Trabzonspor ve Trabzon futbolu tehlikede!

Trabzon’da futbola uzun yıllar hizmet eden Amatör’den Süper Lig’e kadar bir çok kez yöneticilik görevini üstlenen ve 1461 Trabzon kulübünün isim yaratıcısı olan Serkan Kılıç Haber61’e özel açıklamalarda bulundu.SORUMLU TRABZONSPOR YÖNETİMİTrabzonspor ve T

Trabzonspor ve Trabzon futbolu tehlikede!

Trabzon’da futbola uzun yıllar hizmet eden Amatör’den Süper Lig’e kadar bir çok kez yöneticilik görevini üstlenen ve 1461 Trabzon kulübünün isim yaratıcısı olan Serkan Kılıç Haber61’e özel açıklamalarda bulundu.

SORUMLU TRABZONSPOR YÖNETİMİ

Trabzonspor ve Trabzon futbolunun tehlikede olduğunu vurgulayan Kılıç, tehlikenin en büyük sorumlusu olarak mevcut Trabzonspor yönetimini gösterdi. Trabzonspor yönetiminin ortaya koyduğu tablonun taraftar ve camiayı kulüpten soğuttuğunu dile getiren tecrübeli yönetici yapılan söylemlerin ayrımcılığa da neden olduğunu söyledi.

“Trabzonspor yönetiminin sergilediği duruş, Trabzonspor’a bugüne kadar destek olmuş iş adamlarını, taraftarları, camiayı futboldan soğutmuştur.” diyen Kılıç , Trabzonspor’un Eskişehirspor’la oynadığı maçı örnek göstererek “ Baktığınızda Eskişehirspor maçında bilet fiyatları dibe çekilmesine rağmen tribüne 4 bin civarında taraftar geldi.  Her yerde “Taraftarın adamıyız” diyen yöneticiler bu tabloya bir  baksın. Bedava yaptığın maç biletlerine rağmen 4 bin kişi geldi. Bunun sorumlusu açık şekilde insanları futboldan soğutan mevcut yönetimdir” ifadelerini kullandı.

TRABZONSPOR DESTEK YERİNE KÖSTEK OLDU

Trabzon’da insanların futboldan soğumaması için en azından Trabzonspor’un, liglerde ve amatörde mücadele eden Trabzon kulüplerine maddi olmasa da manevi destek vermesi gerektiğini söyleyen Kılıç “ Şuanda yapılması gerekenin tam tersi yapılıyor. Manevi olarak köstek olunuyor. Bu şekilde devam ederse bırakın Trabzonspor’u Trabzon futbolu ortadan kalkacak “dedi.

Trabzonspor’un  olaylı geçen Mali Genel Kurulu’na da değinen Kılıç insanlara yalan söylendiğini savunarak yönetime kongre çağrısında bulundu .“ Trabzonspor’un borcu kurulda  280 Milyon Lira olarak açıkladı.  Ancak SPK’ya 380 Milyon lira olarak bildirildi. “ diyen Kılıç, “Milleti kandırarak bu şekilde futboldan soğuttular. Bunu düzeltecek olan da kendileridir. Kongre kararı alarak sağduyulu bir davranış sergilemeliler” ifadelerini kullandı.

Daha önce Akçaabat Sebatspor kulübünde futbol şube sorumlusu olarak da görev yapan Serkan Kılıç, hafta içerisinde Sebat Proje Akçaabat Futbol Kulübü’nün flaş bir kararla ligden çekilerek kulübü kapatmasını da çarpıcı sözlerle değerlendirdi. Sebat Proje Akçaabat FK.’ya Trabzonspor’un adeta köstek olduğunu  belirten Kılıç, takımını ligden çeken başkan Zeki Öztürk’ün gösterdiği erdemli duruşu bordo mavili kulübün mevcut yöneticileri tarafından da sergilenerek üstlerine düşeni yapmaları gerektiğini söyledi.

Sebat Proje Akçaabat FK’nın ve başkan Zeki Öztürk’ün getirildiği duruma vurgu yapan Kılıç “ Öztürk , Akçaabat kulübü için 4-5 Milyon TL para harcadı. Takımın ismini Akçaabat Sebatspor yapabilmek için Federasyonla uzun süre mücadele etti ama olmadı. Yoluna Sebat Proje Akçaabat Futbol Kulübü olarak devam etti. Daha sonra gelişen süreçte kendisine ve takıma destek bulamadı, Akçaabat’ta maçlara dahi gidilmedi. Baktığınız zaman kimse takımı sahiplenmedi. Bunların üzerine bir de başkan Öztürk hakkında olumsuz ve  gereksiz söylemler ortaya atılması  onu daha da üzdü. ” dedi.

Kulübün kapanma sürecinde Trabzonspor yönetiminin Sebat Proje Akçaabat FK’ya sahip çıkması gerekirken adeta köstek olduğunu belirten Kılıç ”Trabzonspor Asbaşkanı Ali Kemal Başaran’ın, Trabzon futbolu adına destek olması gerekirken negatif bir açıklamada bulunması çok yersiz oldu. Sonuçta Başkan Öztürk bu kulübü bir ilçe takımına vererek harcadığını karşılığını da alırdı ancak bunu yapmayarak bir duruş sergiledi. Onun harcadığı para kadar Trabzonsporlu yöneticiler kulübe bağışta bulunmamıştır. Bir adamlık örneği sergiliyor. Yönetiminin yarısı olmayan, maddi açıdan yaptığı açıklamaları birbiriyle tutmayan ve her adımı tartışılan Ali Kemal Başaran ve arkadaşları da aynı erdemi gösterebilmelilerdir. Uzun süre bu takım için kimseden yardım almadan kendi birikimini Akçaabat’a veren Öztürk’ün belli kişiler tarafından futboldan soğutulmasına Trabzonspor da ortak olmuştur. En basit örneği Zeki Öztürk Trabzonspor’un altyapısından transfer bedelini vererek birkaç futbolcuyu Sebat Proje Akçaabat FK’ya almak istedi. Ancak bu isteği kabul etmeyen Trabzonspor yönetim kurulu içerisindeki Ali Kemal Başaran bununla da yetinmeyerek popülerlik için açıklamalar yapması hem manidar hem de yakışıksız bir hareket. Baktığınız zaman Başaran Trabzon sayesinde vekillikten yöneticiliğe bir çok şey kazanmıştır ancak karşılığını vermediğini düşünüyorum. Bir de üstüne Akçaabat’ta kulübü için uğraşan Öztürk için olmadık sözler söyleyip adamı bıktırdı. ” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor