Trabzonspor'da bugün neler oldu

Trabzonspor Türkiye'yi taşıyorUEFA ülke puanları sıralamasında Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Avrupa'daki başarılı performansları sayesinde Türkiye sırasını koruyor..  Ağustos ayı itibariyle lig şampiyonu bile Avrupa'ya direkt katılamama tehlikesiyle karşı ka

Trabzonspor'da bugün neler oldu

Trabzonspor Türkiye'yi taşıyor

UEFA ülke puanları sıralamasında Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Avrupa'daki başarılı performansları sayesinde Türkiye sırasını koruyor..
 
 Ağustos ayı itibariyle lig şampiyonu bile Avrupa'ya direkt katılamama tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Ancak Trabzonspor  ve Beşiktaş Avrupa'daki başarılı performanslarıyla aldığı puanlar sayesinde 13. Yunanistan ile farkı açtık, 11. İsviçre'ye yaklaştık.
 
Cardozo tepkisi
 
 
Cardozo tepkisi
 
Lokeren maçının bitimine 1 dakika kala Cardozo'nun oyuna alınması sert tepki çekti. Taraftarlar maçtan bir gün önce düzenlediği basın toplantısında, "Cardozo takımında yedekti, ancak alabildik" diyen Halilhodzic'in, Lokeren maçında oyuncuya karşı takındığı bu tutuma tepki gösterdi. Taraftarlar, sosyal medyada Halilhodzic'in Cardozo'yu değersizleştirdiğini savunup tepki gösterdiler.
 
14 MAÇIN 7'SİNDE YEDEK BEKLEDİ
Bordo-mavili yönetimin sezon başında büyük uğraşlar ve umutlarla aldığı Oscar Cardozo, geride kalan 14 maçta sadece 7 kez ilk 11'de görev yaptı. Paraguaylı dünyaca ünlü forvet 14 maçın 12 tanesinde görev alırken, 90 dakika sahada kaldığı yalnızca 2 mücadele oldu. Toplamda 660 dakika sahada kalan Cardozo attığı 4 golle takımının en skorer oyuncusu konumunda bulunuyor. Cardozo, Lokeren sınavında da yedekti.
 
Trabzonspor'da sakatlık şoku
 
 
Trabzonspor'da sakatlık şoku
 

Tarihinde ilk kez Euro- Challenge'a katılan ve ilk maçından zaferle ayrılan Trabzonspor MP, Tutku Açık'tan gelen haberle yıkıldı.

Bordo-mavililerin deneyimli oyun kurucusunun ameliyat masasına yatacağı ve en erken sezonun ikinci yarısında parkelere dönüş yapacağı öğrenildi. 34 yaşındaki basketbolcu, "Sezonu kapatma durumum da var. Umarım ameliyatım başarılı geçer. Geçen yıl da ameliyat olmuştum" dedi.

Waris kendine geldi

Waris kendine geldi

Trabzonspor'un 6 Milyon Euro'ya kadrosuna kattığı Waris, Lokoren maçında attığı gol ile adeta hayata döndü. 

Bugüne kadar gerek Avrupa'da gerekse ligde oynadığı maçlarda gol sevinci yaşayamayan Ganalı oyuncu artık kendisi için herşeyin daha güzel olacağını söyledi.

Waris Lokoren deplasmanından aldıkları 1 puanın gruptan çıkma adına çok önemli olduğunu belirterek, " Galibiyet için fırsatlar da yakaladık ancak değerlendiremedik. Gruptan çıkmak için bizimle mücadele eden bir rakipten puan alarak hem onların direncini kırdık jem de ilk 2 için avantaj elde ettik." dedi.

Lokeren maçında büyük skandal

Lokeren maçında büyük skandal

Trabzonspor'un Lokoren ile oynadığı UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasında büyük bir skandala imza atıldığı ortaya çıktı.

Belçika'daki maç öncesinde kentin güvenlik birimleri tarafından alınan karar uyarınca Türk asıllı olan hiçkimseye bilet satışı yapılmadığı ortaya çıktı.  Statta Türkler'in çoğunluğu ele geçirmesine ve olay çıkması riskine karşı tedbir olarak yürürlüğe konulduğu savunulan uygulama çerçevesinde sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına değil, Türk asıllı Belçika vatandaşlarına bile bilet satışının yasaklandığı belirlendi. Bu uygulama yüzünden Belçika'da yaşayan ve Lokoren takımının taraftarı olan Türk asıllı futbolseverler bile maçı izlemeye gidemedi.

Uygulama ayrımcılık tartışmalarına konu olurken Belçika basınında bu uygulamanın doğru olup olmadığı tartışmaya başlandı.

Öte yandan konu İsrail basınının da gündemine geldi. JSS News "Belçika'da ırk ayrımı" başlığıyla verdiği haberde "Eğer bir Lokoren taraftarıysanız ve isminiz Abdul ya da Onur ise bu maç size yasak! Ancak Vanden Bossche ya da Bart Dubois'ler için sorun yok. İşin ironik tarafı Lokoren'de Onur Kaya isimli Türk asıllı bir futbolcu oynuyor ve stada girebiliyor. Eğer bunu İsrail yapmış olsaydı dünya medyasında nasıl yer alacağını hayal etmek bile güç" ifadelerine yer verildi. 

Trabzonspor'da yeniden kongre olur mu?

 
Trabzonspor'da yeniden kongre olur mu?
 
Trabzon’da yerel mahkeme İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Trabzonspor’a başkan olarak seçildiği kongrede usulsüzlük olduğu kararını vererek yeniden kongre yapılması kararını verdi. Bu durumun üzerine yönetimi yerel mahkemenin kararını Yargıtay’a taşıdı. Yargıtay 18. Hukuk Dairesi; dosyada eksiklikler olduğunu belirterek yerel mahkemeye eksiklerin tamamlanması için dosyayı gönderdi. Edinilen bilgiye göre dosya tamamlanarak Yargıtay’a geri gönderildi. Gözler Ankara’dan çıkacak karara çevrildi. 
 
Trabzonspor Konyaspor'dan üstün
 
 
Trabzonspor Konyaspor'dan üstün
 
Trabzonspor ile Torku Konyaspor, yarın Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapacakları maçla lig tarihinde 27'nci kez karşı karşıya gelecek.

Bugüne kadar iki takım arasında yapılan 26 maçta, bordo-mavili takımın galibiyetlerde 13-6 üstünlüğü bulunuyor. 7 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı.

Karadeniz ekibi, söz konusu maçlarda 39 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 27 gol gördü.

- Trabzon'daki maçlar

Trabzonspor, Torku Konyaspor ile Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yaptığı maçlarda da rakibine üstünlük sağladı.

Bordo-mavililer, bugüne dek sahasındaki 13 lig maçında 8 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. Trabzonspor, sahasında 24 gol atarken kalesinde 14 gol gördü.

İki takım arasındaki en farklı galibiyeti 1991-1992 sezonunda Trabzonspor, 4-0'lık sonuçla elde etti.

Trabzonspor'un muhtemel 11'i

Trabzonspor'un muhtemel 11'i

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Trabzonspor, Torku Konyaspor ile karşılaşacak.

 
Teknik direktör konusunda çalkantılı günler geçiren Trabzonspor sahasında ağırlayacağı Konyaspor'u yenerek moral kazanmak istiyor. Bordo mavili ekip alacağı galibiyetle çıkış yapmanın hesaplarını yapıyor. Trabzonspor'da maç öncesinde sakatlığı süren Onur, Aykut ve Deniz haricinde eksik bulunmuyor. Ancak teknik ekibin Mehmet Ekici'yi dinlendirmek için ilk 11'de sahaya sürmeyeceği belirtiliyor.
 
Avni Aker'de yarın saat 16.00'da başlayacak olan karşılaşmayı Özgür Yankaya yönetecek.
 
İşte muhtemel 11'ler;
 
TRABZONSPOR
 
Fatih Öztürk - Bosingwa, Belkalem, Mustafa Akbaş, Musa Nizam, Medjani, Salih, Constant, Özer, Yusuf, Cardozo
 
SAKAT: Aykut, Onur, Deniz
 
CEZALI: Yok
 
TORKU KONYASPOR

Belec- Tolga, Kokalovic, Mehmet Uslu, Mehmet Güven, Uğur, Hleb, Ömer Ali, Torje, Vukovic, Hasan Kabze

SAKAT: Djalma, Marica, Recep

CEZALI: Selim Ay
 
BİLET FİYATLARI: Kale Arkası: 30.TL, Maraton: 50.TL, Kapalı Kenar: 80.TL, Kapalı Orta: 100.TL, VIP: 200.TL, VIP Özel C-I arası: 500.TL, VIP Özel A-B sırası: 1.000.TL
 
 
 
 
Trabzonspor M.P. bugün evinde Türk Telekom'u ağırladı. Çıkış peşinde olan bordo mavili ekip zorlu karşılaşmadan 86 - 76 galibiyetle ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler