Trabzonspor’da bütçe karmaşası

Trabzonspor M.P Basketbol takımında  geçtiğimiz haftasonu gerçekleşen kahvaltılı basın toplantısında genel menejer Nihat Mala’nın açıkladığı borç miktarı kafaları karıştırdı.Genel Menejer Mala Trabzonspor oyuncu ve teknik ekip maliyetinin 8 milyon tl oldu

Trabzonspor’da bütçe karmaşası

Trabzonspor M.P Basketbol takımında  geçtiğimiz haftasonu gerçekleşen kahvaltılı basın toplantısında genel menejer Nihat Mala’nın açıkladığı borç miktarı kafaları karıştırdı.

Genel Menejer Mala Trabzonspor oyuncu ve teknik ekip maliyetinin 8 milyon tl olduğunu açıklarken geçmiş dönemlerden olan borçlarla birlikte bu rakamın 15 milyon tl olduğunu vurguladı.Abiş Hopikoğlu başkanlığında oluşan yönetime sezon başında 10 milyon tl lik sponsorluk anlaşması yapan Medical Park hastaneler grubu, diğer taraftan yayın gelirleri ve iddia gelirleri ile birlikte Trabzonspor’un kasasına yaklaşık olarak 14 milyon tl’lik bir girdi sağlanıyor.

Genel Menejer Nihat Mala’nın geçmiş dönemlerden olan borcu 7 milyon tl olarak açıklarken Eski başkanlar Saner Ayar ve Mehmet Yiğit Alp başkanlığında bırakılan borç toplamının 2.8 milyon tl olduğu ve Eski başkan Mehmet Yiğit Alp’in Trabzonspor M.P’ın mevcut yönetimine o dönemde bu borcun 1.5 milyon tl’ye kapatılabileceği hatta bu konuda kendilerine yardımcı olacağını kendi beyanıyla söylediği hafızalarımızda ki yerini koruyor.

Genel Menejer Mala’nın teknik adamlar ve oyuncu maliyet toplamını 8 milyon tl olarak açıklarken oyuncular ve teknik adamlara Trabzonspor M.P’da ödenen paranın yaklaşık 13 milyon tl civarında olduğu ve arada doğan 6 milyon tl’lik farkın nereye gittiği ise kafalarda soru işareti bırakıyor.

Trabzonspor M.P’ın 15 milyon tl’lik bütçenin 7 milyon tl’sini geçmiş dönemden kalan borçlara ve alacaklara gittiği düşünüldüğünde ve TrabzonsporM.P’ın böyle bir miktarı ödedikten sonra bile federasyon tarafından borçlarından dolayı transfer yasağı ile karşı karşıya kalması bu borcun 7 milyondan daha da fazla olduğu düşüncesini akla getiriyor.

Öte yandan Trabzonspor M.P Basketbol takımının kadrosunda bulunmayan oyuncuları Kaya Peker ve Tutku Açık’a yaklaşık 1 milyon Euro’luk ödeme yapacağı da dile getirildi.

Genel Menejer Nihat Mala’nın bütçe konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığı açıkça ortaya çıkarken bu Mali konuların muhattabının biran önce bu konulara açıklık getirmesi bekleniyor.

Haber61 Spor Servisi/Tuncay LAKOT

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor