Trabzonspor'a çılgın transfer faturası!

Trabzonspor’da 2014-2015 sezonu öncesinde adeta yeniden bir takım kurulurken bu yeni Trabzonspor’un kulübe maliyeti 244 milyon lira oldu. Transferde hareketli bir dönem geçiren ve tam 21 oyuncuyu renklerine bağlayan Trabzonspor, bu oyuncularla 1 yıl ile 4

Trabzonspor'a çılgın transfer faturası!

Trabzonspor’da 2014-2015 sezonu öncesinde adeta yeniden bir takım kurulurken bu yeni Trabzonspor’un kulübe maliyeti 244 milyon lira oldu. Transferde hareketli bir dönem geçiren ve tam 21 oyuncuyu renklerine bağlayan Trabzonspor, bu oyuncularla 1 yıl ile 4 yıl arasında sözleşme imzaladı. Teknik Direktör Halilhodzic ile de 2 yıllık sözleşme imzalayan Bordo mavililerin maç başı primler hariç bu transferler için 4 yıl boyunca kasasından çıkacak olan para yürekleri hoplattı.. Tamı tamına 244 milyon lira..

Trabzonspor’da 244 milyonluk faturanın başını ise Paraguaylı golcü oyuncu Oscar Cardozo çekiyor. Bonservisiyle birlikte Trabzonspor’dan 3 yıllık alacağı toplam 35 milyon lira olan Cardozo’yu, 4 yıllık maliyeti 32.2 milyon lira olan Gineli oyuncu Costant takip ediyor. Trabzonspor’un 6 milyon Euro bonservis bedeli ödeyeceği Ganalı oyuncu Waris’in Trabzonspor’a 4 yıllık maliyeti de toplam 27,4 milyon lira..

Transferin son gününde kadroya  katılan ve 3 yıllık sözleşme imzalanan Yatabare’nin Trabzonspor’a  3 yıllık maliyeti ise 15,4 milyon lira. Trabzonspor’da yerli oyuncularda en fazla maliyetli oyuncu ise Sefa oldu. Trabzonspor, genç oyuncunun bonservisi ile birlikte kendisine 4 yılda tam 24 milyon lira ödeyecek. Sefa’yı 16 milyon 380 bin lira ile İshak ve 16 milyon lira ile Mehmet Ekici takip ediyor. Trabzonspor’da teknik direktör Halilhodzic’in 2 yıllık alacağı ise 10 milyon lira..

Bordo mavili takımda kadroda bulunan diğer oyuncuların da maliyetleri göze alındığında 244 milyon lira civarında bir faturanın 350 milyon liraya yaklaştığı görülüyor. Adrian, Henriuge ve Olcan’dan önemli girdi elde eden bordo mavili yönetim, bu girdiler ile bu faturayı da 310 milyon liraya indirdi. Şimdide ekonomik anlamda nefes almak isteyen yönetim bir taraftan yeni kaynak arayışlarını sürdürürken, diğer taraftan da takımın performansına endeksli olarak kulübe yeni girdilerin olamsını umut ediyor.

Günebakış

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler