Trabzonspor ve İstanbul ekiplerine Milyonlarca Euro ödetecek sorun yolda

Süper Lig'de bu sezon uygulanacak yeni kural ve ekonomik şartlar ile birlikte Trabzonspor, Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe büyük bir sorun ile karşı karşıya kaldı.

Trabzonspor ve İstanbul ekiplerine Milyonlarca Euro ödetecek sorun yolda

TFF seçim heyecanı ve yeni sezon hazırlıkları devam ederken, Trabzonspor, Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'de ciddi bir sorun kapıya dayandı.

Bankalar Birliği borç yapılandırması anlaşmaları ve döviz kurundaki dengesiz dalgalanmalar devam ederken bu kulüpler yabancı futbolcu transferinde hız kesmiyor.

YABANCI SAYISINDAKİ SINIRLAMA SORUN YARATIYOR

Yeni sezon öncesi takımların kadro planlamaları devam ederken, TFF tarafından önümüzdeki sezon devreye girecek 12 yabancı futbolcuya lisans çıkarabilecek olmaları büyük bir sıkıntı yaratıyor. Mevcut kadrolarında bulunan yabancı oyuncular nedeniyle bazı oyuncularla anlaşma sonlandırması gereken takımların oyunculara ödeme yapması gerekli.

KULÜPLERİN SON DURUMU

Süper Lig'de kadrosunda en fazla yabancı oyuncu bulunduran takım Beşiktaş'ta 20 yabancı oyuncu bulunuyor. Ardından Trabzonspor 18 oyuncu ile ikinci sırada yer alıyor. Galatasaray'da 16 ve Fenerbahçe'de de 15 yabancı oyuncu yer alıyor. Kulüplerin gözlerinden çıkardıkları yabancı oyuncuları satamaması durumunda büyük maliyetler ile karşı karşıya kalması büyük bir ihtimal.

YENİ TRANSFER ÖNCESİ TEMİZLİK

Takımların, yeni transferler yapabilmek için mevcut yabancı oyuncularını elden çıkarması gerekebilir. Ancak bu oyuncuların satılamaması durumunda, kulüpler ya bu oyunculara oturdukları yerde para ödemeye devam edecek ya da sözleşme feshi için ekstra ödeme yapmak zorunda kalacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler