiz beni aradı. Dediki Ahmet Ağaoğlun gitti. Bu iş sana kaldı. Listeni yap dedi. Ben Kendisine bu iş kolay değil, ekonomik, sportif ve daha bir sürü ayrı tarafı var. Bana ne yapalım Trabzonspor'u sahipsiz mi bırakalım dedi.

Malatyaspor maçı var. Ahmet Ağaoğlu'nun istifası faks yoluya basına intikal etti. Geri dönmeyeceğini anlayınca kara kara düşünmeye başladık. Faruk Bey toplantıdan çıktı. Kriz komitesi toplantısına gitti. Toplantı devam ederken bana telefon ettirdi. Özkan Sümer sana karşı çıkmış dedi. Ben aday olmadım ki bana karşı çıksın dedim. Trabzonspor'a hiçbir zaman saygısızlık yapmadım, yapmamda. BUrada hiç konuşmaya niyetim yoktu. Sayın Sadri Şener Kardeşime en büyük eleştiriyi ben yaptım ama hiç bir zaman küs olmadık. Ona yanlış yapıldığını düşünüyorum" dedi.

ABDİ SERDAR ÜSTÜNSALİH: YEMEMEYE VE YEDİRMEMEYE ÇALIŞIYORUZ

Yapılan eleştirilere tekrar cevap verme gereği duyan Üstünsalih, “Kulüpten ayrılan personele ödenecek tazminat 1 milyon lira dolayındadır. Bunun 650 bin liralık kısmı Sinan Zengin’e icra yoluyla ödenmiştir.

Personel artışlarının nedeni ise TS Club mağaza sayısının arttırılması nedeniyledir ve çoğu asgari ücret dolayında çalışan arkadaşlarımızdırlar. İşten çıkarılan arkadaşların bazılarının kulüpte disiplin suçu vardı. Karar defterinde bunlar kayıtlıydı. Tazminatları verilmek suretiyle yollar ayrılmıştır kendileriyle. İstanbul’daki Kartal Tesisleri’miz var. Bir kısmını Opet kullanıyor. İrtifa hakkı da bu kuruma verilmiştir. Bizden önce yapılmıştır. Benzinlik ruhsatı iptal edilince 9,5 milyon dolarlık bir tazminata mahkum edildi kulüp. Yönetime geldiğimizde para talep edildi bizden.

Sayın başkanımızın üst düzey görüşmeleriyle birlikte Opet irtifa hakkından vazgeçmiştir. Kullandığı parseli de tekrar bize iade etmiştir. 2 bin 700 metrekaredir bu alan. Alanı 3 bin 200’e çıkararak tekrar Opet’e kiraladık ve bu maliyetten kurtulduk. Bireysel borçlanmalardan bahsedildi. Bu bir haksızlık. Başkanın kulübe yapılan bağışları kendi adına yazdırdığı yönündeki haberler konusunda defterlerimiz açıktır. İki ayrı ismin başkanımızın şahsına verilmiş borçlardır.

Başkanımız adına temlikli bir paradır. Resmi bir kayıttır. 4 milyon borç olarak yazılmıştır. Borçlar bilanço içindedir. Açıkladığımız toplam borçta vardır. Açıkladığımız 181 milyon liralık rakam reel borcumuzdur. Musampa’dan kalan ve halen ödediğimiz paralar ve vergiler var. Bunlar da borcu arttırıyor. Kısa vadede ödememiz gereken para 120 milyondur ve bir yıla yayılmıştır. Trabzonspor marka değeri olan bir kulüptür. Ummadığınız yerden paralar geliyor. Borç günceldir. Bugün transfer yaparsınız 250 milyona çıkar. Hiç yapmazsınız 100’e düşer.

Yeminli müşavirimiz var. Şirketlerimiz sürekli denetimlerden geçiyor. Masrafların kısıtlanması istendi. Elimizden geldiğince yapıyoruz. Yememeye ve yedirmemeye çalışıyoruz. Bazılarının ayaklarına basıyoruz. Bu da bazılarını rahatsız ediyor. Bundan gurur duyuyoruz. Ya gelirlerimizi arttıracağız ya da giderlerimizi azaltacağız. Aksi halde borç büyür.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor