Trabzonspor tribününde Napoli provası

Spor Toto Süper Lig'de yaptığı bilet indirimleri ve ücretsiz maç uygulamalarına karşın ilk yarıda istediği taraftar desteğini bulamayan Trabzonspor, ikinci yarıda farklı alternatiflerle taraftarları sahaya çekecek.Sezonun ilk bölümünde istediği seyirci sa

Trabzonspor tribününde Napoli provası

Spor Toto Süper Lig'de yaptığı bilet indirimleri ve ücretsiz maç uygulamalarına karşın ilk yarıda istediği taraftar desteğini bulamayan Trabzonspor, ikinci yarıda farklı alternatiflerle taraftarları sahaya çekecek.

Sezonun ilk bölümünde istediği seyirci sayısını yakalayamayan bordo-mavililer, önce aralık ayı başında lig maçlarında kale arkası tribün biletlerini 30 liradan 10 liraya, maraton tribün biletlerini de 50 liradan 30 liraya düşürdü. 

Yönetim kurulu, stadyumda yeterli taraftar desteğini bulamayınca son maçlar öncesi kale arkası tribün biletlerini 5 liraya, maraton tribün biletlerini de 15 liraya kadar indirdi.

Karadeniz ekibi, Ziraat Türkiye Kupası'nda da kale arkası tribün biletlerini 10 lira, maraton tribün biletlerini 20 lira, kapalı tribün biletlerini de 40 lira ve 50 lira olarak belirledi.

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda 27 Kasım Perşembe günü Ukrayna'nın Metalist Kharkiv ile oynanan maçı Öğretmenler Günü dolasıyla öğretmenlere ücretsiz yapan yönetim kurulu, Ziraat Türkiye Kupası'nda da Manisaspor maçında "Aile Boyu maç" formülünü devreye sokarak bu karşılaşmayı kadın ve 18 yaş altı taraftarlara ücretsiz yaptı.

Maçlarını yaklaşık 6-7 bin ortalama biletli seyirciye oynayarak bir türlü istenilen seyirci sayısını yakalayamayan Trabzonspor, yüzde 50'nin üzerinde indirimlere karşın hedeflediği taraftar desteğini bulamaması üzerine farklı uygulamalar için çalışma başlattı.

Bordo-mavili kulüp, ikinci yarı için uygun fiyatlara kombine kartlar satışa çıkaracak. Trabzonspor, lig, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'ndaki maçların hepsinde geçerli olmak üzere kale arkası kombine kartlarını 40 liradan, maraton tribün kombine kartlarını da 120 liradan satışa sunacak.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Keçiörengücü ile karşılaşmasını da taraftarlara ücretsiz yapan Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. turunda İtalya'nın Napoli takımıyla oynanacak maçın tribün provası gerçekleştirilecek.

Kulüp Stadyum ve Amatör İşler Sorumlusu Köksal Sadıklar, yaptığı açıklamada, ligin ilk yarısında istedikleri taraftar desteğini arkasında bulamadıklarını anlatarak, ikinci yarı için de uygun kombine kart satışına başlayacaklarını söyledi.

Taraftarların ekonomik nedenlerden dolayı maça gelmeme nedenlerini ortadan kaldırmak istediklerini belirten Sadıklar, "Bütün kupa, lig ve Avrupa maçlarını kapsayacak kombine kart satışları onlara bu imkanı sunacak. Hem saha sonuçları hem de taraftar desteği bakımından iyi bir ikinci yarı geçirmek istiyoruz" dedi.

- "Napoli provası yapacağız"

Sadıklar, şubat ayında UEFA Avrupa Ligi 2. turunda Napoli ile çok önemli bir karşılaşmaya çıkacaklarını vurgulayarak, "Bu maçın provasını Keçiörengücü ile Ziraat Türkiye Kupası'nda oynayacağımız maçta yapacağız. Taraftarımıza ücretsiz olarak bu maçı izletip Napoli maçının tribün hazırlığını da gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Napoli maçı öncesi stadı süsleyeceklerini dile getiren Sadıklar, "Bu maç taraftarla kazanılır. Taraftarımız, 12. adamımız yanımızda olacak. Bu maçta iyi bir atmosfer oluşturacağız. Bunun hazırlığını da önceden yapmış olacağız" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler